Fethiye Saklıkent Nasıl Gidilir?


Doğa güzellikleri ve yaz aylarında turizmin göz bebeği olarak bildiğimiz Fethiye’nin çok enteresan güzelliklerinden birisinden sizlere bahsedeceğim. Kanyon Muğla ile Antalya arasındaki sınırı belirleyen Karaçay’ın oluşturduğu bir kanyondur. Kanyonun toplam uzunluğu 18 km kadar yüksekliği ise 200 metredir. Kanyonda gezerken en çok dikkat etmeniz gereken durum su çok şiddetli aktığından dolayı suya kapılma ihtimalidir. Bununla birlikte kanyonun dar noktalarına da dikkat etmeniz gerekmektedir kanyonun en dar noktası 2 metreye kadar düşmektedir. Kanyona girişler tahta bir köprü üzerinden yapılmaktadır. Fethiyeliler genellikle kanyonu gezme amaçlı değil de piknik amaçlı burayı ziyaret etse de on binlerce turist bu kanyonu gezmek için ziyaret etmektedir. Saklıkent kanyonu 1996 yılında resmi olarak koruma altına alınmıştır. Fethiye Saklıkent’in inanılmaz bir hikâyesi vardır. Saklıkent zamanında bir çobanımız tarafından keşfedilmiş ve devletten 49 yıllığına kiralanmıştır. Şimdilerde o çoban arkadaşımız Saklıkent’teki restoranı işletmektedir. Saklıkent harika iki dağın arasında bir derin bir vadiden oluşmaktadır. Tabi ki yürüyüş alanları güzel ve sağlam bir şekilde yapıldı şimdilerde turistlerin en çok uğrak yerlerinden birisi haline gelmiştir. Harika temizlikte bir ırmak sizlere kanyon boyunca eşlik etmektedir. Lafı çok fazla uzatmadan sizlere kanyon hakkında ulaşım konaklama, yeme içme hakkında detaylı fiyat bilgilerini vereyim.


Fethiye Saklıkent’e Nasıl Gidilir

Fethiye’nin en çok ziyaret edilen turizm bölgelerinden birisi olan Saklıkent’e en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşıma ile ulaşım: Şehir merkezinden hareket eden tam olarak otogarın önünden hareket eden Saklıkent Fethiye dolmuşları ile kolayca Saklıkent’e ulaşabilirsiniz.

Özel Araç İle ulaşım: Özel aracınız ile ulaşabilmeniz için Fethiye’den çıkıp kaya dibi köyüne doğru 40 km kadar ilerlemeniz gerekmektedir. Buna ek olarak aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden kolayca ulaşmanız mümkündür.

Saklıkent Konaklama İmkanları Fiyatları, Yeme İçme Yerleri ve Fiyatları

Saklıkent kanyonu içerisinde tabi ki konaklama imkanı yoktur çünkü koruma altına alınmış ve imara kapalı bir bölgedir fakat etrafta bungalov tarzı konaklama yerleri oldukça fazladır ya da yakınlarda bulunana merkezlerden birisinde konaklamanız gerekmektedir. Konaklama ücretleri olarak 1.800TL ile 10.500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Erken rezervasyonlarda ve bazı özel indirimlerden yararlanarak daha uygun fiyatlarda konaklamanız mümkündür. Yeme içme olanakları ise Saklıkent’e giderken yol boyunca bir çok yerli vatandaş çeşitli yöresel yiyecekler ve gözleme tarzı ürünler satmakta fakat Saklıkent kanyonu içerisinde suyun tamda içinde yemek yiyebileceğiniz bir restoran vardır.

Fethiye Saklıkent’te Gezilecek Yerler

Fethiye Saklıkent Kanyonu: Saklıkent Milli Park’ın içinde korunan Fethiye Kanyonu pek çok farklı doğa harikasına şahit olmanızı sağlıyor. Fethiye Kanyonuna girdiğinizde şırıl şırıl akan suların sesleri ve hissettirdiği serinlikle kanyonu gezeceksiniz. Yol boyunca devam ettiğinizde bir adacıkla karşılaşacaksınız. Burada bulunan ahşap masalara oturup dinlenebilirsiniz. Kaynaktan gelen su oldukça soğuk. Kanyonu takip etmeye devam edebilmek için akıntıya yapılmış iplerle halat kurmuşlar, bu iplere tutunarak soğuk su akıntısının içinden karşıya geçmelisiniz. Kanyona tamamen ulaştığınızda ise artık sert sular yerini sakin sulara bırakıyor. Suların sona erdiği yer kanyonun derinliklerine de gitmeye başladığınız anlamını taşır. Kayaları takip ederek yürüyüşünüze başlayabilirsiniz. Yaklaşık 45 dakika sonra kanyonun genişliği de kendini kaybettirmeye başlıyor. Kanyonun daralmasıyla birlikte güneş görünmemeye başlıyor. Pek çok kişi için kanyon burada sona eriyor. Kanyonun sonunda bir akarsu olduğu bilinmektedir. Çok büyük olmamasıyla birlikte şelaleye tırmanma kısmı oldukça heyecanlandırıcı kısmıydı. Bundan sonra yeniden dönüş başlıyor. Tabii çıkmakta zorlanılan bu kanyonun inişi de çok kolay olmayacak.

Sizde Fethiye ölüdeniz tatilini https://www.tatilkalbi.com/fethiye-oludeniz-tatili-barlas-hotel giderek yaşayın.