Topkapı Sarayına Nasıl Gidilir?


Topkapı Müzesi

Topkapı sarayı kültür kenti olan istanbulun en önemli tarih gerçeklerinden birisidir. Topkapı sarayı çok eski olmasına rağmen tarihin yıpratamadığı ender tarihi mekanlardan birisidir. Topkapı sarayı zaman zaman onarımlar görebilmektedir fakat bunun gibi tarihi mekanların içerisinde en diri duranlardan birisidir bunun nedeni ise büyük türk milletinin ve devletimizin ejladının bıraktığı miraslara oldukça fazla önem verip onları en iyi şekilde korumasıdır. Topkapı sarayı tamamen osmanlı anıların osmanlı kültürünü en canlı olarak t yaşatan yerli veya yabancı turistlere en iyi şekilde yansıtan önemli tarihi mekanlardandır. Osmanlının 400 yıl devlet yönetim binası olarak kullandığı Topkapı sarayı yine bir çok padişahın evi olarak kullanılmıştır. Topkapı sarayı Dolmabahçe sarı gibi yeni saraylardan sonra yavaş yavaş boşaltılmaya başlanmıştır ve ilk olarak da müze olarak abdülmecid tarafından açılmıştır. En son atatürkün emri ile tamamen müze haline dönüştürülmüştür ve şuan da müze müdürlüğü adı altında yine müze olarak hizmet vermektedir. Normal müzeler için geçerli olan müzelere giriş kartları ile uygun fiyatlarda müzeyi gezebilirsiniz Topkapı sarayı ile ilgili her yerde kolayca bilgi bulabilirsiniz her hangi bir rehber tutmanıza gerek yoktur. Ayrıca ibb ve müzeler genel müdürlüğünün Topkapı sarayı için özel olarak açtığı bir web sitesi mevcuttur.

Topkapı Sarayı Nerede?

Topkapı sarayı türkiyenin en gözde şehri olan istanbulun Avrupa yakasında İstanbul saray burnun da bulunmaktadır. Her türlü navigasyon cihazlarını kullanarak harita ve uyfu üzerinden tam yerini izleyebiklirsiniz.

Topkapı Sarayına Nasıl Gidilir?

Topkapı sarayına istanbulun her yerinden kolayca ulaşmanız mümkündür. İlk olarak istanbulun neresinden geleceğiniz önemlidir Anadolu yakasından yada Avrupa yakasından geklecek iseniz fatih ilçesine en kısa ve rahat ulaşabileceğiniz toplu taşıma araçlarından birisini seçmelisiniz metro, metrobüs yada otobüslerden birini seçmelisiniz daha sonra hangi taraftan geliyor iseniz fatih ilçesine ulaşmalısınız fatihe geldikten sonra kolayca Topkapı sarayını bulabilirsiniz. Topkapıya hangi toplu taşıma araçlarının gittiğini bulunduğunuz yerden en kolay nasıl gideceğinizi öğrenmek için ibb nin ve iett nin hazırlamış olduğu web siteleri yada uygulamaları ziyaret ediniz.

Evet arkadaşlar sizlere Topkapı sarayı hakkında bilgi vermeye çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir şimdi sizleri en güzel Topkapı sarayı resimleri ile baş başa bırakıyorum değerli yorumlarınızı eksik etmeyiniz.

Tarih kokan İstanbul turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/istanbul-turlari-240 buradan ulaşabilirsiniz.