Sansarak Kanyonuna Nasıl Gidilir?


Kampçıların ve piknikçilerin en uğrak yerlerinden birisi Sansarak kanyonudur. Özellikle hafta sonları Sansarak kanyonu dolup taşmaktadır. Doğa yürüyüşü, doğa sporları ile ilgilenenlerin çok beğenecekleri zorlu parkurları bulunmaktadır. Tamamen doğal bir yapıya sahiptir ve koruma altına alınmıştır. Hiç bir şekilde yapay işlem yapılmamıştır. Kanyonun hemen yanında harika bir güzellik olan saklı cennet kanyona farklı bir hava katmaktadır. Kanyon toplamda 7 km kadar uzunluğa sahiptir. Sansarak kanyonu çevresinde Osmanlı köyleri bulunmaktadır. hem tarihi hemde doğayı aynı anda yaşayabilirsiniz. Sansarak kanyonu İznik’e bağlı sansarak köyünde bulunmaktadır. Sansarak kanyonu İstanbul’a 3 saat uzaklıktadır buda sansarak kanyonunun en çoz ziyaretçi alma nedenlerinden birisidir. Sansarak kanyonuna gitmeden önce köyden doğal köy ekmeği, doğal keçi peyniri, doğal domates ve biber almanızı öneriyorum bu menü sansarak kanyonun en güzel ve en çok tercih edilen menü haline gelmiştir. Not: Sansarak kanyonunu rehbersiz bir şekilde gezmek yasaktır. Toplam 7 saat sürmektedir. Bu nedenle sansarak kanyonunu gezdirecek uygun fiyatlı bir rehber ayarlamanız gerekmektedir.


Sansarak Kanyonuna Nasıl Gidilir?

Sansarak Kanyonu’na en kolay bir şekilde gidebilmek için İznik İlçe merkezinden Bilecik Osmaniye yoluna yoluna doğru ilerleyiniz. Osmaniye yolunun en tepe kısmından yaklaşık olarak bir iki kilometre kadar sonra ‘Sansarak’ tabelasından sola doğru dönüş yapınız , yaklaşık olarak 20 Km kadar sonra kanyona ulaşmış olacaksınız. Yol boyunca sizlere eşsiz güzelliği ile eşlik edecek olan İznik Gölü enfes doğa güzellikleri doğa severleri adeta kendinden geçirecektir. Sansarak köyük iznik’e toplamda 17 km uzaklıktadır. Buraya ulaşmanın bir diğer yoluda tur firmalarıdır. Buna ek olarak aşağıda eklemiş olduğum google maps harita üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz. 

Toplu taşıma ile Gelecekler İçin: İlk olarak bursa terminaline daha sonra İznik ilçesine giden dolmuşlara bininiz iznik ilçe merkezinden kalkan dolmuş duraklarına gittikten sonra oradan Sansarak köyü dolmuşlarına binip Sansarak köyüne ulaşabilirsiniz. Dönüş için mutlaka dolmuş saatlerini sorunuz.

Sansarak Kanyonu Turları Ve Fiyatları?

Sansarak kanyonuna bir çok tur firması özel turlar düzenlenmektedir. Aslında buraya gidip rehber aramak yerine turlarda tercih edilebilir her şey dahil turları incelemenizi sizlere öneriyorum. Sansarak kanyonu tur fiyatları şu şekildedir. 

Ankara çıkışlı İznik turumuza https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-bursa-mudanya-trilye-iznik-turu buradan ulaşabilirsiniz.