Tayland Gezilecek Yerler


Tayland, şaşırtıcı güzellikte bir dizi milli parka sahip bir ülkedir. Eğer, Tayland gezinizde doğal güzelliklere odaklanmak isterseniz, konaklayacağınız otelin konumuna dikkat etmenizde fayda olacaktır. Tayland’ın milli parklarında bozulmamış doğaya ve yaban hayatına yakından bakma şansınız vardır. Tayland’da görülmesi gereken milli parklar şöyle:

Ao Phang Nga Milli Parkı

Ao Phang Nga, Tayland’ın güneyinde Phang Nga eyaletinde yer alan bir deniz parkıdır. Birkaç gününüzü ayırarak pek çok güzelliğe şahit olacağınız bölgede, harika plajlar, ilginç ada oluşumları, kireçtaşı kayalıklar, mağaralar ve lagünler ile dolu bir geziye çıkacaksınız. Avatar filmine ilham kaynağı olan bölgede, James Bond’un Altın Tabancalı Adam filmi çekilmiş. Hayal gücünüzün sınırlarını zorlayan güzelliğe sahip Ao Phang Nga, hayranlıktan fotoğraf çekmeyi unutabileceğiniz bir yer.

Mu Ko Similan Milli Parkı

Mu Ko Similan Milli Parkı, Tayland’ın bir diğer çok ziyaret edilen deniz parkıdır. Andaman Denizi kıyıları boyunca 70 kilometreli bir alanı kapsayan park, 11 adan oluşuyor. Beyaz kumsallarla çevrili adalar, tüplü dalış yapabilme imkanı verir. Mercan resifleri ve tropik deniz canlıları arasında yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.  Dalış yapmak isteyenler Aralık ve Nisan ayları arasında gitmelidir. Dalış eğitimi veren firmalar aynı zamanda dalış turları da düzenlemektedir. Mu Ko Similan Milli Parkı’nda birkaç gece teknede kalabilir ve gün boyunca dalış gezilerine katılabilirsiniz.

Khao Sok Milli Parkı

Surat Thani eyaletinde bulunan Khao Sok, yağmur ormanlarından oluşan tropik bir parktır. Bitki ve hayvan çeşitliliğine katkıda bulunmak için korunan park, geyik, tapir, fil, domuz ve yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Muson ikliminden dolayı Nisan ve Haziran ayları arasında seller meydana gelir. Haziran ve ekim ayları, parkı ziyaret etmek için en uygun zamanlardır.

Mu Ko Ang Thong Milli Parkı

Mu Ko Ang Thong Milli Parkı, Tayland Körfezi’nda 42 adadan oluşan bir ulusal deniz parkı. Buraya gelmek için en iyi yol tekne kiralamak veya tekne turlarına katılmak olacaktır. Şnorkel için birçok harika noktaya sahip olan Mu Ko Ang Thong, sürat tekneleri ile kayaking yapmak için uygun bir bölgedir. Bir gece veya daha fazla konaklamak istiyorsanız bungalovları kiralayın.

Erawan Ulusal Park

Tayland’ın batısında Kanchanaburi bölgesinde yer alan Erawan, yedi basamaklı şelalesi ile meşhurdur. Şelale, ismini Hindu mitolojisinden almıştır. İsteyenler, şelaleye tırmanabilir, havuzlarında yüzebilir. Park’ta ayrıca keşfedilmek için birkaç mağara vardır. Parka ulaşmak için Kanchanaburi’den otobüs ile gitmelisiniz. Bir saatten biraz fazla bir zamanda parka ulaşabilirsiniz. Bu bölgede konaklamak isterseniz bungalovlar, parkın içinde harika konumlara yerleştirilmiştir.