Sultan Ahmet Cami Nerede?


Sultan Ahmet Cami dünyaca ünlü turizm ve turistlerin en gözde mekanlarından birisidir. Bu harikalar diyarı istanbul fatih de bulunmaktadır. Sultan Ahmet yılda milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. Turistlerin hemen hemen yarısı yabancıdır. Sultan Ahmet cami müslüman turistlerin yanı sıra diğer dinlere mensup insanlar tarafından da yoğun bir şekilde ziyaret edilmektedir Sultan Ahmet de o manevi havayı tatmak isteyen bütün insanlar akın akın sultan ahmeti ziyarete geliyor. Gerçekten de camiden içeri girdiğiniz zaman içinize yavaş yavaş dolan o manevi hayayı hissediyorsunuz vucudunuz adeta sakinleştirici yemiş gibi sakinleşip rahatlıyorsunuz Sultan Ahmet Cami her taşı ile her köşesi ile tamamen tarihi içinde barındırmaktadır caminin tarihini neredeyse bilmeyen yoktur o yüzden ben biraz daha manevi yönden harikalar diyarını sizlere anlatmak istiyorum Yerli yabancı açık kapalı müslüman gayri müslim her türlü insanın ziyaretine açık olan sultan ahmet ibadete de açık bir camimizdir ziyaretçiler için özel olarak ayrılmış bölümler olmakla birlikte bir çoğu metre kare olarak ibadete açıktır görevliler turistlerin yönlendirmesiyle nereye gelip duracaklarını kolayca öğreniyorlar ibadet için gelende gezi için gelende rahat oluyor sıkıntı çekmeden benim gözlemlediğim en önemli bir ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum camiyi yukarıda söylediğim gibi yabancı ve diğer din mensupları ziyaret ettiği için açık bayanlar gelmekte dolayısıyla cami girişinde görevliler onlara baş örtüsü veriyor ve onlarda hiç sıkıntı çıkarmadan başlarını örtüyorlar camimize sultan ahmetimize açık bayanların üstelik gayri müslimlerin o derece saygı göstermesi açıkçası çok etkilemişti beni belkide nice insanlar o manevi havayı aldıktan sonra müslüman olmuştur.


Sultan Ahmet’e Nasıl Gidilir?

Sultan ahmet camiine istanbulun her yerinden kolayca ulaşmak mümkündür ilk olarak hangi ilçede iseniz oradan fatih sultan ahmete ggelen toplu taşımaların listesini bakmalısın bu konuda iett in resmi web adresinden durakları ve hangi otobüslerin ne zaman kalkacaklarını kolayca öğrenebilirsiniz. oradan direk olarak otobüslerle gelebilirsiniz metrobüs ve metro hatları ile aktarmalı bir şekilde metrobüs hattı ile geliyor iseniz topkapı durağından inip eminonü tramway hattına binmeniz gerekir eğer metro ile geliyor iseniz o zaman zeytinburnu metrosundan inip tramway hattına geçiş yapmanız gerekmektedir. Evet arkadailar sizlere harikalar diyarı sultan ahmet camimizi anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir sizleri şimdi en güzel ve en yeni sultan ahmet cami resimleri ile başbaşa bırakıyorum o değerli yorumlarınızı eksik etmeyiniz.

3 Medeniyete başkentlik yapmış olan İstanbul turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/istanbul-turlari-240 buradan ulaşabilirsiniz.