Sıcaklardan çok mu bunaldınız? İşte size serin rotalar


Son zamanlarda sıcaklıklar aşırı bir yükselişe geçti ve yaşamı neredeyse zorlaştırmaya başladı. Bazen o kadar yüksek derecelere çıkıyor ki adeta insana nefes aldırmıyor. Bu sıcak havalarda akıllar hep serinlemenin yollarını arar. Biz de bu sıcaklardan biraz kurtulup serin bir yerlerde gezmeniz için güzel mi güzel 10 rota belirledik. İşte sizler için derlediğimiz serin rotalar:


Reykjavik (12 C)


İzlanda’nın başkenti olan Reykjavik’te yaz ayları sıcaklığı 12 derecelerde seyrediyor. Kışın burayı gezmek çok zor olabiliyor. Hava sıcaklığı kışın eksi hanelerden yukarı çıkmıyor. Üstüne bir de kar yağışı etkili oluyor. Bu nedenle burayı gezmek için en uygun zaman yaz ayları.


St. Petersburg (14 C)


Yaz için serin rotalardan arasında Rusya’nın güzel şehirlerinden biri olan St. Petersburg var. Burada yazın serinlemeye ne dersiniz? Buranın yıllık ortalama sıcaklığı 5 civarında. Yaz aylarında genellikle hava sıcaklığı 14 derece olarak görülüyor. Yazın sıcaklığı en fazla 18 dereceye kadar çıkıyor.


Tallinn (15 C)


Estonya’nın başkenti Tallinn, yaz aylarında tercih edebileceğiniz güzel bir şehir. Burada sıcaklık temmuz ayında 15 derece civarlarında. Yaz aylarının sıcak zamanlarını kesinlikle burada serin bir şekilde geçirmelisiniz. Yaz ayları sıcaklığı ortalama 17 derece oluyor.


Helsinki (15 C)


Finlandiya’nın en büyük şehri ve başkenti olan Helsinki, ülkenin güneyinde yer alıyor. Konumu itibariyle sıcaklıklar yaz aylarında ideal bir seviyede oluyor. Şehrin Temmuz ayı sıcaklık ortalaması 17 derece.


Edinburgh (17 C)


İskoçya’nın başkenti olan Edinburgh, iklimi ve konumu sayesinde serin bir rota. Burada temmuz ayı sıcaklıkları en fazla 17 derece oluyor. Sıcak havalarda bunalmadan gezebileceğiniz harika bir şehir.


Moskova (18 C)


Rusya’da St. Petersburg’dan sonra içinizi serinletecek bir diğer rota ise başkenti olan Moskova. Hava sıcaklığı ortalaması Temmuz ayında bile sadece 18 derece. Bu sayede çok sıcak olmadığı için rahat bir şekilde tüm şehri gezebilirsiniz.


Kopenhag (19 )


Danimarka’da serin bir rota Kapenhag. Burası Danimarka’nın başkenti ve en büyük şehridir. Yaz aylarında sıcaklık 19 derecelerde seyreder. Bu sayede şehirde gezerken sürekli serin bir yer aramanıza gerek olmaz.


Stockholm (19 C)


İsveç’in başkenti Stockholm’de serin bir gezintiye ne dersiniz? Burada ortalama Temmuz ayı sıcaklığı 19 derecelerde yaşanıyor. Ne çok sıcak ne de çok soğuk bir yer. İdeal bir havaya sahip bu yerde rahat bir gezinti yapabilirsiniz.


Dublin (20 )


İrlanda’nın başkenti olan Dublin sıcak yaz günlerinde sizler için harika bir rota olabilir. Yıllık ortalama sıcaklığı 10 derece olan Dublin’de kışları soğuk olduğu için gezmek zor olabilir. Ama yaz aylarında buraya gezmek için serinleyebilirsiniz.


Oslo (21 C)


Norveç’in başkenti Oslo sizleri sıcak yaz günlerinde serinletecek bir destinasyon. Burada yaz aylarında ortalama sıcaklık 18-20 derece arasında gerçekleşiyor. En fazla yağışı da Ağustos aylarında alıyor. Kışları sıcaklık seviyesi eksilere düştüğü için gezmek biraz zor olabiliyor. O yüzden yaz aylarında serinlemek için gitmeyi tercih edebilirsiniz.