Vietnam’da gezilecek yerler


Vietnam, Güney Çin Denizi, Laos ve Kamboçya arasında kalan, tarihiyle kültürüyle Güneydoğu Asya’nın ilginç ülkelerinden biri. Vietnam, muhteşem pitoresk vadileri, kuzeyindeki pirinç tarlaları, güneyinde plajları, sömürge kasabaları ve köyleri, arkeolojik alanları, tapınakları ve uhrevi adaları ile gezginleri tatmin edecek bir yerel yaşama sahiptir. Asya’nın güneyindeki samimi ülke Vietnam’ın gezilecek bazı yerlerini sıralıyoruz.

Ha Long Bay


Ha Long Bay, Vietnam’ın kuzeyinde 120 kilometre boyunca uzanan bir bölge, Ejderhaların yer yüzüne indiği yer anlamına gelen Ha Long Bay, harika deniz manzarası ve binlerce adası, devasa mağaraları, gölleri ve balıkçı köyleri ile Vietnam’dan görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.  Gece manzarası ayrı, gündüz manzarası ayrı güzel Ha Long Bay, ziyaretçilerine Karayip Korsanları filminin içine girmiş hissi verir. Yüzyıllardır korsanların saklanmak için kullandığı bir körfez olan Ha Long Bay, çeşitli tekne turları ile gezilebiliyor.

Thien Mu Pagoda, Hue


Yedi hikaye ile birlikte Thien Mu Pagoda, Vietnam’ın eski başkenti Hue içinde bulunan en uzun Pagoda kulesidir. Parfüm Nehri manzaralı bu yapı, eski imparatorluğun gayri resmi sembollerinden biridir.Tapınak, Nguyen yönetimi sırasında 1601 yılında inşa edilmiş. İlk tapınak, çok sade inşa edilmiş ama zamanla genişletilerek tasarımı geliştirilmiş.

Hoan Kiem Gölü, Hanoi


Hoan Kiem Gölü, Hanoi’nin tarihi merkezinde yer alan ve şehrin en önemli buluşma noktalarından biridir. Yerel halkın yoğun ilgi gösterdiği bölge olan Hoan Kiem, “İade Kılıç” anlamına geliyor. Efsaneye göre Kral Le Loi’ye tanrılar tarafından büyülü bir kılıç verilir. Kral bu kılıçla Çin işgaline karşı ülkesini kurtaracaktır. Ardından kılıç tekrar  Tanrı Altın Kaplumbağa’ya geri döner. Hoan Kiem Gölü’de bu tanrının yaşadığı yer olarak bilinir. Hanoi’de görülecek diğer yerler arasında Ho Chi Minh müzesi yer alır.

Hoi An


Güney Çin Denizi kıyısında yer alan Hoi An, 16. yüzyıldan bu yana bölgenin dünyaya açılan limanı olmuş. Çin kültürünün izlerini taşıyan dükkanların olduğu Eski Şehir bölgesi, kentin ziyaret edilecek ilginç yerlerindendir. Kentteki dar kanallardan kanolarla geçilerek ulaşım sağlanır, o yüzden de buraya Vietnam’ın Venedik’i de denilmektedir.

Phu Quoc


Kamboçya sahili önünde bulunan Phu Quoc, Vietnam’daki en büyük adadır. Adanın bozulmamış tropik ormanları, mercan resifleri ve büyük plajları bulunmaktadır. Bai Dai (Uzun Plaj) adlı plaj, ABC News tarafından dünyanın en güzel ve temiz beş plajından biri olarak gösterilmiştir. Ayrıca, Phu Quoc adasında, dünyanın en iyi fermente balık sosu (nuoc mam) yapılmaktadır.

Sa Pa Taraçaları


Sa Pa, Vietnam’ın kuzeybatısında kalan Çin sınırına çok uzak olmayan bir bölgedir. Pirinç tarlalarının olduğu Muong Hoa vadisi, Vietnamlıların yaşamını gözlemleyebileceğiniz en iyi yerdir. Fansipan Dağı’nda pirinç dışında mısır yetiştiriciliği de yapılır. Güneydoğu Asya’nın geleneksel hayatını başka yerde göremeyeceğiniz dağ halkları burada yaşamaktadır.

Mui Ne


10 yıl öncesine kadar sessiz sakin bir balıkçı kasabası olan Mui Ne, su sporları ile ilgilenen gezginler tarafından keşfedilmesiyle birlikte ülkenin popüler yerlerinden biri oldu. Rüzgar sörfü yapmak için çok uygun bir havaya sahip olan denizi, gün batımını izlemek isteyenlerin harika bir fırsat elde edeceği geniş kumsallara sahiptir.

Mekong Deltası


Vietnam’da hayat, Mekong Nehri’nin denize döküldüğü bereketli toprakların etrafında gelişmiştir. Ülkedeki tarım faaliyetlerinin yarısı burada gerçekleşmektedir. Doğal çeşitlilik açısından zengin bir bölge olan Mekong Deltası’na, karayolu yerine nehir üzerinden ulaşım sağlanıyor. Tur şirketlerinin programında bu bölgede tekne gezileri mutlaka vardır.

Cu Chi Tünelleri


Ho Chi Minh şehrinde yer alan Cu Chi, bölgeyi yeraltı tünelleri ile birbirine bağlayan muazzam bir ulaşım ağıdır. Bugün turistik gezi alanı olarak çok popüler olan Cu Chi tünelleri, Amerika Birleşik Devletleri’nin Vietnam’a saldırdığında kullanılmış. Tüneller Vietnam gerillaları tarafından karınca gibi çalışılarak hazırlanmıştır. Yakın tarihle ilgilenenler ve askeri filmleri sevenlerin ziyaret etmesi gereken eşsiz bir yerdir.

Nha Trang


Ülkenin en fazla sevilen ikinci koylarından birisi de Nha Trang bölgesidir. 300 bin kadar nüfusa sahip olan Nha Trang, Mui Ne ve Phu Quoc gibi ince, temiz kumsallara ve berrak bir deniz suyuna sahiptir. Vietnam’da dalış yapmayı düşünürseniz Nha Trang, ülkenin en uygun tüplü dalış merkezidir.