Bozcaada Nerede? Nasıl Gidilir?


Çanakkale’ye bağlı şirin bir ada olan Bozcaada, ülkemizin sahip olduğu adalar arasında 3. Büyük olan adamızdır. Nem oranı az olan adada Akdeniz iklimi görülmektedir. Resmi nüfusu 2276 olan adanın, yaz aylarında tatilcilerle birlikte nüfusu 10 bin civarına çıkmaktadır.

Deniz canlıları bakımından zengin olan Bozcaada, özellikle büyükşehirlerin stresinden uzaklaşmak isteyen, doğa ile baş başa kalmak, sevdikleri ile özel zamanlar geçirmek isteyenlere harika fırsatlar sunuyor.

Sakinliğin hüküm sürdüğü bu topraklarda, dilerseniz günbatımının muhteşem güzelliğini seyre dalabilir, en seçkin şaraplarını yudumlayabilir, en güzel deniz ürünlerinden hazırlanmış Türk ve Rum yemekleri ile harika tatları keşfedebilirsiniz. Ada sakinlerinin sıcak konukseverliği ile tanıştıktan sonra Bozcaada sizin eviniz gibi olacaktır.


Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Bozcada mesafe olarak İstanbul’a 400 km, Ankara’ya 710 km, Bursa’ya 320 km, Çanakkale’ye ise 60 km uzaklıktadır. Karayolunu kullanarak kendi şahsi aracıyla gelmek isteyenler, İstanbul tarafından geliyorlarsa, Çanakkale Boğazı’nı geçmek için Gelibolu, Kilitbahir ve Eceabat’tan kalkan arabalı feribotlara binerek karşıya geçebilirler.

Çanakkale’yi geçtikten sonra Geyikli-Bozcaada tabelalarını izleyerek Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi’ne ulaşabilirler.

İzmir tarafından araçla gelenler ise, doğrudan Ezine ve Geyikli tabelalarını izleyerek iskeleye ulaşabilmektedir.

Otobüsle gelenler Çanakkale Truva, Metro Turizm, Pamukkale Seyahat gibi firmaların Bozcaada’ya giden seferlerine bilet alarak Geyikli İskelesi’ne kadar gelebilirler.

Uçakla gelmek isteyenler için, Bozcaada’ya en yakın havaalanı Çanakkale havaalanı. İndikten sonra servisle Çanakkale’ye geçilip, buradan her saat sefer yapan minibüslerle Geyikli Feribot İskelesi’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bozcada’ya deniz yoluyla ulaşmak için Gestaş feribot’a binmelisiniz. Bozcaada ve Geyikli Feribot İskelesi arası mesafe deniz yoluyla 30 dakika sürmekte.

Bozcaada’da Gezilecek Yerler

Bozcaada Sokakları: Türk ve Rum Mimarisinin iç içe geçtiği Bozcaada sokakları, sizi tarihin nostaljik esintilerine yolculuk yaptıracak. Fotoğraf tutkunları için harika manzaralar sunuyor. Adanın tarihini yansıtan kilise, saat kulesi, meyhaneler, kahveler, cumbalı evler, taş sokaklar mutlaka görülmesi gereken güzellikler.

Şarap Fabrikaları: Çok eskilerden beri devam eden şarapçılık geleneğini sürdüren şarap fabrikalarını gezerek, ada kültürü ve şarapları hakkında daha detaylı bilgiler elde edebilirsiniz.

Bozcaada Müzesi: Eski ada fotoğrafları, Osmanlı döneminden günümüze kadar kalmış eşyalar, Çanakkale Savaşı’ndan kalan malzemeler, denizciler ve süngerciler için hazırlanmış objeler, bağcılık ve şarapçılıkla ilgili fotoğraflar ve eski şarapların sergilendiği müze, zengin tarihi mirası sizlerle buluşturuyor.

Ayazma Manastırı: Tarihi çeşmesi, yaşlı çınar ağaçları, küçük manastırı ve tarihi evleri ile mutlaka görmeniz gereken bir mekan. Deniz ve gün batımını izlemenin müthiş keyfini alacağınız bir yer olan Ayazma Manastırı, Rum bir ailenin işlettiği restoranıyla size Akdeniz’in en özel lezzetlerini tattırıyor.

Bozcaada’da Nerede Kalınır? Otel ve Pansiyon Fiyatları

Doğal güzellikleri ve tarihi dokusu nedeniyle adada büyük oteller veya tatil köyleri bulunmuyor. Bunun yerine ada misafirperverliğini en güzel şekilde yaşatan, pansiyon ve butik oteller mevcut. Kuşlu konak, Lefkofris Otel, Nar adaevi, Öykü otel, Antik Otel, Bozcaada’da konaklama yapabileceğiniz başlıca yerler. Konaklama fiyatları ise sezona göre değişmekte. Ortalama 1000 TL ile 10.00 TL arasında değişmekte.

4 günlük https://www.tatilkalbi.com/canakkale-bozcaada-assos-mudanya-trilye-turu fırsat turumuza katılmayı unutmayın.