Su Altı Oteller


Su Altı Oteller

12.01.2024

Denizden kopamayanlar için yapılmış harika oteller olduğunu biliyor muydunuz? Yataktan kalktığınızda perdeyi açıyorsunuz ve yüzen balıklarla karşılaşıyorsunuz. Bu hayal değil. Dünyanın pek çok farklı yerinde bulunan su altı otelleri var. Suyun altında bulunan bu otellerin odalarında farklı bir konaklama deneyimi yaşayacaksınız. İşte dünyadaki 10 su altı oteli:

Atlantis Otel

Dubai’nin Palmiye Adaları’nda yer alan Atlantis Otel, 24 Eylül 2008 yılında hizmet vermeye başladı. Otelin hepsi su altında bulunmuyor. Ama suit odalarından bazıları su altına inşa edilmiş. Böylece odanın camından dışarı baktığınızda çeşitli deniz canlılarını görebilirsiniz. Büyük ve gösterişli bir yapıya sahip olan otelin odaları çok konforlu.

The Manta Resort

Tanzaya’da bulunan bir su altı oteli The Manta Resort. Pemba Adası’nda bulunan otelin su altı odasına tekne ile gidiliyor. Otelden yaklaşık iki dakika gibi yakın bir mesafede. Denizin altındaki bu odada huzur bulacaksınız.  Ahşaptan yapılma odanın en tepesinde bulunan yatak ile yıldızları seyredebilir, uykunuz geldiğinde alt katta bulunan odada balıkları izleyerek uyuyabilirsiniz.

Conrad Maldives Resort & Spa Rangali Island

Maldivler’in muhteşem masmavi denizindeki Conrad Maldives Resort’de su altı restoranı bulunuyor. Çok farklı bir restoran deneyimi yaşayacaksınız. Maldivler’in denizinde yaşayan birbirinden güzel canlıları yakından görebileceğiniz huzur dolu bir yemek olacak.

Per Aquum Niyama

Masmavi denizlerdeki Maldivler’in bir başka oteli Per Aquum Niyama. Otel içerisinde bulunan gece kulübü su altına yapılmış. Kulübün içerisindeki deniz konseptli dekorasyonu da çok hoş. Otel müşterisi olmasanız bile Maldivler’e gelen herkesin içeri girebileceği bir yer. Su altındaki barda harika bir eğlence sizleri bekliyor.

Utter Inn

İsveç’te bulunan tek su altı oteli Utter Inn… Kuzeyde soğuk buz gibi sulara girip yüzmek kulağa biraz korkunç geliyor. Ama neyse ki bu otel sayesinde ıslanmadan su altına inebileceksiniz. Stokholm’e yakın mesafedeki Malaren Gölü’ndeki otelde konaklamak sizler için çok farklı bir deneyim olacak.

Jules’ Undersea Lodge

ABD Florida eyaletinde bulunan Jules’ Undersea Lodge dünyadaki su altı otellerinden bir diğeri. Otele Denizler Altında Yirmi Bin Fersah kitabının yazarı olan Jules Verne’nin ismi verilmiştir. Ayrıca dünyadaki en eski su altı otellerinden biri. Bu eski otele de ulaşım dalış yapılarak sağlanıyor.

Per Aquum Huvafen Hotels

Maldivler’de bir başka su altı Per Aquum Huvafen Hotels. Otelin su altına yapılmış bir Spa Merkezi bulunuyor. Dünyadaki ilk su altı Spa Merkezi olma özelliği taşıyor. Deniz canlıları ve masmavi denizi görerek kendinize masaj ve cilt bakımı yaptırabilirsiniz. İsterseniz merkezin dinlenme odasına geçip sadece deniz canlılarını izleyerek dinlenebilirsiniz.

Lovers Deep

Karayipler’de bir otel olarak hizmet veren denizaltı Lovers Deep… Hareket halinde olan denizaltı otelinin müşterileri Barbados ve Martinique gibi adaları gezme şansıda buluyor. Geniş e konforlu odaları ile harika bir tatil geçirebilirsiniz. Aynı zamanda hareket halinde olduğu için odanızın camlarında sürekli farklı misafirler görebilme şansınız bulunuyor.

Planet Ocean Underwater Hotel

Florida eyaletindeki bir diğer su altı oteli… Bu yıl hizmet vermeye başlamış olan Planet Ocean Underwater Hotel’in tamamı su altında.. Denizin 7-9 metre altında bulunuyor. Ayrıca otelde dalış dersleri de müşteriler için özel olarak veriliyor. Bu sayede otel etrafında dalış yapabilirsiniz.

Poseidon Undersea Resorts

Fiji’de konumlanan Poseidon Undersea Resort, sizi Pasifik Okyanusu’nun derinliklerinde tatil yapmaya çağırıyor. Otelin içerisinde 22 odası,1 süit, restoranı, barı, spa merkezi ve konferans salonu yer alıyor. Bir asansör yardımı ile otelin içerisine hiç ıslanmadan girebiliyorsunuz.