Adana Gezilecek Yerler


Akdeniz bölgesinin en güzel şehirlerinden olan Adana, 2 milyondan fazla nüfusuyla ülkemizdeki en kalabalık nüfusa sahip 6. şehirdir. Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan Adana, Çukurova’nın sıcakkanlı insanlarını barındıran, kendine has yemek kültürü ile dünya çapında üne kavuşmuş bir kenttir. Sanayi ve ticaret açısından önemli gelişme göstermiş olan Adana, her yıl düzenlenen portakal çiçeği festivali ve adana altın koza film festivali ile yurtiçi ve yurtdışından birçok ziyaretçi çekmektedir. Gelişmiş sağlık imkanları nedeniyle, son yıllarda, sağlık turizmi de gelişmiş durumdadır.




Adana’da Gezilecek Yerler Listesi

Adana Taş Köprü

Roma döneminde inşa edilen Taş Köprü, Adana’da Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlamaktadır. İlk yapıldığında 21 göze sahip olan köprü, çeşitli nedenlerden dolayı 14 göz olarak günümüzde kullanılmaktadır. Son yıllarda restore edilerek köprü daha geniş hale getirilmiştir. Adana Taş Köprü üstünden, Seyhan Nehri’nin harika güzelliğini izleyebilir, Merkez Sabancı Camisi ile birlikte oluşan harika manzarayı fotoğraf çekerek ölümsüzleştirebilirsiniz.

Adana Ulu Camii

Ramazanoğulları Beyliği döneminde yapılan cami, Selçuklu döneminin mimarisini günümüze taşımaktadır. Çinileri ile meşhur bir camimizdir.

Adana Arkeoloji Müzesi

Çukurova tarihine ışık tutacak eserlere ev sahipliği yapan müzede, Hitit ve Roma dönemi eserleri dikkat çekmektedir. Özellikle Hitit Fırtına Tanrısı Tarhunda’nın heykeli, bronz erkek heykeli, Roma dönemi lahitler ziyaretçilerin ilgi odağı olmaktadır. Ülkemizdeki en eski müzeler arasında yer almaktadır.

15 Nisan / 2 Ekim Yaz Açılış Saati: 08:00

15 Nisan / 2 Ekim Yaz Kapanış Saati: 19:00

3 Ekim / 14 Nisan Kış Açılış Saati: 08:00

3 Ekim / 14 Nisan Kış Kapanış Saati: 17:00

Tatil Günü: Yok

Büyük Saat

Türkiye’deki en büyük saat kulesi olup, 32 metre yüksekliğe sahiptir. Osmanlının son dönemlerinde inşa edilmiştir. Kesme taşlardan yapılan kule, modernleşmenin sembolü olarak o günden bugüne dimdik ayakta kalmıştır.

Anavarza Antik Kenti

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunmaktadır. Roma döneminde bölgedeki en büyük metropol şehirlerden biriydi. Zamanla, Doğu Roma, Arap ve Ermenilerin eline geçen kent, Memluklar tarafından alındıktan sonra zamanla eski önemini kaybetmiştir. Anavarza’da bulunan önemli tarihi eserler arasında, kaya mezarları, hamamlar, antik kiliseler, mozaikler ve muhteşem kalesi sayılabilir.

Adana’da Ne Yapılır? Adana’da Ne Yenir?

Adana denince akla ilk gelen şey şüphesiz Adana Kebabı. Manzarası olan lüks restoranlarda yiyebileceğiniz gibi, seyyar kebapçılarda da bu eşsiz lezzetin tadına varabilirsiniz.

Adana’daki En İyi Kebapçılar

Eyvan Kebap, Kolcuoğlu, Cik Cik Ali, Onbaşılar Kebap, Öz Asmaaltı, Hasan Usta, Bol Kepçe lokantası, Kebapçı Şeyhmus ilk akla gelen yerlerdir. Ciğerci Bedo (Ulaş), Ciğerci Mahmut ve Birbiçer en iyi ciğer şiş yiyebileceğiniz mekanlar.

Adana’da Şırdan ve Mumbar Nerede Yenir?

Şırdancı Bedo Adana’nın en meşhur şırdancısı. Adanalıların en sevdiği lezzetlerden olan şırdanı ilk gördüğünüzde biraz şaşırabilirsiniz. Ancak tadı gerçekten harika.

Şehrin eşsiz güzellikleri gezmek için Adana turlarına katılın . https://www.tatilkalbi.com/adana-lezzet-festivali