Zeyniler Seyir Terası


Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Zeyniler Seyir Terası, kent manzarası izlemek isteyenlerin tercih ettiği en önemli seçeneklerden bir tanesidir. Ülkemizin en güzel kentlerinden birisi olan Bursa’yı kuşbakışı olarak görmek isteyenlerin ihtiyaçlarına cevap veren seyir terası, her yıl binlerce insanı misafir etmektedir. Buraya gelenler Bursa manzarasını izleme fırsatı bulduğu gibi Bursa’nın en önemli turizm noktalarından birisi olan Uludağ’ı da yakında görebilmektedir.

Zeyniler Seyir Terası, ilk olarak paraşüt atlama noktası olarak inşa edilmişti. Bu amaç için inşa edilmesi, terasın kentin en yüksek noktalarından birisinde yer almasına neden olmuştur. Paraşüt sporcuları tarafından bir süre kullanılan seyir terası, farklı nedenlerden dolayı kullanılmamaya başlandı ve paraşüt atlama noktası farklı bir yere kaydırıldı. Bundan dolayı bir süre atıl şekilde beklemek zorunda kalan seyir terası, yakın zamanda yapılan yenileme çalışmaları ile insanların kent manzarasını izleyebileceği bir yere dönüştürüldü.

Bursa, konum olarak oldukça özel bir noktadır. Bir tarafından şehir, bir tarafından Uludağ ve bir tarafında da Marmara Denizi yer almaktadır. Bu özelliklerinden dolayı son derece özel manzaralara sahip olan kentteki bu seyir terası, insanlara eşsiz manzaralar sunmaktadır. Kentin tarihi yapısı, dağları kaplayan ormanlar, uzak noktadaki mavilikler buraya gelen insanları adeta kendisine hayran bırakmaktadır.


Zeyniler Seyir Terası Nerede? Nasıl Gidilir?

Zeyniler Seyir Terası, Yıldırım ilçesinin Akçağlayan Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Fakat kentin oldukça yüksek bir noktasında olduğunun unutulmaması gerekir. Bursa kent merkezine yaklaşık 6 km mesafede bulunan seyir terasına çıkmak için özel araç şarttır. Özel araçları ile buraya gelecek olan kişilerin kent merkezinden Uludağ Caddesi’ne çıkması ve burayı takip etmesi gerekir. Zeyniler Köyü yakınlarına gelindiğinde tabelalar takip edilerek seyir terasına ulaşılabilir.

Zeyniler Seyir Terası Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Zeyniler Seyir Terası, günün her saati açıktır ve giriş için ücret ödenmesine gerek yoktur. Buraya özellikle kış aylarında gelecek olan kişilerin iyi giyinmesi gerekir. Yükseklikten dolayı burası kent merkezine göre daha soğuktur. Eğer yüksekten korkmuyorsanız güzel manzaranın tadını çıkarın. Bir tarafta insan yapımı milyon kişilik şehir manzarası. Diğer tarafta Uludağ’ın binlerce yılda oluşan bir vadisi. Hazır buraya kadar gelmişken köy içindeki taş binada bir çay içip gözleme yemeyi ve köy sokaklarında dolaşmayı ihmal etmeyin.

Tarihi kokan Bursa turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/bursa-turlari-223 bu adresten ulaşabilirsniz.