Yurt Dışı Kış tatili yapılacak yerler


Kış henüz gelmese de soğukları ile kendini hafiften hissettirmeye başladı. Biz de sizin için kışın soğuk ve karanlık gecelerinden çıkarıp içinizi ısıtacak güneşli güzel günlerin olduğu ülkeleri sıraladık.

Koh Samui

Koh Samui, Tayland’ın güzelliğiyle dillere destan adası. Tatil için bir araya gelmesi gereken tüm önemli kriterler bu adada. Tabanı görebildiğiniz bir deniz, beyaz kumsallar, güneş ve güler yüzlü insanlar… Thai mutfağı lezzetlerini tattıktan sonra ister tapınakları gezin, ister yoga yapıp dünyadaki pek çok sırra muttali olun.

Zanzibar

Zanzibar, kış soğuklarından kaçılacak yerlerin başında geliyor. Gün boyu beyaz kumsallar ve mavi denizden ayrılmak istemeyeceksiniz. Baharatlarla aranız iyiyse hemen söyleyelim Zanzibar, dünyanın en büyük baharat üreticisi. Zanzibar’ın yerel pazarlarında baharatçılar ile tanışmak, sizin için çok farklı bir deneyim olabilir. Mercan resifleri ve deniz yaşamındaki çeşitliliği dalış yapanların uğrak noktası haline gelmesini sağlamıştır. Afrika’nın Tanzanya’ya bağlı özerk devleti olan Zanzibar, halen keşfedilmeyi bekleyen cennet adaları arasında. Ülkenin başkenti Stone Town ve Pemba Adası görülecek yerlerin başında geliyor.

Maldivler

Egzotik yer arayan gezginlere beyaz kumsalları, palmiye ağaçları, mercan resifleri ve tropik adalarıyla bir pakette sunan Maldviler’i öneriyoruz. Maldivler’de gözlerinizi kapayıp cenneti hayal etmenize gerek yok, çünkü cennet ayaklarınızın altında. Acem mavisinden çivite, safirden turkuaza mavinin tüm tonlarını doğal bir şekilde görebileceksiniz.

Miami

Sıcağı özleyenlerin gidebileceği bir diğer yer Miami, lüksü, özgürlüğü, bohemi, güneşi, ayı, geceyi ve gündüzü bir arada yaşayacağınız bir tatil sunuyor. Hareketli ve renkli kumsallarıyla Amerika’nın Latin güzeli Miami, yılın 9 ayı yaz mevsimini yaşıyor. Uçsuz bucaksız görünen bir okyanus, dev palmiyeler ve etrafınızda dünyanın en rahat insanları dolaşırken siz de kendinizi bir anda Miami yaşayan biri zannedebilirsiniz. Kışın karanlık ve soğuk yüzünü görmektense derdin tasanın uğramadığı bu diyara gitmek en doğal hakkınız.

Bali

Tanrıların sevdiği ada Bali, plajları, spa merkezleri, harika restoranları ve sörfçüler için dalgalarıyla ünlü bir yer. Biz kış aylarındayken Bali’de havalar 30 derecenin üstünde geçiyor. Kışın gökyüzünde güneş arayanlar Bali’ye gidip yazın keyfini sürebilir. Endonezya’daki 10 binden fazla adnın içerisinde en çok bilinen adası Bali, ününü doğal güzelliklerini keşfeden gezginlere borçlu. 4 milyona yakın insanın yaşadığı adanın yüzde doksanı Hindulardan oluşuyor. Geleneklerine bağlı kalan ada, kış ayında yaz tatili sunmaktan başka kültürüyle de sizi etkileyecek.

Seyşeller

Seyşeller, Afrika’nın doğusunda mercan ve granit adalardan oluşan bir ülke. Gök ile denizi ayıran iki renkten biri; kumsalların beyazı ile diğeri; palmiyelerin yeşili… Unesco’nun koruma altına aldığı bozulmamış bir doğası olan Seyşeller’e, yeni evli çiftlerin balayına gitmesine şaşmamak lazım. Romantik tatil yapmayı sevenlerdenseniz, Seyşeller’i listenizin bir numarasına alabilirsiniz. Köpekbalıklarının size arkadaşlık ettiği bir dalış yapmak isteyenlerdenseniz, listenizin başına yine Seyşeller’i alın.