Rehberlerle seyahat etmenin avantajları


Bir şehre seyahat etmeden önce gezeceğiniz güzergahı kendiniz belirleyebilirsiniz. Elinize bir harita alıp gezilecek yerler listesi yapabilir, kaldığınız oteli işaretleyebilirsiniz veya bir gezi rehberi ile anlaşabilirsiniz. Rehberli şehir turu yapmanın hafife alınmayacak bazı avantajları vardır. Yoldasin.com, rehber eşliğinde şehir turu yapmanın faydalarını sizler için hazırladı. İşte rehber eşliğinde şehir turu yapmak…


Ayrıntılı ve doğru bilgiler verirler


Bir şehri ziyaret etmeden önce pek çok farklı kaynaktan araştırıp o şehir hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Rehberli de gezseniz seyahat önce bir ön araştırma yapmak çok faydalıdır. Rehber eşliğinde gezerken duyacaklarınız internet dahil her hangi bir yerde yazılı olmayan tarih olabilir. Rehberler o şehirde yaşayan tarihi size anlatacaktır.


Onlar sayesinde şehirde kaybolmazsınız


Bir şehri keşfetmenin en güzel yolu, o şehirde kaybolmak. Fakat her zaman kaybolacak kadar enerjiniz ve zamanınız olmayabilir. Böyle durumlarda şehir rehberiniz, imdat çağrısı yapmanıza gereke bırakmayacaktır. Rehberler, şehri taksi şoförleri gibi çok iyi bilirler. Rehber ile birlikte istediğiniz yere en kısa yoldan ulaşırsınız. Kaybolma ihtimalini aklınıza bile getirmezsiniz ve şehirde stressiz gezebilirsiniz.


Nerede, ne yenir en iyi onlar bilir


Genelde şehir turlarında yemek yenilen yerler ünlü restoranlarda gerçekleştirilir. Şehir rehberiniz ile yerel lezzetleri keşfetme imkanınız vardır. Her zaman ünlü restoranda yemek zorunda değilsiniz, mutlaka bir yerlerde şehrin bilinmeyen eşsiz restoranları vardır. Söz konusu yemek olduğunda rehberiniz sizi kötü bir yere götürmeyeceğinden emin olabilirsiniz.


Listenizi kısa tutmak zorunda değilsiniz


Bir şehirde görülecek ve yapılacak sayısız şey vardır. Kendi imkanlarınızla şehri baştan aşağı gezmek istediğinizde bunun için zamanınız yeterli olmayacaktır. Pek çok yeri görmeden veya çok az zaman ayırmak zorunda kalarak gezinizi bitirebilirsiniz. Rehberler ise size en kısa zaman en fazla yeri görmenizi sağlayabilecek kişilerdir. En uygun güzergahı sizin için belirleyeceklerdir.


Şehir turu büyük bir lüks olmaktan çıkar


Her şehirde düzgün işleyen bir ulaşım ağı olmayabiliyor. Bazen de hava alanına uçakla ulaştıktan sonra şehir merkezine gitmek için taksi tutmak zorunda kalırsınız. Ayrıca hiçbir taksici sizinle şehir turu yapmayacaktır. Bir müzeden çıkıp başka müzeye gitmeyi taksiyle yapamazsınız. Diyelim ki gezmeyi çok seven bir taksiciye denk geldiniz. Her ne kadar yurtdışında benzin Türkiye’deki gibi pahalı olmasa da taksiyle böyle bir gezi çok pahalı olacaktır. Rehberiniz ise sizi havaalanından alır ve tüm şehri makul bir ücrete gezdirir.


Kafanız rahat eder


Tatiller, rahatlamak, dinlenmek ve kaygılardan uzak durmak için icat edilmiş. Sürekli haritaya bakmak, nerede olduğunuzu tespit etmek, yönünüzü tayin etmek kısacası sürekli plan program yapmak ile geçen bir gezide dinlenmeniz pek mümkün olmayacaktır. Tüm bu organizasyonu bırakın sizin yerinize rehberiniz halletsin. Size sadece otobüse, tramvaya veya tekneye binerken dikkat etmesi kalsın.


Onlarla beraber eğlenebilirsiniz


Genelde rehberler çok eğlenceli insanlardır. Şehri çok iyi bildikleri için de sizi mutsuz edecek yerlerden uzak tutacaklardır. Daha doğrusu şehrin en renkli yerlerini göreceksiniz demektir. Hele birden fazla rehberli turlara katılırsanız, eğlenme ihtimaliniz katlanacaktır.