Napoli'de Gezilecek Yerler


1) Pompei’ye gidin

İtalya’nın güneyinde yer alan Napoli çok tarihi ve önemli bir kent. Kendine özgü bir yaşam biçimi olan Napoli’nin yakınlarında dünyanın en iyi korunmuş antik kenti Pompei yer alıyor. Burayı ziyaret ettiğinizde yaklaşık 2 bin yıl öncesinin yaşamına tanık olmanız mümkün. Yaklaşık yarım saatlik uzaklıktaki Pompei’de taşlaşmış insanların kalıntılarını görebilirsiniz. Burası aynı zamanda Napoli’nin en fazla ziyaret edilen yerlerin başında geliyor.

2) Pizza Margherita yiyin

Napoli, pizzanın doğduğu yer. Ayrıca pizza burada İtalya’nın diğer bölgelerine göre hem daha ucuz hem de daha lezzetli. 5 Euro’dan başlayan fiyatlarla yiyebileceğiniz pizzalardan en çok ilgi göreni ise Margherita. Bunun tarihsel bir nedeni de var. 1800’lü yılların sonunda Kraliçe Margherita Teresa Giovanna, Napoli’yi ziyaret ettiğinde kendisi adına özel bir pizza hazırlanır. Kraliçe pizzayı çok beğenince pizzanın adını sorar. Napolili şefin ise o an pizzanın adının “Margherita” olduğunu söyler. Napoli’de her restoranda pizza bulabilirsiniz. Gino Sorbillo ve Pizzeria Starita gibi ünlü restoranların yanı sıra “Pizzeria Napoli in Bocca” gibi şehrin merkezindeki mütevazi restoranında da pizza yiyebilirsiniz.

3) Olaylara karışmayın

Napoli, İtalya’nın diğer şehirlerine göre biraz farklıdır. Buranın kendine özgü bir yapısı var. İtalya’nın az gelişmiş bir şehridir. İnsanlar kurallara fazla uymaz. Arabalar genellikle eski ve hasarlıdır. Halk da tembel olup çalışmayı pek sevmez. İşsizlik oranı da yüksektir. Avrupa’nın diğer şehirlerindeki gibi sakin bir hayat yoktur. Mafyanın günümüzde Napoli’de hala söz sahibi olduğunu da unutmayın. Bu nedenle orada istenmeyen bir olaya karışırsanız seyahatiniz kabusa dönüşebilir.

4) Küçük Vatikan’ı ziyaret edin

Napoli’de dünya katolik dininin merkezi olarak kabul edilen Vatikan’a benzer bir yapı bulunuyor. Napoli’nin popüler yerlerinden olan Piazzo Plebistico Meydanı’ndaki San Francesco di Paola Kilisesi’ni ziyaret etmenizi öneriyoruz. St. Pietro Bazilikası düşünülerek tasarlanan bu kilisenin önünde tıpkı Vatikan’daki gibi geniş bir alan yer alıyor. Gotik tarzda yapılan kilise 1800’lü yılların sonunda bitirilmiş. Girişindeki sütunlar kısmen de olsa Vatikan’ı andırıyor.

5) Şato’dan şehri seyredin

Napoli önemli bir liman kenti. Tarih boyunca da çeşitli saldırılara maruz kalmış. Saldırılara karşı koymak için 1200’lü yıllarda yapılan Nuovo Şatosu şehrin en etkileyici yapılarından biri olarak dikkatinizi çekecek. Denizin kenarında yer alan şatodan Napoli’yi seyretmeden dönmeyin.


Motto İtalya Turumuza Buradan Ulaşabilirsiniz

Motto İtalya Pegasus HY İle Turumuza Buradan Ulaşabilirsiniz