Paris’te alışveriş yapabileceğiniz mekanlar


Fransa’nın en gözde şehirlerinden biri olan Paris her yıl milyonlarca turisti ağılıyor. Gezilecek birçok yeri ile turistleri kendisine çekiyor. Şehir aynı zamanda alışveriş mekanları ile de çok popüler. Alışveriş yapmayı seven seyahatseverler için pek çok alışveriş merkezi ve küçük mağazalar bulunuyor. Bizler de Paris turu yaparken alışveriş yapabileceğiniz yerleri araştırıp sizler için bir liste haline getirdik. İşte Paris’te alışveriş yapabileceğiniz mekanlar…


Paris’teki alışveriş merkezleri


Paris’te alışveriş yapabileceğiniz çok sayıda büyük alışveriş merkezleri bulunuyor. Her birinin içerisinde en 50 tane mağaza bulunuyor. Paris’te alışveriş yapabileceğiniz alışveriş merkezleri şu şekildedir:


Beaugrenelle Paris


15.bölgede bulunan Beaugrenelle Paris, Sen nehri karşısında bulunan büyük bir alışveriş merkezi. 45000 metrekare genişliğinde. 1970’lerden beri hizmet veren alışveriş merkezinin içinde Marks & Spencer gibi dünyaca ünlü mağazalar bulunuyor. Yemek katında yaklaşık 10 tane restoran yer alıyor. Acıktığınız zaman burada yemek yiyebilirsiniz.


Carrousel du Louvre


İçerisinde 60’tan fazla mağaza ve butik ile Paris’te alışveriş yapabileceğiniz bir başka büyük alışveriş merkezi. İçeride gezebileceğiniz Agatha, Apple, L’Occitane, Perigot, Swatch ve Arteum gibi dünyaca ünlü mağazalar bulunuyor. Bu alışveriş merkezinden Louvre Müzesi’ne geçiş yapabilirsiniz. Alışveriş merkezini 11.00 – 19.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.


Forum des Halles


Forum des Halles’e Paris’in en büyük alışveriş merkezlerinden biri diyebiliriz. Öyle ki içinde 4 katlı büyük bir H & M mağazası bile bulunuyor. İçeride 100’den fazla mağaza bulunuyor. Hatta Nike, Lego gibi uluslararası markaların amiral mağazaları da burada. Ayrıca Forum des Halles, Avrupa’nın büyük bir eğlence mekanıdır. İçeride sineme salonu, spor salonu ve olimpik bir yüzme havuzu var.


Passage du Havre


İçerisinde 40 mağaza bulunan Passage du Havre, Paris’te alışveriş yapabileceğiniz bir başka alışveriş merkezi. Burada aksesuar, mücevher, parfüm, ayakkabı, giyim üzerine birçok mağaza bulabilirsiniz. Zara, GAP ve H & M gibi mağazalar yer alıyor. Burayı Pazartesi’den Cumartesi’ye kadar 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Pazar günü ise alışveriş merkezi 11.00’de açılıyor.


Créteil Soleil


124000 metrekare alanı ile Paris’te gez gez bitiremeyeceğiniz bir alışveriş merkezi. Créteil Soleil’de 220’ye yakın mağaza bulunuyor. 3 katlı bu alışveriş merkezinde ayrıca 12 tane tiyatro yer alıyor. Bu alışveriş merkezinden tüm sevdikleriniz için kolayca hediye bulabilirsiniz.


St.Lazare Paris


80’den fazla mağazası ile hizmet veren St.Lazare Paris 10000 metrekare genişliğinde. 3 katlı alışveriş merkezinde Sephora, Petit Bateau, Muji to Go gibi farklı mağazalar bulunuyor. Alışveriş merkezi ziyaret için 10.00 – 17.00 arasında açık oluyor.


Paris’teki mağazalar


Büyük alışveriş merkezlerinde zaman kaybetmek istemeyenler küçük mağazalara girmeyi tercih edebilirler. Paris turu yaparken karşınıza çok sayıda mağaza çıkacaktır. Sizler için Paris’te seyahatseverlerin en çok tercih ettiği mağazaları kaleme aldık. İşte Paris’te alışveriş yapabileceğiniz mağazalar…


Mariage Freres


Çeşit çeşit çayları bulabileceğiniz bir mağaza. Mariage Freres, Fransa’da ünlü bir çay markası. Paris’in önemli bölgelerinden olan Marais’te yer alıyor. Sevdiklerinize Paris’ten farklı bir hediye almak istiyorsanız bu çayları düşünebilirsiniz. Farklı aromalı çaylar ile onları çok şaşırtabilirsiniz.


Medecine Douce


Güzel mücevherler bulabileceğiniz bir mağaza. Marie Montaud tarafından tasarlanan zarif aksesuarları görünce çok beğeneceksiniz. Kolyeler, küpeler, bileklikler sizleri bekliyor.


Artazart


Paris’te ünlü bir kitapçı olan Artazart, ilginç kitaplar bulabileceğin bir yer. Gittiğiniz yerlerden kitap almayı seviyorsanız buraya mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz. Fransız ve İngilizce dillerinde birçok kitap bulunuyor. Ayrıca tasarım çantalar, retro Polaroid kameralar, ilginç hediyelik eşyaları da burada bulabilirsiniz.


La Trésorerie


Evinize Fransız tarzı bir keç eşya almak istiyorsanız bu mağaza tam size göre olabilir. La Trésorerie, Fransız ve İskandinav tarzı ev eşyaları satan bir yer. Buradan evinize küçük ev eşyaları alabilirsiniz. Her ürünü ayrı ayrı bir tasarım harikası. Ayrıca sevdiklerinize de birkaç şey alabilirsiniz.

Benelux Paris Almanya Turumuza Buradan Ulaşabilirsiniz

Benelux Paris Turumuza Buradan Ulaşabilirsiniz