Londra’nın en iyi kahvecisi


Dünyada kahve denildiğinde akıllara ilk olarak Melbourne, Viyana ve Havana gibi şehirler gelmesine rağmen, İngiltere’nin başkenti Londra da çok iddialı. Özellikle şehrin farklı noktalarına kurulan kahve mekanları, turistlerin çok ilgisini çekiyor. Kimi cafe’lerde iyi bir İtalyan espresso’su içebilir, kimisinde ise özel tatlar deneyebilirsiniz. O zaman gelin Londra’nın en iyi kahve mekanlarına birlikte bakalım…


Origin Coffee Roasters


Origin adlı kahve mekanı, Londra’nın en iyilerinden biri. Şehrin doğusunda kalan kahve dükkanı Charlotte Caddesi üzerinde misafirlerine hizmet veriyor. Mekan, çoğunlukla dünyada isim yapmış baristalar ile çalışıyor. Dolayısıyla sadece turistlerin değil, aynı zamanda Londra’da yaşayan halkın da çok sık uğradığı bir yer. Cadde üzerinde başka kahve mekanları bulunsa da, Origin’in en iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer şehir gezinize kısa bir mola vermek isterseniz, bu mekanı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Bu arada mekan hafta içi saat 18.00’den sonra kapalı.


Adres: Origin, 65 Charlotte Road, London EC2A 3PE.


Workshop Coffee, Fitzrovia


Burası aslında çok yönlü bir kahve dükkanı. Regent Street üzerinde bulunan mekan, güzel kahvelerinin yanı sıra misafirlerini tezgahın arkasına alarak harika lezzetler yaratmasına yardımcı oluyor. 19. yüzyıl İngiliz mimarisini taşıyan bu mekan aynı zamanda entelektüel yazar, politikacı ve sanatçıların buluşma noktası halinde. Espresso ise mekanın en popüler kahvesi. Ayrıca filtre kahve sipariş ederek mekana özel sandviçleri de yiyebilirsiniz.


Adres: 80 Mortimer Street, Fitzrovia, London W1W 7FE.


H.R. Higgins, Mayfair


Londra’da Higgins kahveleri bir hayli meşhurdur. Mekan, Oxford Street’e yakın bir konumdaki Duke Street’te 1986 yılından beri hizmet veriyor. Ancak geçmişi daha eskiye dayanıyor. Şık bir tasarıma sahip olan kahve dükkanında baristalar da bir hayli başarılı. Öyle ki, kahvelere ilave edilecek sütün sıcaklık derecesi bile sabit. Mekandan ayrılırken çok zengin çeşit olan kahvelerden de satın alabilirsiniz. Özel kutularda satılan kahveler, sevdiğiniz biri için çok ideal bir hediye olabilir.


Adres: H.R. Higgins, 79 Duke St, Mayfair, London W1K 5AS.


Bar Italia, Soho


Londra’da İtalyan kahveyi en iyi tadabileceğiniz mekanlardan biri de Bar İtalia… 1949 yılından beri hizmet veren mekanda espresso en çok ilgi gören kahve türü. Ancak, mekan sabah 7’den akşam 5’e kadar açık. Kahvenizi alıp, dışarıdaki masalarda kendinize bir yer bulun Frith Street’te gelen geçeni seyredin.


Adres: Bar Italia, 22 Frith Street, Soho, London W1D 4RF.


Prufrock Coffee, Farringdon


Prufrock adlı kahve dükkanı Londra’da kahve yarışmalarında aldığı başarılı sonuçlarla tanınan bir yer. Hazırladığı kahvelerle ödüller kazanan mekanın çok özel kahve menüleri bulunuyor. Her hafta menüsünü değiştiren mekan, öğleden sonra mola vermek için harika bir yer. Burada soğuk kahveler de çok tercih ediliyor.


Adres: Prufrock Coffee, 23-25 Leather Lane, Clerkenwell, London, EC1N 7TE


N4 Coffee Fruit, Stroud Green


Burasının orijinal ismi Vagabond. Kuzey Londra’da konumlanan mekanda kendi kahvelerinin yanı sıra Kenya ve Honduras gibi dünyanın farklı yerlerinden kahve çeşitlerini bulabilirsiniz. Vagabond, aslında Litvanyalı bir grubun oluşturduğu bir marka. Sonrasında yolları Londra’ya kadar uzanmış. Mekanın ayrıca sandviçleri de çok lezzetli. Listenize almanızı tavsiye ederiz.


Adres: N4 Coffee Fruit, Charter Court, Stroud Green, N4 3SG