Venedik Gezilecek Yerler


Venedik gece hayatıyla ünlü değildir, ancak gece kulüplerinin ve barların daha yaygın olduğu Lido bölgesinde gece eğlencelerinin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer Venedik’in içinde kalmayı tercih ederseniz, mümkün olduğu kadar yerel öğeleri değerlendirmenizi öneririz. Örneğin bir veya iki bardak yöresel şaraptan sonra bir gece yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz.


Venedik’te Barlar


10 Metri Quadrati: Cannaregio bölgesinde bulunan bu küçük yeni bar, tarihi ahşap kirişlerle bir tezat oluşturan sade ancak şık bir dekora sahiptir. Gece yarısından sonra da açık kalarak klasik Spritz, Martini ve meyve Mojitosu servisine devam eder. Ayrıca salatalar, yerel peynir ve salamlarının olduğu tost çeşitleriyle değişik aperatifler sunar.


Adres: Fondamenta di Cannaregio, Venedik, İtalya


Bacaro Caz: Canlı ve neşeli bu kokteyl bar, bir restoranla birleştirilmiştir. Rialto Köprüsü’ne sadece iki dakika yürüme mesafesindedir. Genç ve trendy görünen bu bar, eşsiz bir kokteylle damak zevkinizi şımartır. Bira ve şarap çeşitleri kapsamlı olduğu kadar seçmedir de. Gün içinde açık olduğu saatler 13.00 ile 02.00 arasındadır.


Adres: San Marco 5546, Venedik, İtalya


El Refolo: Castello bölgesinde geniş bir şarap listesi ile canlı bir şarap barıdır.


Adres: Via Garibaldi 1580, Venedik, İtalya


Venedik’te kulüpler


Akropol: Venedik’in ana kısmında gerçek gece kulüpleri yoktur, ancak Lido bölgesini ziyaret ederseniz gece partilerine katılabileceğiniz bir-iki yer var. Buradaki yerlerden biri olan Akropol, 70’lerden günümüze müzik ziyafetleri sunar.


Adres: Lungomare G. Marconi, 22 Lido, Venedik, İtalya


Molocinque: Bu kulüp pek çok Venedikli için, Mestre’nin kalabalık ve gürültüsünden uzaklaşmak anlamına gelir. Etkileyici ön cephesi, dekorasyonu, etkileyici kolonları ve muhteşem müzik koleksiyonlarıyla restoran/gece kulübü tarzındaki bu mekan Venediklileri kendine çeker. Mekanda hip – hop’tan Latin danslarına kadar her şeyi bulabilirsiniz.


Adres: Via dell ‘ELETTRICITA, 8 Marghera, Mestre, Venedik, İtalya


Piccolo Mondo: Burası Venedik’in ünlü dans mekanlarından biridir. Kesinlikle bir gece kulübü olduğu söylenememesine rağmen bir bara göre daha çok disko müzik çalıyor ve dans pisti bulunuyor. Piccolo Mondo, saat 04.00’e kadar hizmet vermektedir.


Adres: Accademia D.D. 1056, 30100, Venedik, İtalya


Venedik’te Canlı Müzik


Venedik Caz Kulübü: Santa Margherita ve Santa Barnaba arasında yer alır. Canlı caz kulübünde, pazartesi-cumartesi arası düzenli olarak yerel ve uluslararası müzisyenler sahne alırlar. Yer bulma sıkıntısı çekmemeniz için, önceden online rezervasyon yapmanızı öneririz.


Adres: Dorsoduro 3102, Ponte dei Pugni, 30123, Venedik, İtalya


Venedik’te Klasik Müzik


Scuola Grande San Rocco: Tintoretto’nun çok sayıda çalışmasının da içinde bulunduğu bu önemli yapılar eşsiz sanat çalışmalarıdır. Adını aldığı bitişiğindeki kilise Scuola ile birlikte yerel müzisyenler tarafından icra edilen klasik müzik, güzel sanatlar turu ve kültür geceleri için kapılarını açar.


Adres: San Polo 3052, 30125, Venedik, İtalya


Venedik’te Müzik ve Dans


Gran Teatro La Fenice: Bu muhteşem tiyatro 1700’lerin sonlarında inşa edilmiştir. 1996’da bir yangında harap olmuş, ancak restore edilerek birkaç yıl içinde eski ihtişamına kavuşmuştur. Venedik mimarisinin ilham verici bir parçası olan bu mekan yıl boyunca opera, klasik müzik konserleri ve bale performanslarına ev sahipliği yapar.


Adres: Campo S. Fantin, 1965 San Marco, 30124, Venedik, İtalya