Mersin Sahilleri ve Mersin Koyları


Mersin sahilleri ve Mersin koyları yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk bölümünü buradan okuyabilirsiniz. Mersin’de tahmin edebileceğimizden daha çok koy ve sahil bulunduğu için ikiye bölmek durumunda kaldık. Bizden tavsiye; bu yaz bir çoğunu ziyaret etmeye çalışın.


1 – Büyükeceli Plajı – Gülnar Mersin

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde uzun bir plaj uzanır. Burası turistik bir yer olmadığından işletmeler sınırlı. Etrafta bungalow kiralayan bazı işletmeler mevcut. Kısıtlı olduğunu yine söylemekte fayda var. Sakin ve huzurlu bir yer. Not: Mersin şehir merkezine 134 km, Silifke’ye 46 km.

2 – Yanışlı Plajı – Gülnar Mersin

Burada Mersin’in her şey dahil en büyük otellerinden biri Ulu Resort Otel bulunuyor. Ayrıca denize girilebilecek küçük koylar da var. Not: Mersin şehir merkezine 141 km, Silifke’ye 53 km.

3 – Yanışlı Sahil Mağarası – Gülnar Mersin

Otelin bulunduğu yerden yürüyerek ya da denizden yüzülerek gidilebilen bu küçük iki mağara ve koy eşsiz bir yer.

AYDINCIK PLAJLARI

1 – İncekum Plajı ve Tabiat Parkı – Aydıncık Mersin

Mersin sahilleri arasında incecik kumu, rüzgarı kesen sakinliği ve tertemiz deniziyle İncekum özellikle sakin zamanlarında gerçekten güzel bir yer. Kamp, karavan, piknik imkanları mevcut. Mersin- Antalya karayolundan ulaşım imkanı oldukça basit. Yeme-içme konusunda hazırlıklı gitmekte fayda var. Not: Mersin şehir merkezine 158 km, Silifke’ye 70 km.

2 – Aydıncık Plajı

Mersin’in Aydıncık ilçesinin merkezinde yer alan bu plaj etrafında şezlong, şemsiye, kafe imkanları da olan kum ve sığ denize sahip çocuklarla da rahat gidilebilecek bir yer. Denizi tertemiz. Ayrıca Aydıncık’ta öğretmen evi, apart oteller, pansiyonlar ve kiralık villa-dairelerle konaklama imkanı da var. Bu bölgenin Bozyazı-Aydıncık-Anamur tüplü dalış (scuba-diving) noktası olduğunu da belirtelim. Not: Mersin şehir merkezine 159 km, Silifke’ye 71 km.

3 – Soğuksu Koyu

Mersin sahilleri ve Mersin koyları arasında ki en dikkat çekici yerlerden birisi olabilir Soğuksu. Aydıncık’tan Antalya yönüne devam ederken Soğuksu karşınıza çıkar. Burası kaynak suyuyla beraber bir çayın döküldüğü koy. Su özellikle çayın döküldüğü yerde buz gibi. Koyun hemen arkasında bir restoran var. O bölgede çadır kurulmasına da izin veriliyor. Ayrıca çayın kaynağı buralarda. Soğuksu’nun Mersin-Antalya karayolunun hemen kenarında olduğunu da söyleyelim. Not: Mersin şehir merkezine 165 km, Silifke’ye 76 km.

4 – Profesör Koyu – Yeni Kaş Yarımadası Aydıncık Mersin

Aydıncık Soğuksu geçildikten sonra Yeni Kaş köyüne ulaşılır. Burada hiçbir tesis olmayan bakir ve sakin bir koy var. Yüzme ve dalış için iyi bir nokta. Ayrıca Mersin koyları arasında kafanızı dinlemek açısından en iyi noktalardan birisi. Not: Mersin şehir merkezine 166 km, Silifke’ye 77km.

5 – Kurtini Koyu – AydıncıkBurası

Türkiye’nin en büyük doğa harikalarından biri sayılan devasa büyüklükteki mağara Aynalıgöl’e çok yakın ve çok bakir bir koy. Karadan ulaşım mümkün değil. Genelde Aydıncık limanından teknelerle ulaşıp geliniyor. Kamp yapmaya müsait. Ama elektrik, su ve wc olmadığını belirtelim. Not: Mersin şehir merkezine 163 km, Silifke’ye 74 km.

BOZYAZI PLAJLARI

1 – Bozyazı Halk Plajı

Mersin’in ilçesi Bozyazı sahili Mavi Bayraklı denizlerimizden. Burası sakinlik ve huzur arayanlar için birebir. Bölgede Tekmen ve Tekeli mahallelerinde yazlık siteler, kiralanabilecek daireler, Bozyazı merkezde otel ve işletmeler mevcut. Not: Mersin şehir merkezine 200 km, Silifke’ye 110 km.

2- Mersin Koyları ve Mersin Sahilleri – Toslaklar Koyu

Bozyazı’da rüzgardan korunaklı küçük ve bakir bir koy. Etrafında kafeler ve duş imkânları var. Denizi tamamen kumsal değil ancak çok temiz ve berrak. Not: Mersin şehir merkezine 204 km, Silifke’ye 114km.

3- Prens Charles ( Gökçevlik ) Koyu

Burası Bozyazı’nın Tekmen mahallesinde araba ile bir noktaya kadar gidildikten sonra 1 kilometre yürüyerek gidilebilen inanılmaz bakir bir koy. Rivayete göre 70’li yıllarda Charles ve arkadaşları burada kamp kuruyorlar. Daha sonra 1999 yılında Prens Charles burayı yatıyla ziyaret ediyor ve koyun adı bu şekilde değiştiriliyor. Mersin koyları arasında kamp yapmaya müsait ama yanınızda her şeyi götürmek gerek. Not: Mersin şehir merkezine 213 km, Silifke’ye 123 km.

ANAMUR PLAJLARI

1 – Anamur Sahili

Anamur’u sarmalayan 20 kilometrelik sahilin bir kısmı tarihi kalıntılarla bir kısmı tabiat parklarıyla doludur. Anamur merkez ise; halk plajları, ücretli sahil mekanları ( beachler), restoranlar, marketler, otellerle çok geniş ve çok büyük bir ilçemizdir. Aradığınız hemen her şeyi bu ilçemizde bulursunuz. Akşamları da oldukça hareketlidir. Güzel ve dolu dolu bir tatil için tercih edilebilir. Not: Mersin şehir merkezine 216 km, Silifke’ye 126 km.

2 – Kamp & Karavan Yerleri – Anamur, Mersin

Anamur, kamp ve karavan severler için çok sayıda kamp alanı olan bir yer. Bunların başında orman içinde Pullu Kamp ( Pullu Camping) , Dragon Mocamp, Camping Paradies, Dikilitaş Kamp geliyor. Dragon Mocamp ve Camping Paradies’in kamp alanları tarihi Akdeniz’in binlerce yıllık tanığı Mamure Kalesinin hemen yanında. Mersin sahilleri arasında Kamp alanlarının tamamında elektrik, su, duş ve wc imkanı mevcut nadir yerlerden. Ayrıca takip ederseniz belli dönemlerde caretta carettaların yumurta bırakma ve bebeklerin yumurtalarından çıkıp denize gitme dönemlerine de denk gelebilirsiniz. Tabi ki bu sıfır ışıkla ve hayvanlara zarar vermeden yapılıyor.

3 – Anamurium Antik Kenti – Anamur

Bizce sadece Mersin’in değil Türkiye’nin en bakir kalmış, en ilginç, en farklı, en tarihi ve en en temiz denizi burası. Anamurium Antik Kenti, 2500 yıldan bu yana ayakta kalan tarihi bir kentin kalıntıları ile sizi karşılar. Kalıntılar arasında yürüyerek, tarihi eserlere bakarak ve inanamayarak sahile kadar yürüyerek inersiniz. Ve burada altında tarihi sütunlar, tarihi eserlerle dolu bir denizde yüzersiniz. Burada su dahi yok. Giriş ücretli. Ve görüp görülebilecek en ilginç yüzme deneyimlerinden biri burada. Tarih meraklıları için eşi bulunmaz bir yer. Deniz ayakkabısı ile gelmekte fayda var.

Not: Mersin şehir merkezine 221 km, Silifke’ye 131 km.


Fırsatlı Mersin turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/mersin-turlari-185 bu adresimizden ulaşabilirsiniz.