Paris’te gezilecek görülecek yerler


Avrupa’nın en romantik şehirlerinden biri Paris desem yanılmış olmam sanırım. Bugüne kadar ne evlilik teklifleri, ne düğünler ne romantik balayılar gerçekleşti bu şehirde. Herkesin bir gün mutlaka gitmesi gereken bu büyülü şehirde gezilecek çok yer yapılacak pek çok şey var. Birbirinden şık insanları, dükkanları, restoran ve kafeleri, tarihi binaları, sanat müzeleri ve galerileri, alışveriş merkezleri, gece kulüpleri… Ne ararsanız bu şehirde fazlasıyla bulacağınıza emin olabilirsiniz.


Paris’te gezilecek yerler


Paris’in simgesi, dünyanın en çok ziyaret edilen kulesi ve şehrin en yüksek yapısı Eyfel Kulesi, şehirde gezilecek yerlerin başında geliyor. Eyfel Kulesi’nden sonra şehrin kalbinin attığı nokta ve dünyaca ünlü markaların yer aldığı Şanzelize Caddesi’ne de gitmenizi kesinlikle öneririm. Sanat tutkunları için de Paris’te muhteşem bir müze bulunuyor. Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan ve ünlü Mona Lisa tablosunun bulunduğu Louvre Müzesi sanatseverler için en ideal yer.


Pek çok filme ve kitaba konu olan Notre Dame Katedrali’de seyahatseverleri ağırlamak için kapılarını sonuna kadar açmış bekliyor. Paris’te gezilecek diğer yerler arasında ise en ünlü anıtı Zafer Takı, Sacre-Coeur Bazilikası, Versay Sarayı, Pantheon, Lüksemburg Bahçesi, Paris Yeraltı Mezarları, Jim Morrison ve Oscar Wilde gibi ünlü isimlerin mezarlarının bulunduğu Père-Lachaise Mezarlığı, Concorde Meydanı, Charles de Gaulle Meydanı, St. Germain Bölgesi, Sen Nehri, Orsay Müzesi bulunuyor.


Paris’te alışveriş için şehrin en ünlü alışveriş merkezlerinden Galeries La Fayette ve Printemps’e gidebilirsiniz. Aynı zamanda çok turistik olmayan ama görülmesi gereken alışveriş merkezlerinden biri Le Bon Marché, Ressamlar Tepesi olarak adlandırılan Montmartre ve içinde restoranların da bulunduğu kapalı pazar Marché des Enfants Rouges’e de gidebilirsiniz.


Paris’in en elit bölgesi Le Marais de yemek ve alışveriş için Paris’in en güzel ve ilginç semtlerinden bir tanesi. Ve tabii ki çocuklar gibi eğleneceğiniz dünyanın en büyük eğlence parklarından biri olan Disneyland’a mutlaka gitmelisiniz.


Paris’te ne yenir?


Pain au Chocolat


Kruvasan, Café de Paris soslu antrikot ve patates kızartması (favorim), ördek konfit, kaz ciğeri, soğan çorbası, salyangoz; jambon, yumurta ve eritilmiş peynirle hazırlanan tost Croque Monsieur, peynir ve şarap çeşitleri, makaron, Crème Brulee, Fransız ekmeği baget ve çikolatalı ekmek Pain au Chocolat.


Paris’te nerede yenir?


En iyi Café de Paris soslu anktrikotu nerede yerim derseniz size Le Relais de l’Entrecote derim gerçekten inanılmaz lezzetli ama kapıda sıra beklemeniz gerektiğini de önceden söylemeliyim. Makaronu ise tabii ki Laduree’den yemeniz gerekiyor ve yine burada da yine uzun kuyruklar göreceksiniz. Meşhur ‘confit de canard’ yani ördek budunu Restaurant La Fontaine’de veya Le Royal’de, salyangozu Chez Camille’de, soğan çorbasını ise Les gourmands de Notre Dame’de denemelisiniz. Sabah kahvaltınızı St Germain’de bulunan ünlü Café du Flore’deki leziz kruvasanlarla yapmanızı öneririm. Buradaki kahvaltıdan sonra yine Paris’in en meşhur kafelerinden Des Magots’da kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Öğlen yemeğinizi L’Avenue Restaurant veya Le Fumoir’de yiyebilirsiniz. Montmartre’deki La Mere Catherine Restoran da öğlen için iyi bir seçim olabilir. Akşam yemeği için ise Paris’in en ünlü ve en şık restoranlarından müthiş gökyüzü ambiyansıyla Kong’u, saray dekorasyonuna sahip Le Meurice’yi veya Pierre Gagnaire’yi tercih edebilirsiniz.


Paris’te gece hayatı


Paris’in gece kulüpleri ağırlıkla Şanzelize Caddesi’nde ve Bastille bölgesinde yer alan Rue de Lappe Caddesi’nde yer almakta. Bunların en ünlüleri Queen Club, Wanderlust, Concrete ve White Room. Paris’in en ünlü kabaresi Moulin Rouge için ise önceden mutlaka rezervasyon yapmalısınız.


Paris’te nerede kalınır?


Şehir bu kadar güzel olunca doğal olarak oteller de bir o kadar şık ve gösterişli olmuş Paris’te. Paris’in en güzel otelleri arasında Four Seasons Hotel George V, bir klasik haline gelen Le Bristol, muhteşem Eyfel Kulesi manzaralı Plaza Athene ve Shangri-La Hotel, Hôtel Le Royal Monceau Raffles, Mandarin Oriental, Hotel The Peninsula, Paris’in ruhunu yaşayabileceğiniz Hotel Costes Ritz Hotel, değişik tasarımıyla Şanzelize’de yer alan Hotel Ekta Champs Elysées, Paris’in Marais semtinde yer alan ve tamamıyla Christian Lacroix tarafından dekore edilmiş Hotel du Petit Moulin bulunuyor. Hem daha uygun fiyatlı hem de şık otel seçenekleri ise Académie Hôtel Saint Germain ve Hotel Monge bulunuyor.


Paris’e nasıl gidilir?


Paris’e THY, Pegasus, Atlasglobal, Onur Air ve Air France İstanbul’dan direkt uçuşlar düzenlemektedir. Veya Paris turları ile gidebilirsiniz: https://www.tatilkalbi.com/benelux-paris-turu turlarımızı inceleyebilirsiniz.