Phi Phi Adaları Nerede Nasıl Gidilir?


Phi Phi Adaları nerede? Son dönemde doğasının bozulma tehlikesiyle sık sık gündeme gelen Phi Phi Adaları nerede? diye merak edenler yazının devamına bir göz atsınlar.

Phi Phi Adaları Nerede?

Phi Phi adaları Güney Tayland’da Andaman Denizi ve Phuket arasında bulunan takımadalar verilen isim.

Koh Phi Phi Don ve Ko Phi Phi Lee isimlerindeki adalar, Tayland’ın Krabi yönetimine bağlı adaları.

Takımadalardan daha büyük ve yerleşime açık olanı Koh Phi Phi Don. Ko Phi Phi Lee ise sadece günübirlik turlar ile ziyaret edilebiliyor. Phi Phi adalarına Krabi veya Phuket’ten feribot veya teknelerle ulaşabiliyorsunuz. Bölgeye gelmek için en yakındaki havaalanı ise Krabi Town yakınlarında bulunuyor.


Koh Phi Phi Don Adası ve The Beach

Başrolünü Leonardo di Caprio‘nun oynadığı ünlü “The Beach” filminin gösterime girmesinden sonra Phi Phi Adaları ilgi patlaması yaşadı. Film sayesinde adeta Tayland’ın en önemli turizm merkezlerinden oldular.

Fakat 2004 Hint Okyanusu depremi ve tsunamisi felaketi esnasında Koh Phi Phi Don deyim yerindeyse yerle bir oldu. Uzun süren bir yeniden inşa sürecinden sonra ada tekrar turizme açıldı ve eski popülaritesini yakaladı.

Ko Phi Phi Don‘un merkezi “Ton Sai” isimli kasaba. Burada çok sayıda otel, restoran ve bar bulunuyor. Adanın etrafında ise tekne ile ulaşılabilen Long Beach ve Laem Thong gibi çeşitli plajlar da var.

Dalış, şnorkel ve kaya tırmanıcılığı gibi aktiviteleri Phi Phi adaları‘nda uygun fiyatlarla yapabilir ve dünyadaki cennet manzaraya sahip ender noktalardan birinde çok keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.

Kampanyalı yurtdışı turlarımıza  https://www.tatilkalbi.com/turlar/c/yurt-disi-turlari bu adresten kolayca ulaşabilirsiniz.