Petersburg’un çılgın mı çılgın gece hayatı


Rusya’nın beyaz geceleri ile ünlü şehri St. Petersburg’da gece hayatı çok hızlı yaşanıyor. Öyle ki, gece kulüpleri ve barlar tıklım tıkış doluyor. Burada ayrıca birçok Avrupa şehirlerindeki gibi eğlenmek için hafta sonunu beklemenize gerek yok. Hafta içi de eğlence sabahlara kadar devam ediyor. Eğlenmenin aslında Ruslar için temel bir ihtiyaç olduğu kanısındayım. Tıpkı yemek, su ya da uyku gibi. Hatta çoğu için hayatın en önemli parçası… Bunu oraya gittiğinizde çok daha fazla hissedeceksiniz.


St. Petersburg, Ruslara göre Moskova’dan çok daha eğlenceli ve canlı bir şehir. Özellikle gece hayatlarındaki hareketliliği herkes çok seviyor. Şehirde yaşayan bir kişi haftada en az 3 gece, eğlenmek için kulüplere gidiyor. Rus kızlarının şıklığına ve güzelliklerine de ayrı parantez açmak lazım. Hepsi güzellik konusunda birbirleriyle yarışır vaziyette. St. Petersburg gece kulüplerinde kadın sayısının erkeklere göre fazlalığı ise dikkat çekici. Buraya gidecek olan beylere duyurulur.


St. Petersburg’da sosyalleşmenin en çok yaşandığı yer sanırım gece kulüpleri… Çünkü bir kulüpte en az 1-2 saat takılın, birden çok insanla tanışıp dans edebilirsiniz. Bu anlamda iletişim çok kolay ve hızlı ilerliyor. 3-4 akşam takıldıktan sonra Rusya’dan birçok arkadaş edinmeniz mümkün. Ayrıca erkekler için söylüyorum; nereye giderseniz gidin, yanınızda bayan bulundurma zorunluluğunuz yok. Yani damsız giriş serbest.


Gece kulüplerinde şunlara dikkat edin!


Saint Petersburg’da gece kulüplerinde fiyatlar genellikle uygun. Hatta Türkiye’ye göre daha az para bile harcayacaksınız. Ancak bir konuda sizi uyarmak istiyorum. Garsonlar size sınırsız içki şeklinde teklif sunduklarında bundan uzak durmaya çalışın. Çünkü sınırsız diye ifade ettikleri süre gecenin sonuna kadar sürmüyor. Yaklaşık 2-3 saat sonra bir şey istediğinizde sizden ekstra para isteyebiliyorlar. Servisler de yavaş olduğu için öyle pek bir avantajınız olmuyor. Bu nedenle tek tek sipariş vermek daha mantıklı. Ayrıca hesap istediğinizde fişe de iyice bakın. Çünkü içmediğiniz bir şeyin parasını da ödeyebilme durumunuz bir hayli yüksek.


St Petersburg’un popüler gece kulüpleri


Begemot


St. Petersburg’daki gece kulüpleri arasında ilk sıraya kesinlikle Begemot’u yazarım. Nevsky Caddesi’ne çok yakın bir konumda olan Begemot, özellikle kitlesi ve atmosferiyle çok güzel bir yer. Burada gece dışarı çıkan insanların daha şık ve özenli olduğunu görüyorsunuz. Yarısı restoran diğer yarısı gece kulübü olan mekan 3 kattan oluşuyor. Üst katlarda gençler karaoke yapıyor. Ancak barın da olduğu giriş katında herkes çılgınca dans ediyor. Fiyatları da gayet uygun. Yani kısacası, Begemot’ta eğlence kaliteli…


Del Mar


Burası Nevsky Caddesi üzerinde yer alıyor. İki kattan oluşan mekan tıpkı Begemot gibi çok hareketli. Çok büyük bir yer olmamasına rağmen sıcak ve samimi bir ortam var. Fiyatlar da uygun. Zaten bunu menüye baktığınızda da anlayacaksınız. Ayrıca giriş için de bir ücret ödemiyorsunuz. Burada eğlence, canlı müzik ve dj performans şeklinde birlikte ilerliyor. Aman burada da dikkat etmeniz gereken konu var. Sakın her şey dahil menü satın almayın. Fiyat o zaman ilk etapta cazip gibi görünse de sonrasında fazla ödediğinizin farkına varıyorsunuz. Çünkü o kapsamda yiyip içeceğiniz şeye normalde daha az para ödeyeceksiniz. Ama burada da eğlenceli bir gece geçireceğinizden şüpheniz olmasın.


Rossi’s Club


Nevsky Caddesi’ne paralel olan bir diğer gece kulübü de Rossi’s Club… Burası yerin altında uzun bir gece kulübü. 2 tane dans pisti var. Genellikle de DJ performans sergileniyor. Bazen aralarda kadın ve erkek karışık striptiz gösterileri oluyor. Tabii yaklaşık 2-3 dakika civarında sürüyor. Eğer sahneye yakınsanız birdenbire kendinizi sahnede bulabilirsiniz. Çünkü partner için gelenlerden birini seçiliyor. Buraya daha çok üniversiteli gençler geliyor. Giriş için yaklaşık 30 TL civarında bir para ödemeniz yeterli.


Santa Barbara


Burası da Nevsky Caddesi’ndeki Kazan Katedrali’ne çok yakın bir konumda bulunuyor. Santa Barbara, şehrin merkezinde gece kulübü, karaoke ve konser imkanı sunuyor. Birinci katı kulüp havasında olup yaklaşık 700 kişiye ev sahipliği yapabiliyor. Daha üstteki katlarda ise karaoke yapma şansınız var. Buralarda da 50-80 kişilik odalar mevcut. 3. kat ise VIP bölümü. Burada özel partiler yapılıyor.


Buddha Bar


Buddha Bar, hem gece kulübü hem de restoran olarak hizmet veren bir yer. Bu restoran zincirinin devamını Paris, Londra, Monte Carlo ve Dubai gibi dünyanın birçok yerinde görebilirsiniz. St. Petersburg’un seçkin eğlence yerlerinden biri olan Buddha Bar’da Asya mutfağını tadabilir, sonrasında da eğlenceye devam edebilirsiniz. Özellikle kokteyllerin çok özel olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.