2 GECE / 3 GÜN
Edirne – Karaağaç – Tunca ve Meriç Nehri – Pazarkule – İğneada – Longoz – Dupnisa Mağarası – Kırklareli – Tekirdağ
Diğer Okul Turlarımıza ulaşmak için tıklayınız
✔ Özel Tur ve Grup talepleriniz için lütfen iletişime geçiniz.
Okulumuzun belirlediği saatte okulumuz önünden hareket ile keyifli yolculuğumuza başlıyoruz.
Gerekli molalarımız sonrasında sabah saatlerinde Kırklareli'ne varış. Araç içerisinde alacağımız kahvaltılık ikramlarımız sonrasında Istranca Ormanlarının arasından keyifli bir yolculukla ardından Yeraltı Cenneti olarak bilinen ve Trakya'nın turizme açılmış tek mağarası olan Dupnisa'ya varıyoruz. Mağaranın gezilmesi ve fotoğraf çekimi sonrasında Limanköy'e doğru yola çıkıyoruz. İlk olarak Tarihi Liman Köy Deniz Feneri'ni görme imkânı buluyoruz. Sonrasında İğneada da öğle yemeği molası. Ardından Mert Gölü'nün sahil kısmından görülmesi sonrasında Dünyada sadece beş yerde var olan, doğal yapısı bozulmamış Subasar (Longoz ormanları) ormanlarına sahip, bir çok bitki çeşidini barındıran, eko sisteme ve zengin biyolojik çeşitliliğine sahip İğneada’ya geliyoruz. Eşsiz bir doğaya sahip İğneada Longoz Ormanlarında fotoğraf molası ile kısa bir yürüyüşe başlıyoruz. Fotoğraflamaya doyamayacağınız kuş ve bitki türleri görebilirsiniz. Serbest zaman sonrası otelimize hareket. Odalarımıza yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.
Sabah kahvaltıdan sonra Edirne şehir gezimize başlıyoruz. Edirne'de İlk durağımız Karaağaç Bölgesi, sonrasında ise Tunca ve Meriç nehirleri üzerinden Karaağaç Bölgesi'ne geçip, Yunanistan Sınır Kapımız olan Pazar Kule Sınır Kapısı'na varıyoruz. Sınır kapısının görülmesi ardından Karaağaç merkeze hareket edip, Karaağaç Tren İstasyonu ve Lozan Anıtı'nı gezip, ardından Trakya Üniversitesi tarafından restore edilerek günümüzde Sağlık Müzesi olarak hizmet veren II. Beyazıt Külliyesi, Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi, dışarıdan Adalet Kasrı'nı geziyoruz. Ardından öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Mimar Sinan'ın ''Ustalık Eserim'' dediği Selimiye Camii (tadilatta olmayan bölümleri gezilecektir.) ve Bedestenini gezip 3 Şerefeli Cami; Makedonya Kulesi (tadilatta olması durumunda gezilemeyecektir.) gezileri sonrası vereceğimiz serbest zamanın ardından belirtilen saatte toplanıp otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama.
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Kırklareli'ne hareket ediyoruz. Kırklareli'ne varışımızı takiben Atatürk Evi (ziyarete açık olması durumunda gezilecektir.), Ali Rıza Efendi Kültür Evi, ve Yayla Mahallesi Tarihi Evleri, göreceğimiz yerler arasında bulunuyor. Sonrasında Tekirdağ'a gidiyoruz. Açık olduğu takdirde Namık Kemal Evi'ni geziyoruz. Tekirdağ'da vereceğimiz öğle yemeği molasının ardından keyifli gezimizi sonlandırmak üzere Ankara'ya hareket edip, gerekli molalarla gece saatlerinde Ankara'ya varıyoruz.
Keyifli Bir Ankara Çıkışlı Trakya Turu Ardından Bir Başka Tatilkalbi turunda Buluşmak Üzere Vedalaşma.
İlk yorumu siz yapın