Yurtdışında balon turu


Balona binip hiç küçük bir gezinti yaptınız mı? Bu heyecanı yaşayanlar ne kadar farklı ve güzel bir deneyim olduğunu bilir. Daha önceden bu duyguyu tatmamış olanlar ise bir kez bile olsa bu deneyimi yaşamalılar. Türkiye’de Kapadokya’da görebildiğimiz balon turları dünyanın farklı yerlerinde de karşımıza çıkıyor. Şehirleri gezmeye gittiğinizde mutlaka bir de balona binip tepeden gezme fırsatı yakalamalısınız. İşte yurtdışında balon turuna çıkabileceğiniz 5 yer:

Vahşi hayvanlara tepeden bakacağınız Serengeti

Tanzanya’da bulunan Serengeti Milli Parkı’nda vahşi hayvanlara tepeden bakmalısınız. Zürafalar, aslanlar, su aygırları, filler ve daha pek çoğunu bu şekilde bir arada görebilme fırsatına sahipsiniz. Ayrıca güneşin doğuşunu balondan izleyebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Yüksek güvenlik önemleri altında harika bir uçuş sizleri bekliyor.

Serengeti’de uçabileceğiniz dört farklı yer bulunuyor. Bunlardan ikisi Victoria Gölü yakınlarından kalkan Western Corridor ve Western Corridor’un kuzeyinde kalan Grumeti Reserves. Diğer ikisi de milli parkın merkezi olan Central Serengeti ile güneyinde kalan Serengeti South… Harika bir balon turu için bu dört yerden birini seçebilirsiniz.

Paris ayaklarınızın altında

Sadece Fransa’nın değil dünyanın en güzel şehirlerinden olan Paris’i balonla gezmeyi hiç düşündünüz mü? Paris’in Fontainebleau bölgesinde havalanan sıcak hava balonu ile Paris’i hiç görmediğiniz bir açıdan seyredeceksiniz. Zamanında Fransa Kralları’nın avlanma yeri olarak kullanılan bölgede gezintiye çıkan balon ile zümrüt yeşili ormanları ve geyikleri görebilme fırsatı bulacaksınız.

Ayrıca Fransa’nın Reims şehrinde, Burgonya bölgesinde, Chenonceau Şatosu’nda ve Puy de Dome’deki volkan bölgesinde de balon turları yapılıyor.

Vermont’ta bulutlara dokunun

ABD’nin bir eyaleti olan Vermont’ta sıcak hava balonu ile minik bir tur… Champain Vadisi’nden havalanan balon ile Champain Gölü’nü ve Adirondack Dağları’nı yakından görebilirsiniz. Dağın çevresinde vahşi hayvanlardan beyaz kuyruk geyiğe, buteo plagiatus adındaki şahin türündeki kuşa, kunduz, kara ayılara ve geyiklere rastlayabilirsiniz.

Kosta Rika’nın muhteşem doğaya sahip köylerinde bir tur

Orta Amerika’nın güzel bir şehri Kosta Rika’da dağları ve köyleri tepeden seyredebilirsiniz. Sıcak hava balonu ile yapılan turla hava şartı müsait olduğunda Arenal Yanardağı’na yakınlaşma fırsatınız olacak. Kosta Rika’daki balonlar ile 45 dakika ve 2 saat arasında havada dolaşabilirsiniz.

Bu balon turunda bulutlara dokunabileceksiniz. Hava şartları elverişli olduğunda usta pilotlar çok yükseklere çıkabiliyor. Bu da bulutların arasından şehri izleyebileceğiniz anlamına geliyor. Harika bir deneyim yaşayacağınıza eminiz.

Hırvatistan’ın Toskana’sı olan İstirya Yarımadası’nda bir balon turu

Yurtdışında balon turu yapabileceğiniz bir başka yer de Hırvatistan’ın Toskana’sı olan İstirya Yarımadası… Harika doğası ve mimarisi ile muhteşem bir balon turu yapacaksınız. Orta Çağ’dan kalma eski yapıları tepeden görebilecek ve harika fotoğraflar çekebilmenize imkan sunacak bir tur…

Yurt Dışı Turlarımıza Buradan Ulaşabilirsiniz