Tur ile seyahat etmenin avantajları


Seyahatseverlerin en çok ayrılığa düştüğü konulardan birisi tur ile gezmek mi daha iyi, yoksa kendi tarzında gezmek mi? Gezgin misin, turist misin gibi bitmeyen bir tartışmadır gitmekte. Geziye bir kervanla katılsanız da heybenizi sırtınıza alıp yollara düşseniz de yapılan şey seyahat etmek olacaktır. Kısacası işin özünde seyyahlık var. Yalnız seyahatin ve tur ile seyahatin kendine göre avantajları bulunuyor. Tur ile gezmenin avantajları ise hatırı sayılır derecede fazla. Tur ile seyahat edenlerin bazı sağlam sebepleri bulunuyor. Biz de tur ile seyahat etmenin avantajlarını bir araya getirdik. İşte, tur ile seyahat etmenin 7 avantajı:

Her şey sizin için organize ediliyor

Arkanıza yaslanıp seyahat etmek kadar güzel ne olabilir? Arkanıza iyice yaslanıp seyahat etmek… Tur şirketleri konaklamanızdan nerede yemek yiyeceğinize, hava alanı transferinizden şehir içi gezinize kadar ihtiyacınız ve talebiniz olan her şeyi organize etmektedirler. Bir başınıza gezmek isteyenler için mola saatlerini de eklerseniz, tur ile gezmenin o kadar da özgürlüğü kısıtlayan bir durum olmadığını anlarsınız.

Kafa dengi insanlarla seyahat etme imkanı

Tur şirketlerinden aldığınız paketler, sizinle aynı beklentilere sahip insanlar da alacaktır. Mesela, Cengizhan’ın ülkesi Moğolistan’a bir tur satın aldığınızda, turda tanışacağınız insanlarla aşağı yukarı anlaşacaksınız demektir. Bu seyahatlerin olmazsa olmazlarından birini yerine getirmiş olacaktır. Yalnız başınıza katıldığınız bir turdan, çok eğlenceli vakitler geçirebileceğiniz insanlarla tanışabilirsiniz.

Tura yalnız gidip evli dönebilirsiniz

Tur şirketleriyle çıkılan yolculuklarda hayatınızın aşkını bulma ihtimaliniz çok yüksektir. Bir insanı tanımanın en iyi yolu, onunla yola çıkmaktır. Seyahat boyunca birçok sahneyle karşı karşıya geliyorsunuz ve o anlarda yanınızdakilerin önemi artıyor. Eğer uzun süren bir tura katılırsanız, hayat boyu sürecek arkadaşlıklara hazırlanın. Kendinizi bir sonraki tura, aynı insanlarla katılma planları içinde bulabilirsiniz.

Daha ekonomik bir seyahate kimse hayır demez

Tur şirketleri en ucuz uçak bileti, en kaliteli otelde en ucuza konaklama, en fazla yeri en uygun bütçeyle ziyaret etme gibi sorunları çözen kuruluşlar. Eğer, Prontotour gibi tur şirketinden erken rezervasyon yaptırırsanız kat ve kat daha ucuza seyahat etme imkanı doğacaktır. Kendi başınıza seyahat ederken her şeyi kendiniz organize etmek zorundayken tur şirketi sizin yerinize maliyetleri en aza indirmeye çalışıyor. Daha ekonomik bir seyahate neden hayır diyesiniz ki?

Şehrin en iyi mekanlarında yeriniz ayrılmış olacaktır

Kendi imkanlarınızla bir şehre gittiğinizde oranın en iyi mekanlarını kaçırma ihtimaliniz vardır. Belki önceden araştırıp öğrenme imkanınız olacaktır fakat tur yapılan gezilerde, en otantik mekan sizin önceden seçilmiş ve yerini ayrılmış olacaktır. Size sadece eğlenmesi kalıyor. Ayrıca turlarınızda size eşlik eden rehberlerden tarzınıza göre öneri alarak gezi programının dışına çıkabilirsiniz.

Turlar her zaman en güvenli seyahat şeklidir

Turların en tehlikeli olanı diyebileceğimiz safariler bile pek çok güvenlik önlemi altında gerçekleşiyor. Onun dışında hiçbir tur şirketi sizi, siyasi kargaşanın veya hırsızlığın bol olduğu bir bölgeye götürmez. Mesela, Doğu Afrika’ya kendi başınıza gitmek çok da güvenli olmayabilir. Özellikle kadınların dünyada güvenle yalnız seyahat edebileceği çok fazla yer bulunmuyor. Turlar ise çok uzak diyarlara korkmadan güvenle gidebilmenizi sağlar.

Tur ile kitaplarda yazmayanları, daha doğrusu gerçekleri öğrenirsiniz

Bugün her hangi bir şehre gitmeden önce internetten araştırma yaparak da bilgi edinebiliyoruz. Kitaplar, seyahat dergileri ve gazetelerin seyahat sayfaları hep bu amaca hizmet ediyor fakat turlarda daha önce hiç duymadığınız bilgileri öğreniyorsunuz. Kendi araştırmanızla bir yerde 10 bin yıl önce ne olduğuyla ilgili sizi bilgi sahibi olabiliyorsunuz ama orada iki gün önce ne olduğu ile ilgili bilgi edinemiyorsunuz. Kaliteli turlar deneyimli rehberlerini burada devreye sokuyor. Halk ne düşünüyor, yazılanlar ile gerçekler arasındaki farkı turlar sayesinde ayırt edebilirsiniz.