Ulu Cami Nasıl Gidilir?


Osmangazi, Nalbantoğlu Mahallesinde bulunan Bursa Ulu cami’ne ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşıma araçları ulaşım şekilleri: Bursa’ya otobüs, tren ve ido ile gelmeyi düşünüyorsanız geldiğiniz en son nokta neresiyse Bursa şehir merkezine giden dolmuşlara binebilirsiniz. Dolmuşlar sizi şehir merkezine Ulu cami’ne çok yakın bir noktaya kadar götürecektir.

Otogardan detaylı ulaşım şekilleri: Bursa Otogarı’ndan Ulu Cami‘ye giden tramvay yoktur bu nedenle otobüsleri kullanmalısınız. Bursa Otogar’dan hareket eden 38 sefer numaralı otobüse binebilirsiniz. Otogar’dan şehir merkezi ve Heykel tarafına doğru giden 38 sefer numaralı otobüs, Ulu Cami’nin tam önünden geçmektedir. 38 numaralı otobüs her gün 06:15’de sefer yapmaya başlamakta ve ortalama 15 dakikada bir geçerek 23:40’a kadar otobüsler çalışmaktadır.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Özel aracı ile gelecek olanların Bursa ilini nereden geliyorsa giriş yapması gerekmektedir. Daha sonra şehir merkezi tabelalarını takip edip şehir merkezine ulaştıktan sonra Ulu cami tabelalarını takip ederek kolayca ulu camiye ulaşabilirsiniz. Bunlara ek olarak aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden direk olarak Bursa Ulu camiye yol tarifi isteyebilirsiniz.

Konaklama Yerleri ve Fiyatları, Yeme İçme ve Fiyatları

Bursa ulu cami etrafında bir çok konaklama imkanı vardır. Her bütçeye uygun olacak şekildi çok lüks oteller alt guruba hitap eden pansiyonlar ve apart evlerin yanı sıra günlük kiralık evler bulunmaktadır. Bursa da ortada kalırım düşüncesine kapılmayın konaklama imkanları oldukça fazladır size tavsiyem önceden tatilinizi planladıysanız erken rezervasyon yaparak lüks otellerde uygun fiyatlara konaklama yapabilirsiniz. Bunun dışında Ulu cami çevresinde konaklama hizmetleri 900 TL ile 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Yeme içme olarak bir çok yemek kültürüne uygun restoranlar çevrede mevcuttur. Meşhur yemekler olarak Meşhur Bursa İskender’i, bursa kestanesi, helva tatlısı ve meşhur çorbaları mutlaka tatmalısınız bunun yanında birde İnegöl köftesini tatmanızı sizlere öneriyorum. Yeme içme fiyatları genel olarak uygundur.

Ulu Cami Tarihi

Yapımına 1396 yılında başlanmış olup 1399 yılında tamamlanmıştır. Ulu cami 1. Beyazed’in emri ile mimar Ali Neccar’a yaptırılmıştır. İlk olark kulanım amacı zaviye idi. Toplam alanı 5000 metre karedir. Ulu cami de klasik Osmanlı mimarsiinden biraz uzaklaşılmıştır. Ana kubbe yapılmadan 20 adet ufak kubbeler inşa edilmiştir. Ulu caminin başından çok kötü olaylar geçmiştir hatta bir dönem ahır olarak kullanılmış ve iki kez yakılmıştır. Daha sonra Bayezid’in oğlu 1. Mehmet yeniden camiyi canlandırmış ve 1421 yılınca halkın kullanımına açılmıştır. Ulu Cami, 150 ye yakın hat levhasına sahip olmasından dolayı dünyanın en büyük hat sanatları müzesi olarak kabul görür. Caminin duvarlar kalınlıkları 2 metreyi bulmaktadır. Camide 3 ana giriş kapısı mevcuttur. Ayrıca 2 adet minaresi vardır. Ulu cami cumhuriyet döneminde de bazı kötülükler yaşamış fakat şua anda tamamen halka hizmet eden Türkiye’nin önemli camileri arasındadır. Farklı şehirlerden bile sabah namazı kılabilmek için insanlar ulu camiyi doldurmaktadır. Özellikle sabah namazları için şehir dışından özel olarak insanlar gelmektedir.

Evet arkadaşlar sizlere ulu cami ye ulaşım şekillerini anlatmaya çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Değerli yorumlarınızı eksik etmeyiniz. Aşağıda ulu cami görsellerini bulabilirsiniz.

Kadim kent Bursa turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/bursa-turlari-223 buradan ulaşabilirsiniz.