Mersin Kamp Alanları
Artık kamp kurmak eskisinden çok daha yaygın ve eğlenceli bir hobi/aktivite. Mersin kamp alanları çok sayıda seçenek sunan eşsiz kamp tecrübesi vadediyor. Kamp alanlarına göz atmadan önce oradan da yine detaylı bilgi alabilirsiniz.
Mersin’de kamp ve karavan alanları nerelerdedir, nerede kamp kurulur yazımıza başlıyoruz. Dağ ve deniz olarak kamp alanları ikiye ayırdık. İyi okumalar!
Kamp Alanları
1 – Erdemli Çamlığı ( Talat Göktepe Çamlığı Kamp – Karavan Alanı )
Mersin kamp alanları içerisinde en bilindik ve eskilerindendir. Şehir merkezinden Antalya istikametine giderken bulunan bu çamlık, çadır-piknik-kamp ve karavan için elverişli bir yer. 26 Ha büyüklüğünde ve 3 km sahil şeridi uzunluğunda büyük bir tabiat parkı burası. Denizi biraz taşlı o yüzden deniz ayakkabısı bulundurmak şart. Burası Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir tesis olduğunda su – lavabo gibi ihtiyaçlara cevap veriliyor. Giriş ücreti kişi başı 4 TL. Motosiklet 8, araçlar 12 TL.
2 – Kocahasanlı Halk Plajı Kamp Alanı
Erdemli Çamlığı – Antalya istikametinde hemen çamlıktan sonra yer alan bu plajda da kamp kurmak mümkün. Burada çamlık gibi ağaçlık bir ortam bulunmuyor. Etrafında işletmeler olduğundan ve belediye kontrolünde olduğundan ihtiyaçlar karşılanabilir. Kamp, çadır ve karavan için müsait. Şehir merkezine 47 km uzaklıkta. Ayrıca Mersin Sahilleri ve Mersin Koyları yazımızdan da ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
3 – Yemişkumu Plajı
Yemişkumu bölgesinde birkaç işletmeye ait kamp ve karavan alanı mevcut. Özel işletmelere ait bu yerlerde kamp yapabilirsiniz. Şehir merkezine 59 km.
4 – Akkum Koyu
Burası Kızkalesinin hemen devamında yer alan bir koy. Kamp kurmaya ve karavanla gelmeye uygun bir yer. Tuvalet ve su bulunuyor. Ama onun dışında özellikle kamp alanı olmadığı için başkaca bir hizmet yok. Etrafında oteller ve işletmeler de var. Şehir merkezine 67 km.
5 –Akyar- Narlıkuyu – Kızlar Hamamı Kamp Karavan Alanları
Bu bölge Mersin kamp yerleri içerisinde en geniş bölgelerden birisi. Ancak bir işletme olmadığını tamamen kendi imkanlarınızla her şeyi halletmeniz gerektiğini belirtelim. Kızlar Hamamı bölgesinde işletmeler olduğu için duş-tuvalet-yeme içme imkanı var.
6 – Kapızlı Kamp Karavan Alanı
Burası da uzun bir sahil şeridi boyunca uzanan bir bölge. Kamp kurmak için ve karavan için müsait. Etrafta işletmeler ayrıca Bakanlığın gençlik kampı da burada bulunuyor. Mersin şehir merkezine 74 km.
7 – Akçakıl Kamping
Burası kumsal olmayan ve küçük beyaz çakıllardan oluşan denize sahip küçük ve bakir bir koy. Bu koyun hemen içinde bir işletme de bulunuyor. Daha çok karavan sahiplerinin tercih ettiği bir yer. Mersin kamp için de çok müsait. Restoran da bulunuyor. Ateş yakmanın yasak olduğunu belirtmekte fayda var. Günlük kişi başı girişi geçen yıl 35 TL idi.Not : Mersin şehir merkezine 103 km.
8 – Boğsak Kamp Alanı
Mersin’in en güzel koylarından birinde bulunan kamp alanı aynı zamanda bir işletme. Kamp ve karavan için çok uygun. Girişler geçen yıl araç başı 60 TL idi. Burdaki Mersin kamp yeri ve işletme ile ilgili internette olumsuz yorumlar var. Yine de bakmanızda fayda var. Ayrıca buraya sakin zamanda gitmeniz daha iyi vakit geçirmeniz için önerilir. Mersin şehir merkezine 106 km. Diğer koylar veya sahillerede bakmak isterseniz En Güzel Mersin Sahilleri yazımıza sizi alabiliriz.
9 – Eğribük Koyu (Barboros Koyu – Adası ) Taşucu
Burası tamamen sit alanı içinde kaldığı için koyda sadece kahvaltı vs edebileceğiniz bir işletme var. Onun dışında tuvalet-su-duş bulunmuyor. O yüzden buraya giderken tam teçhizat gitmekte fayda var. Herhangi bir ücret yok. Ama sakin zamanda Mersin’in en güzel yeri olduğunu belirtelim. Mersin şehir merkezine 110 km.
10 – Yeşilovacık Kamp Alanı
Yeşilovacık’ta çarşı biter bitmez ağaçlar altında isimsiz bir kamp alanı var. Burayı Cengiz Abi işletiyor. Mersin’in en iyi kamp alanlarından biri burası. ( bize göre ) Tuvalet, duş, kabin ve lavabo, su ve elektrik imkanı var. Ateş yakmak serbest. Denizi taşlıklı ona göre gidilebilir. Kamp ve karavan için de çok uygun. Çadır başı 20 TL civarı çok uygun da bir fiyatı var. Mersin şehir merkezine 124 km, Silifke’ye 36 km.
11 – İncekum Plajı – Aydıncık
Burası Aydıncık ilçesinde Orman Genel Müdürlüğüne bağlı bir tabiat parkı. Lavabo ve su var ancak elektrik yok. İşletme kısmı ise tamamen düzensiz. Ama sakin-deniz kenarında bir yer isterseniz tercih edilesi. Denizi çok güzel. Pazarları aşırı kalabalık olur. Giriş ücreti araba başı cüzi bir miktar. Mersin şehir merkezine 158 km, Silifke’ye 70 km.
12 – Prens Charles ( Gökçevlik ) Koyu
Bozyazı’nın Tekmen mahallesinde araba ile bir noktaya kadar gidildikten sonra 1 kilometre yürüyerek gidilebilen inanılmaz bakir bir koy. Rivayete göre 70’li yıllarda Charles ve arkadaşları burada kamp kuruyorlar. Daha sonra 1999 yılında Prens Charles burayı yatıyla ziyaret ediyor ve koyun adı bu şekilde değiştiriliyor. Mersin kamp alanları ve mersin koyları arasında kamp yapmaya müsait ama yanınızda her şeyi götürmek gerek. Not: Mersin şehir merkezine 213 km, Silifke’ye 123 km.
13 – Anamur Kamp Yerleri
Anamur kamp konusunda çok fazla tesise sahip Mersin’in gelişmiş bir bölgesi. Burada Pullu Kamp ve Karavan Alanı , Dragon Mocamp, Camping Paradies, Dikilitaş Kamp Alanı dahil olmak üzere 4 büyük kamp alanı var.
Bunlardan Dikilitaş ve Pullu kamp/karavan alanları tabiat parkı yani orman içerisinde. Her türlü imkanı mevcut. Dragon ve Paradies kamplar daha butik. Yine buralarda da elektrik-su vs dahil tüm imkanlar bulunuyor.
Pullu Kamp Karavan yeri telefon : (0324) 851 22 40 ve +90 532 164 5276
Dikilitaş Kamp Karavan yeri telefon : +90 539 653 84 41 – 0532 607 83 28
Dragon Mocamp telefon : 0324 827 13 55
Camping Paradies telefon : (0 324) 827 21 11 ve (0 535) 290 45 35
DAĞ – ORMAN KAMP ALANLARI
1 – Arslanköy – Şaymana Kamp Alanı
Mersin kamp alanları içerisinde dağ bölgeleri de oldukça tercih ediliyor. Şaymana, Mersin’in Arslanköy yaylasında bulunan bir tesis. Burada çadır-kamp alanı, bungalov imkanı var. Ayrıca yemek-duş – tuvalet gibi tüm ihtiyaçlara da sesleniyor. Şaymana da her yıl Temmuz ayında büyük bir müzik ve doğa festivali de yine çadırlı olarak yapılıyor. Kendi yürüyüş parkuru, serin ve doğal havası ile gerçekten çok güzel bir yer. Telefon : (0536) 763 90 74. Not: Mersin şehir merkezine 60 km.
2 – Mersin Kızılkaya Yeni Dünya Derneği – Atlılar / Sadiye
Burası internette de haberlere komün köy olarak çıkan ünlü yer. Buranın sahibi 48 dönümlük yerini halka açtıktan sonra paranın geçmediği karşılıklı yardımlaşmanın-üretimin-takasın olduğu bir sistem yaratmak isteyerek böyle bir yola başvurur. Dağ kampı yapmak isteyenler için bir seçenek. Mersin kamp yeri şehir merkezinden 49 km. Ama yol bir saatten daha fazla sürer.
3 – Çamlıyayla Tabiat Parkı
Mersin’in en zor ulaşılan ilçesi Çamlıyayla inanılmaz doğal güzellikler barındıran bir yer. O yüzden buraya çadırınızı ve hemen her şeyinizi alıp istediğiniz yere kurabileceğiniz gibi tabiat parkı içine de kurabilirsiniz. Mersin kamp yerleri içerisinden en doğal bölgelerden birisi. Burada Cehennem Deresi Milli Parkı, Kadıncık Barajı Milli Parkı bulunuyor. Mersin’den 97 km ama yolları iyi olmadığından 2 saate yakın bir yol sürer. Burası aynı zamanda iyi bir tırmanış – dağcılık alanı olan Medetsiz Tepe’ye de çok yakın.