Paris’te bir gün içinde neler yapılabilir?


Küçük bir Paris turu planı mı yaptınız? O kadar çok yeri nasıl bir güne sığdırabilir diye düşünüyor olabilirsiniz. Bizde sizlere Paris’te bir gün için hızlı bir tur planladık. Hazırladığımız bu turda şehrin en çok bilinen ve en ünlü yerlerine gidebilirsiniz. İşte bir günlük Paris turunda gezebileceğiniz yerler…


Champs Elysées’de kahvaltı


Champs-Elysées’de kahvaltı için şöyle güzel bir 1 saat ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Paris turunuza dünyanın en ünlü ve en gösterişli caddesi olan Şanzelize Caddesi’nden başlayın. Champs-Elysées’deki hafif bir kahvaltı ile kendinize güne hazırlayın. Size kahvaltı yapabileceğiniz iki tane yer önereceğiz. Bir tanesi La Table du 8. Bu yerde 24 Euro’dan başlayan fiyatlarla kahvaltı yapabilirsiniz. La Table du 8’in dışında Laduree’de de kahvaltı yapabilirsiniz. Ayrıca burası en ünlü makarna üreticisidir. Kahvaltıdan sonra Şanzelize Caddesi ve Zafer Takı arasında bir yürüyüşe başlayabilirsiniz. Cadde üzerinde Cartier ve Louis Vuiton gibi lüks mağazaların keyfini çıkarabilirsiniz.


Paris’in Demir Leydi’sini ziyaret


Eyfel Kulesi’ni ziyaret etmek için 1.30 saat ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Zafer Takı’ndan Eyfel Kulesine 30 dakika da yürüyebilirsiniz. Kahvaltıyı saat 10 da bitirirseniz 10.30’da Eyfel Kulesi’nde olabilirsiniz. Geri kalan 1 saat içerisinde Eyfel Kulesi’ne tırmanarak muhteşem Paris manzarasının tadını çıkarın. Güzel mi güzel bu şehri böyle yukarıdan görmek nefesinizi kesecek.


Place de l’Alma’da bir öğle yemeği


Eyfel Kulesi’den sonra 15 dakikalık bir yürüyüş ile Place de l’Alma’ya ulaşabilirsiniz. Burada güzel bir öğle yemeği yemenizi öneririz. Eyfel Kulesi’ni ve çevresinde biraz vakit geçirdikten sonra 12.15 gibi buraya gelebilirsiniz. Place de l’Alma’da 1.30 saat geçirmenizi öneriyoruz. Burada Marius et Janette adındaki restoranda deniz ürünleri ile 70 Euro’ya karnınızı doyurabilirsiniz. Biraz daha uygun bir yer arıyorsanız Chez Francis’de 30 Euro’ya bir tabak yemek bulabilirsiniz. Ucuz ve atıştırmalık tarzı bir yer arıyorsanız da rotanız Bert’s’e çevirmelisiniz. 12 Euro’ya salata veya sandviç bulabilirsiniz.


Tuileries bahçelerinde keyifli bir yürüyüş


Place de l’Alma’dan sonra yolunuzu Tuileries bahçelerine çevirebilirsiniz. Metro ile bu bahçelere 15 dakikada ya da yürüyerek 25 dakikada ulaşabilirsiniz. Bahçelerde 1 saat dolaşmanızı tavsiye ediyoruz. Yaz ve bahar aylarında bu bahçeler çok güzel oluyor. Bahçe içerisindeki çeşmenin ve ağaçların altına oturup dinlenebilirsiniz. Tuileries bahçesi şehrin kalbinde harika bir yer.


Ile de la Cité ve Notre Dame de Paris’in ziyareti


Bahçeleri gezdikten sonra rotanızı Ile de la Cité’ye çevirebilirsiniz. Burası Sen nehrindeli küçük bir ada. Tuileries bahçelerinden 10 dakikalık bir metro ve sonrasında 5 dakikalık bir yürüyüşten sonra ulaşabilirsiniz. Adada gezi için 1.30 saat ayırabilirsiniz. Bu ada üzerinde Notre Dame Katedralini görmenizi tavsiye ediyoruz. Katedrale ücretsiz olarak girebilirsiniz. Vitraylar, heykeller ve katedralin mimarisi görülmeye değer bir güzellikte. Ziyareti tamamlandıktan sonra, Palais Garnier’ya gitmenizi öneririz.


Palais Garnier semtinin ziyareti


Saat akşama doğru olduğunda Paris’in ünlü opera binasını ziyarete gitmenizi öneririz. Ile de la Cité adasında buraya metro ile 20 dakika da ulaşabilirsiniz. Operada 1 saat vakit geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Opera binasının muhteşem dış cephesine hayran kalacaksınız. Bir çok gösteri sergileniyor burada. Ziyaretiniz esnasında bir gösteriye yetişirseniz girmenizi tavsiye ederiz.