Sülüklü Göle Nasıl Gidilir?


Sülüklügöl Bolu ilimizin Mudurnu ilçesi Tavşansuyu köyü sınırları içerisinde bulunan ender güzelliklerde bir doğa harikasıdır. Bulunduğu köyün eski simi Akyokuşkavağıdır. Sülüklügölün toplam alanı 809.000 m2 gölün toplam büyüklüğü de 60.000 m2 dir. Göl çevresinde çeşitli turizm etkinlikleri mevcuttur. İstanbul’a yakınlığı ile ön plana çıkan sülüklügöl bu nedenle oldukça fazla ziyaretçi çekmektedir. Çevre iller ve özellikle istanbulun stresinden ve kalabalığından sıkılanların hafta sonları sığınabilecekleri önemli merkezlerden birisidir. Sülüklügöl hergeçen zaman içerisinde turist sayısını arttırmaktadır. Sülüklügölün etrafında çeşitli çeşitli hayvan ve bitki türleri yaşamaktadır. Bu türler koruma altına alınmıştır.


Sülüklügöl’e Nasıl Gidilir?

Sülüklügöl’e gidebilmek için Adapazarı yönüne doğru ilerleyiniz Sakarya Akyazı ilçesine ulaştıktan sonra Yoldan dokurcan beldesine doğru ayrılınız daha sonra hiçbir yere sapmadan yaklaşık 3 km kadar sonra tavşansuyu köyüne ulaşmış olacaksınız oradan sülüklügöl tabelasını takip ederek kolayca sülüklügöle ulaşabilirsiniz. Bunlara ek olarak yazı sonuna eklediğim harita üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Sülüklügöl Konaklama ve Yeme İçme Yerleri Fiyatları

Sülüklügöl de konaklama bilgileri şu şekildedir. Sülüklügöl’ün hemen etrafında herhangi bir konaklama merkezi yoktur nedeni de sülüklügöl koruma altına alınmış sit alanıdır. Bu nedenle gölün etrafında konaklama imkanı yoktur fakat göle yakın oldukça fazla konaklama merkezleri mevcuttur. Fiyat ortalamaları 500 TL ile 1500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bir diğer konaklama imkanı da alan içerisinde kamp yapmaktır. Fakat kamp için Yetkili mercilerden izin alınması gerekmektedir. Yeme içme restoran olarak göle yakın olacak şekilde 10 km kadar uzaklıkta çeşitli restoranlar bulunmaktadır. Buralarda köh kahvaltısı yöresel yemekler ve diğer yemek çeşitlerini bulmanız mümkündür.

Sülüklügöl Çevre ve Tabiat bilgisi

Sülüklü göl yukarıda bahsettiğimiz gibi 809 bin metre kare alan içerisinde toplam göl alanı 60 bin metre kare olan, içerisinde oldukça fazla canlı türlerini barındıran önemli turizm merkezlerinden birisidir. Batı Karadeniz bölgesinde bulunmaktadır. Ama iklim olarak hem Karadeniz hem de yakınlığından dolayı Marmara iklimini yaşamaktadır. Bitki örtüsü de bu nedenle hem Karadeniz hem de Marmara bölgesinden esintiler taşımaktadır. Sülüklügöl rakım olarak yaklaşık 1200 dür. Balıklıgöl etrafında yayla bitkilerini de görmek münkündür. Sülüklügöl içerisinde çeşitli balık türleriyle birlikte alabalık çoğunlukla yaşamaktadır. Ama sülüklügöl de avlanmak yasaktır. Ormanda ise çok fazla tehlikeli olmayan çeşitli yabani hayvanlar yaşamaktadır. Sülüklügöl çeşitli araştırmacıların açıklamalarına göler yaklaşık olarak 1700 lü yıllarda oluşmuş yani neredeyse 3 asırdır var olan bir göldür. Sülüklügöl bir doğa olayı sonra kendiliğinden oluşmuştur. Sülüklügöl’ün renkleri mevsimlere göre değişiklik göstermektedir.

Bolu ili genel bilgiler

Bolu ilimizin en önemli özelliği İstanbul’a olan yakınlığıdır. İstanbul’dan günlük olarak oldukça fazla turist çekmektedir. İstanbul’un şehir kalabalığından ve günlük yaşantıdan sıkılanların yeşilliği ve sakinliği ile ön plana çıkan istanbul’a yakınlığı ile bilinen bolunun çeşitli bölgelerinde dinlenebilecekleri streslerini atabilecekleri yerlere istanbuldakiler hafta sonları kaçmaktadır. Ulaşımın kolay olması yakın olması tercih sebeplerinin en önemlilerinden birisidir.

Avantajlı Bolu turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/bolu-turlari-285 buradan ulaşabilirsiniz.