Seyahat tavsiyeleri


Seyahat tavsiyeleri

12.01.2024

Yanınıza Bol Miktarda Kağıt Havlu ve Islak Mendil Alın

Usta bir gezgin, hiçbir koşulda hijyenden ödün vermez! Her an her yerde pratik bir şekilde temizlik yapmaya ihtiyacınız olabilir. İstemediğiniz bir şeye dokunduğunuzda, üstünüze bir şey döküldüğünde veya oturacağınız yerleri silmek istediğinizde kağıt havlu ve ıslak mendiliniz yanınızdaysa dert etmenize gerek yok! Silin gitsin…

Bel Çantasından Uzak Durun

İlk etapta pasaport, cüzdan ve telefon taşımak için bel çantası kullanmak pratik bir fikir gibi gelebilir. Ancak, yurt dışında bel çantası ile dolaşmak neredeyse alnınıza “ben turistim” yazmakla aynı anlama gelir. Bu da hırsızları üstünüze çekmenize neden olacak en büyük hatalardan birisidir. Bel çantası yerine çapraz askılı çantaları kullanmayı deneyebilirsiniz.

Taşınabilir Şarj Cihazı Almadan Yola Çıkmayın

Usta bir gezginin şarjı hiçbir zaman bitmez! Yıl olmuş 2024 Artık teknoloji çağının tam ortasındayız. Teknolojiden uzak kaldığımız her an hayattan soyutlanmamız kaçınılmaz. Seyahat sırasında her ihtiyaç duyduğunuzda elektronik cihazlarınızı şarj etmek için priz bulamayabilirsiniz.  Bazen yolculuk beklediğinizden uzun sürebilir ve bu sırada şarjınız bitebilir. 2024 ’de seyahate çıkan usta bir gezgin, bu gibi durumlara karşı daima tedbirlidir. Yolculuk nereye olursa olsun taşınabilir şarj cihazını yanında taşır. Böylece her an her yerde telefonunu, tabletini ve diğer elektronik cihazlarını kolayca şarj edip tatilin tadını doya doya çıkarabilir.

Yanınıza Bir Çift Terlik Atın

Uçak, otobüs, karavan veya otomobil… Seyahat yönteminiz ne olursa olsun; yolculuğun bir bölümünde ayakkabılarınızdan kurtulmak isteyebilirsiniz. Sırt çantanıza sıkıştıracağınız bir çift terlik böyle anlarda hayat kurtarır. Ayakkabılar ayağınızı sıktığında ya da yanlışlıkla suya girip ıslandığınızda hemen terliğinizi giyebilir; hiç panik yapmadan seyahate devam etmenin rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Bavula Koyacaklarınızın Listesini Yapın

Minimalizmin dört bir yanımızı sardığı bu devirde içi gereksiz eşyalarla dolu koca valizlerle seyahat etmek usta bir gezgine yakışmaz! Seyahate çıkmadan önce yanınızda götürmek istediklerinize dair bir liste yapmak daha az eşya ile yola çıkmanıza yardımcı olacaktır.

Listenin Yarısını Evde Bırakın: Yükünüzü Hafifletin

Eminiz ki, özenle hazırladığınız bu listede bile “olmasa da olur” diyebileceğiniz pek çok eşya vardır. Şimdi listenizi tekrar gözden geçirin ve bu eşyaların üstüne koca birer çizik atıp yükünüzü daha da hafifletin!

Yanınıza Harita ve Gezi Rehberi Almayı Unutmayın!

Usta bir gezgin olmak istiyorsanız haritanızı elinizden eksik etmemelisiniz. Ancak şimdilerde bu akıllı telefonunuza indireceğiniz uygulama ile de mümkün. Gitmek istediğiniz yerleri tek tek harita üzerinde işaretleyin ve rotanızı önceden belirleyin! Böylece daha verimli bir gezi planı oluşturabilirsiniz.

Deniz Gözlüğü ve Mayonuzu Yanınızda Taşıyın

Seyahat planınızda denize ve havuza gitmek olmasa bile deniz gözlüğü ve mayonuzu bavulunuzdan eksik etmeyin! Yolculuk sırasında önceden bilmediğiniz halde bir anda karşınıza çıkan eşsiz bir sahili ve denizaltını keşfetmek isteyebilirsiniz. Ya da gittiğiniz otelde havuz ve spa keyfi yapmak isterseniz, mayonuzun yanınızda olması büyük bir kolaylık sağlar.

Yanınıza Atıştırmalık Yiyecekler Alın

Yolculuk sırasında karnınız acıktığında yemek servisini beklememek için çantanıza atıştırmalık birşeyler atabilirsiniz. İçine uzun süre dayanabilecek birkaç malzeme koyduğunuz küçük sandviçler, birkaç bisküvi ve kraker açlığınızı yatıştırmak için yeterli olacaktır. Ayrıca seyahat sırasında atıştırmanın ne kadar keyifli olduğunu söylememize gerek yok.

Çelik Termos ve Sıcak Su Her An Yanındanızda Olsun

Canınız sıcak bir şeyler içmek istediğinde veya kış aylarında seyahate çıkıp içini ısıtmak istediğinizde termosunuz yanındaysa sorun yok! Birkaç poşet çay veya kahve ile birlikte termosa doldurduğunuz sıcak suyu kullanarak istediğiniz her an kendi içeceğinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Gün doğumunu veya batımını izlemek istediğiniz güzel bir manzara karşısında çayınızı/ kahvenizi keyifle yudumlayabilir; sıcak suyunuz bitse bile gittiğiniz cafe ve restoranlarda termosunuzu yeniden doldurarak yolculuk boyunca bu keyfi sürdürebilirsiniz.

Ufak Bir İlk Yardım Seti Oluşturun

En klişe seyahat tavsiyeleri arasında yer alsa da; ağrı kesici, yara bandı, gazlı bez, tentürdiyot benzeri birkaç malzeme ile küçük bir ilk yardım seti oluşturup çantanıza koymayı sakın unutmayın! Ani bir durumda ihtiyaç duyabileceğiniz bu malzemeler yanınızda olduğunda kendinizi çok daha güvende hissedersiniz.

Gittiğiniz Ülkenin Yerel Diline Ait Replikler Ezberleyin

Her gittiğiniz yerde konuşulan ana dili bilmek zorunda değilsiniz. Ancak günlük konuşma repliklerini ezberleyerek, ihtiyacınız olduğunda yerel halk ile kolayca iletişim kurabilirsiniz. Yolunuzu kaybettiğinizde veya eczane, restoran, mağaza ve müze gibi gitmek istediğiniz yerleri bulamadığınızda yardım istemenizi sağlayacak bu replikler, seyahat sırasında yeni insanlarla tanışmanız için güzel fırsatlar yaratabilir.

Rezervasyonlarınızı Çevrimiçi Olarak Yapın

Ekonomik anlamda kolaylık sağlayacak seyahat tavsiyelerimiz arasında rezervasyon işlemlerinizi çevrimiçi yapmak yer alıyor. Yolculuğa çıkarken veya yolculuk sırasında katılacağınız aktivitelere ilişkin rezervasyonları çevrimiçi olarak yapmanız, internete özel fırsatlardan yararlanmanızı sağlar. Böylece yapmak istediğiniz aktiviteleri planlarken tatil bütçenize katkı sağlayabilirsiniz.

Uçak Biletinizi Birkaç Ay Önceden Satın Alın

Yolculuk vakti yaklaştığında, uçak ya da tur biletlerinin fiyatları genel olarak artar. Tatil planınız erkenden belli olduysa biletinizi birkaç ay önceden satın alarak, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak yolculuk masrafınızı minimuma indirebilirsiniz. Promosyonlu uçak biletleri ya da tur kampanyaları hayal edemeyeceğiniz kadar ucuz bir seyahat yapmanızı sağlayabilir.

Yanınıza Birden Fazla Kredi Kartı Alın

Nerede ne zaman başınıza ne geleceğini bilemezsiniz. Kredi kartınızın limiti aniden bittiğinde veya banka ile ilgili bir sorun olduğunda bu seyahat tavsiyeleri işinize yarayabilir. Hatta her ne kadar istemeseniz de yola çıkarken başınıza gelebilecek hırsızlık durumlarını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Yanınıza alacağınız birkaç yedek kredi ve banka kartı, hiç ummadığınız bir anda en büyük kurtarıcınız olabilir. Bu kartları diğerlerinden farklı bir yere koymak hatta mümkünse yanınıza alacağınız ekstra nakit parayı çantalarınıza bölüştürerek yerleştirmek, acil durumlara karşın akıllıca bir hareket olacaktır.

Karanlıkta Kalma İhtimalinize Karşın El Fenerinizi Yanınızda Taşıyın

Küçük bir el feneri, karanlıkta kaldığınızda etrafı görmenizi ve kendinizi güvende hissetmenizi sağlar. Bunun yanında, arkadaşlarınızla birlikte el feneri ile oynayacağınız eğlenceli oyunlar da cabası!

Ucuz restoranlar bulabilirsiniz

Gittiğiniz yerin kendine has lezzetlerini tatmak istemeniz çok doğal. Ancak bu isteğinizi, fiyatların en yüksek seviyede olduğu turistik bölgelerde karşılamak zorunda değilsiniz. Yapacağınız turistik bir gezi sonrası şehrin daha sıradan bir semtine gidip bu bölgede bulunan yerel restoranlarında çok daha ucuza karnınızı doyurabilirsiniz.