Amasra’da Gezilecek Yerler Ne Yenir? Nerede Kalınır?


Bartın’a bağlı olan ve tarihi 3 bin yıl öncesine kadar giden Amasra, Batı Karadeniz’in en güzel yerleşim alanlarından birisi. Ziyaretçilerinin huzur bulduğu Amasra, ormanın denizle buluştuğu bir yer. Gezi planı yapanlar için Amasra, tarihi ve doğal güzellikleriyle mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Amasya konum olarak İstanbul ve Ankara’ya yakın bir ilçe. Büyükşehir hayatının stresinden kurtulmak ve biraz huzur bulmak için Amasra, mükemmel bir seçim. Kış ayları soğuk geçtiğinden diğer mevsimlerde gitmek daha mantıklıdır. Amasra konaklama imkanları açısından oldukça iyi durumda. Bölgede birçok otel ve pansiyon hizmet vermektedir. Kamp kurmak isteyenler için de oldukça güzel yerler bulunuyor.




Amasra Gezilecek Yerler Listesi

Amasra Müzesi

Amasra’nın ilk müzesi niteliğindeki Amasra Müzesi, 1955 yılında belediye binasındaki küçük bir bölümde hizmete açılmıştır. Daha sonra eski bir ilkokul binasına tanışmıştır. Ancak burası yeterli gelmediğinden, Osmanlı döneminde Bahriye Mektebi olarak inşaya başlanıp yarım kalan bina satın alınarak onarımı tamamlanmış ve 1982’de müze buraya taşınmıştır. Halen burada hizmet vermektedir. Müze tek katlı olup, 4 salondan oluşur. 2 tanesi etnografya, diğer ikisi arkeoloji ile ilgili eserlerin sergilendiği alanlardır. Arkeolojik eserler arasında, Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait, testiler, altın ve bronz eşyalar, heykeller ve süs eşyaları bulunur. Etnografya salonlarında ise, Osmanlı’nın son dönemlerine ait, bakır eşyalar, silahlar, yöresel elbiseler, şamdanlar, o döneme ait duvar saatleri ve ev eşyaları sergilenmektedir.

Amasra Kalesi

Bizans dönemi eseri olan kale, daha sonra Cenevizliler ve Osmanlıların eline geçmiş ve çeşitli onarımlardan geçirilmiştir. Bu yönüyle üç kültürün de kalede izlerini görebiliyoruz. Kale iki kısımdan oluşur. Boztepe’de bulunan Sormagir Kalesi ile Amasra’da bulunan Zindan Kalesi’nden oluşmaktadır. Manzarasının güzelliğinden dolayı birçok turistin ziyaret ettiği bir yerdir. Buraya gittiğinizde Cenevizliler döneminde yapılıp, Fatih döneminde camiye çevrilen eseri de görmenizi tavsiye ederiz.

Tarihi Çekiciler Çarşısı

Çekiciler çarşısı Amasra’ya özgü el sanatlarının en güzel örneklerini bulabileceğiniz bir çarşı. Kanaviçe örtüler, tel kırmalar, ahşap süs eşyaları, dokuma kumaşından yapılmış eşyalar gibi birçok ürün bulabilirsiniz.

Amasra’da Ne Yenir?

Amasra pidesi

Amasra Pidesi: 16 çeşit malzeme ile hazırlanan Amasra Pidesini mutlaka yemelisiniz. Yanında bakır tasta sunulan yayık ayran ve Amasra salatası ile harika bir lezzet. Amasra Pidesi’ni Karadeniz Pide Evi’nde yemenizi tavsiye ediyoruz.

Amasra balık

Deniz Ürünleri: Amasra’ya gelip de balık yememek olmaz. Deniz kenarında kurulmuş iskele üzerinde balık yeme keyfini yaşayacağınız Canlı Balık Restaurant’ı mutlaka denemelisiniz. Çok kalabalık olduğundan gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Mezgit tava, karides güveç ve kalamar en çok sevilen lezzetler arasında.

Amasra salatası

Amasra Konaklama Yerleri

Amasra’ya gelenler için bölgede birçok otel ve pansiyon seçeneği mevcut. Bunlar arasında bizim tavsiye edebileceğimiz konaklama yerleri, Küre Dağ Evi, Seçil Pansiyon, Northdoor Hotel Amasra, Cenova Hotel, Timut Hotel’dir. Ücret olarak 1500 TL ile 5000 TL arasında değişmektedir.

Amasra turlarımız için https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-amasra-turu-gunubirlik ziyaret edin.