Olympos Gezi Rehberi


Yazımızın içeriğinde Olympos (Olimpos)’un tarihi, Olympos nerede ve nasıl gidilir, Olympos konaklama seçenekleri, Olympos’da neler yapılır sorularına yanıt bulabilirsiniz.

Torosların Batı Ayağı, Tarihi Olympos

Antalya’da Phaselis’ten sonra en önemli liman kenti olan Olympos, adını 16 km kuzeydeki Tahtalı Dağı’ndan almaktadır. Olympos, Beydağları Milli Parkı içerisinde yer almaktadır. Beydağları Milli Parkı sınırlarına dahil olan Olympos, tarihte antik Likya Medeniyeti’nin iz bırakan en önemli şehirlerindendir. Helenistik, Roma Bizans Dönemi’nde, M.Ö. 300 yılları civarında inşa edilen kentte (ören yeri olarak da tabir edilebilir ) birçok kalıntıya şahit olmak mümkün.


Olympos Nerede, Olympos’a Nasıl Gidilir?

Yemyeşil doğası ve tarihi ile gidenlerin mest olduğu Olympos (Olimpos), Antalya ile Kumluca Karayolu’ndan ulaşabileceğiniz bir destinasyondur. Cazibesi ile mest eden sahili, tarihi ile geçmişe götürecek kalıntıları ile Türkiye’nin neresinde olursanız olun, mutlaka önerdiğimiz bir köydür.

Antalya’dan Olympos’a Nasıl Gidilir?

Antalya şehir merkezinden Olympos’a özel aracınızla veya otobüsle rahatlıkla gelebilirsiniz. Güzergah boyunca doğanın keyfine varabilirsiniz. Özel aracınızla bulunduğunuz konumdan Olympos’a gitmek için sayfanın en altında bulunan harita üzerinden yol tarifi alabilirsiniz. Antalya ile Olympos arası 97 km’dir. Ortalama 1 saat 10 dakikadır.

Antalya’dan Olympos (Olimpos)’a Otobüsle Nasıl Gidilir?

Antalya Otogarı’ndan Kumluca-Fethiye yönüne doğru her yarım saatte bir Olympos’a giden otobüsler bulunmaktadır. Ulusal Otobüs Firmaları ile Olympos Çıralı Kavşağı’na kadar geldikten sonra, 10 km uzaklıkta bulunan sahile minibüslerle inebilirsiniz. Aynı şekilde Olympos’tan Antalya şehir merkezine de bu şekilde dönüş yapabilirsiniz. Olympos sahili, Fethiye-Kumluca Karayolu’na yaklaşık 8 km mesafede yer almaktadır.

Olympos Gezi Rehberi

Olympos Antik Kenti sahil şeridinde yer almaktadır. Kış sezonunda sabah saat 08:00 ile akşam 17:00 arasında açıktır. Yaz döneminde ise akşam 19:00’a kadar ziyaret edilebilir. Giriş ücreti ise 40 TL’dir ve Müzekart geçerlidir.

Olympos Gezilecek Yerler

Olympos’a geldiğinizde sizi öncelikle yolun iki tarafına dizilmiş pansiyonlar, sahile doğru antik kent karşılayacaktır. Antik kentin tarihi kalıntılarını inceleyebilir, gündüz sahilin ve denizin keyfini yaşayabilirsiniz. Günübirlik gezi için geldiyseniz çok fazla çevreyi keşfetmeye vaktiniz olmayabilir. Eğer uzun süreli tatil ve konaklama düşünüyorsanız, çeşitli alternatif etkinliklere katılabilirsiniz. Tekne turları, bisiklet turları ve doğa yürüyüşleri yapılabilir. Adrasan-Karaöz tarafında yer alan Gelidonya Feneri gezilebilecek alternatiflerden. Kekova’dan da günü birlik turlara katılabilirsiniz. Akşamları da özel araçla Çıralı’ya gidebilir ve 800 metre kadar yürüyüş mesafesinde bulunan Yanartaş‘ı görebilirsiniz. Yanartaş mutlaka gidilmesi gereken yerlerden birisidir.

Olympos (Olimpos)’da Konaklama Seçenekleri

Olympos’a geldiğinizde sizi çeşitli ağaç evler ve bungalov tarzı pansiyonlar karşılamaktadır. Mekanlar ortalama birbirine benzer özelliktedir. Fakat bizim önerdiğimiz mekan ”Olympos Divasa Hotel”dir. Nedenini kısaca anlatalım:

Olympos Divasa Hotel’de açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği sunulmaktadır. Her akşam canlı müzik verilmektedir. Oda servisi, otopark, cafe bar ve restaurant da bulunmaktadır. Bu işletme Antalya’dan transfer imkanı da sağlamaktadır. Divasa Hotel Olymos’ta; Deluxe Ağaç Evler, Standart Ağaç Evler ve 3-4 Kişilik Ağaç Evler seçenekleri bulunmaktadır.