Londra’da bütçeye uygun yeme-içme mekanları


İhtişamın ve aristokrasinin başkenti Londra, doğal olarak pahalı bir şehir. Kentin çekiciliği ile fiyatları karşılaştırdığımızda iç çekenlerimiz dahi olmuştur. Kısıtlı bir bütçeyle Londra gezisine çıkıyorsanız, uygun bütçeli yeme-içme mekanları konusunda bir listeye ihtiyaç var. Gezdiğiniz yerdeki en ucuz ve leziz noktayı bulmak son derece önemli. İşte Londra’da bütçeye uygun yeme-içme mekanları.


Balls & Company


Soho’da konuşlanan bu restoran köfte konusunda uzmanlaşmıştır. Köftelerin bazıları ise et içermez. Uzmanlık konusu köfte olsa da Balls & Company’de bulabileceğiniz tek şey köfte değil elbette. Restoranın menüsünde 4 pounda yan yemekler veya spagetti, ya da buzlu kahveyi deneyebilirsiniz. Servisi iyi, personeli güler yüzlüdür.


Adres: 58 Greek Street Londra, W1D 3DY


Ulaşım: Tottenham Court Road İstasyonu


Baozi Inn


Çin’deki komünist devrimin ögeleriyle süslü bu Çin restoranı, makarna, çörek ve köfte gibi Çin sokak yemeklerini Londra’ya getirmiş. Baharatların cömertçe kullanıldığı Baozi Inn’de dilinizin birazcık yanmasını göze almalısınız. Dan dan noodle, salatalık salatası ve hilal börek (özellikle tatlandırılmış sıcak soya sütü eşliğinde) iyi bir seçimdir. Ana yemeklerin fiyat aralığı 4.50-7.50 pound arasındadır.


Addres: 25 Newport Court Londra, WC2H 7JS


Ulaşım: Leicester Square İstasyonu


Pizza Pilgrims


Sektöre ilk olarak İtalya’da bir kamyonla giren ve lezzetli yemekleri İtalya çapında popüler olan Pizza Pilgrims, şimdi Londra’nın gözde bölgesi Soho’da müşterilerini ağırlıyor. Bu restorana gittiğinizde beklentinizi düşük tutmayın. Çünkü mekanın sahibi, pizzalarının hala aynı lezzette olduğunu söylüyor. Geniş bir yelpazede içecekleri ve tatlıları da vardır.


Adres: 11 – 12 Dean Street, London W1D 3RP


Borough Market


Yeme-içme söz konusu olduğunda, Londra’nın en bilindik noktalarından biri de tarihi 13. yüzyıla uzanan Borough Market’tır. Son derece kalabalıktır. Burası aynı zamanda Londra mutfağını keşfetmek isteyen gurmelerin de uğrak noktasıdır. Borough Market’ta satın almadan önce yiyeceklerin tadına bakma şansınız vardır. Hatta tadarak bile karnınızı doyurabilirsiniz.


Addres: 8 Southwark Street, Londra SE1 1TL


Ulaşım: London Bridge İstasyonu


Masala Zone Bayswater


Queensway ve Bayswater istasyonlarına yürüme mesafesinde bulunan Masala Zone Baywater şık bir Hint restoranıdır. Çağdaş bir ortamda, gerçek Hint yemekleri sunan mekan, geleneksel Hint yemeklerinden vejeteryan yiyeceklere kadar geniş bir menüye sahip. Öğle ve akşam yemeklerinde açık olan Masala Zone Bayswater’da, öğlen yemeği için 12, akşam yemeği için ise 15 pound civarında harcama yaparsınız. 10 kişinin altındaki gruplar için rezervasyona ihtiyaç duyulmaz. Mekanın aynı zamanda bir de parti alanı bulunmakta.


Address: 75 Bishops Bridge Road Bayswater, Londra W2 6BG


Ulaşım: Bayswayer İstasyonu’ndan yürüme mesafesinde


Not: Masala Zone’un şu adreslerde de şubeleri bulunmaktadır;


*25 Parkway Camden, Londra NW1 7PG


*48 Floral Street Covent Garden, Londra WC2E 9DA


*147 Earls Court Road Kensington, Londra SW5 9RQ


Wong Kei


Londra’nın gelişen bölgesi Çin Mahallesi’nde bulunan Wong Kei’de, çeşitli Çin yemekleri paylaşılan masalarda servis edilir. Aynı zamanda paket servisi de vardır. Servisi hızlı, yemekleri güzel ve bütçeye uygundur. Oldukça kalabalık bir mekandır.


Adres: 43-45 Wardour Street Londra, Chinatown W1D 6PY


Spaghetti House


Oxford Caddesi’nin kalbinde yer alan bu samimi restoran, alışverişe çıkanların ve bölgedeki işçilerin önde gelen uğrak mekanıdır. Kahvaltıdan aperatiflere ve full yemeğe kadar her şeyi bulabilirsiniz. Aynı zamanda yüksek kalite şaraplarının da tadına bakabilirsiniz. Favori ev yemeklerini ve modern İtalyan mutfağından seçenekleri bulabileceğiniz bir yer. Ev yapımı soslar, taşta pişirilen pizza, makarnalar, sağlıklı ve doyurucu salatalar… Bu mekanda keyifli bir yemek için ödeyeceğiniz para yaklaşık 25 pounddur.


Adres: 5 Argyll Street, Londra W1F 7TD


NOT: Spaghetti House restoranlarının aşağıdaki adresler de şubeleri bulunmakta:


*24 Cranbourn Street, Londra WC2H 7AB


*15 Goodge Street, Londra W1T 2PQ


*20 Sicilian Avenue, Londra WC1A 2QD


*30 St Martin’s Lane, Londra WC2N 4ER


*12 Woodstock Street, Londra W1C 2AF


Busaba Eathai


Çağdaş ve gelenekselin karışımında egzotik Tayvan yemekleri sunan Busaba Eathai, oryantal tasarımlı samimi bir iç mekana sahiptir. Menüsü inovatif ve eklektiktir. Uzun ahşap masalarında, geleneksel noodle ve spesiyal çorbaları ile damak tadına hitap eder. Akşam yemeği fiyatı 10 pound civarındadır.


Adres: 4A Floral Street Covent Garden, Londra WC2E 9DA


Shayano Restaurant


Shayano Restaurant, Neas’dan da otantik bir ortamda vejeteryan Hint yemekleri sunan bir restorandır. Mekanda, Gujarat ve Rajasthan’dan kuzey Hindistan’a Pencap’tan Hint sokak yemeklerine kadar çok sayıda seçenek bulmak mümkündür. Restoranın servis ettiği lezzetli sattvic vejeteryan yemekler, Vaishnav, Jain ve Swaminarayan diyet prensiplerine uygundur. Restoranda ödeyeceğiniz tutar 10-25 pound arasındadır.


Adres: 54-62 Meadow Garth Neasden, Londra NW10 8HD


Cafe Rouge


1989’dan beri faaliyette olan Cafe Rouge’nin ülke genelinde 90’dan fazla şubesi bulunmakta. Lezzetli yemekleri ve leziz şarapları ile bilinir. Menüsü büyük oranda klasik Fransız yemeklerinden oluşur. Özellikle iş çıkışı yemek yiyip günün yorgunluğunun atıldığı mekanlardandır. Yemek fiyatı ortalama 25 poundun altındadır.


Adres: 29-35 Mackenzie Walk Canary Wharf, Londra E14 4PH


Franco Manca


Franco Manca, özel tuğladan yapılma odun fırınında yaptığı yavaş pişirilen, etrafı kabarık pizzalarıyla ünlü bir mekandır. Pizzanın içinde bulacağınız şeyler mevsimsel yiyeceklerdir. Oldukça popüler olduğu için bir miktar sıra bekleyebilirsiniz. Bu leziz pizzalardan yemek için ödeyeceğiniz para 6-8 pound arasında değişir.


Adres: 144 Chiswick High Road, Londra W4 1PU


Gourmet Burger Kitchen (GBK)


GBK’nin kurucuları kafa patlatarak daha önce hiç yapılmamış bir burger konsepti geliştirmişler. Bu çabaların neticesinde, hamburger severlere günde 10 bin hamburger satan bu mekan ortaya çıkmış.The Don, Blazing Sombrero ve The Taxi Driver favori burgerlerinin yanında; morina, kuzu, falafel manda burger çeşitleri de bulunur. Ayrıca GBK’nin milkshaklerinden de deneyebilirsiniz. Ödeyeceğiniz para 10-25 pound arasında değişir.


Adres: 102A Baker Street, Marylebone, Londra W1U 6TW


Not: Gourmet Burger Kitchen’in ”50 Westbourne Grove Paddington, Londra W2 5SH” adresinde de bir şubesi bulunmaktadır.


Mestizo Restaurant


Mestizo Restaurant & Tekila Bar, otantik bir atmosferde Meksika yemekleri servis eden ve Meksikalılar tarafından işletilen bir mekandır. Mestizo Restaurant, kurumsal etkinlikler, kutlamalar, resepsiyonlar ve özel partiler için de uygun bir mekandır. Mekanda, hem öğle ve akşam yemeklerinin tadını çıkarabilir, hem de arkadaşlarınızla oturup kokteylinizi veya tekilanızı içebilirsiniz. Ödeyeceğiniz tutar 26-40 pound arasında değişir.


Adres: 103 Hampstead Road, Londra NW1 3EL


Imli Street


2007 yılında İngiltere’nin ”En iyi Hint Restoranı” seçilen Imli Street’in arkasında, Tamarind Restaurant’ın ekibi bulunuyor. Mekanda, Hint tapası tarzı yiyecekler hesaplı şekilde müşterilerine sunuluyor. Soho’nun kalbinde bulunan Imli Street, geceye akmadan veya geceyi noktaladıktan sonra uğranabilecek ideal mekanlardan. Imli Street’te bir öğün yemek için ödeyeceğiniz para 25 pound civarındadır.


Adres: 167-169 Wardour Street, Londro W1F 8WR


Poppies Fish and Chips


Poppies Fish and Chips Londra’nın doğusunda balık ve cipsleriyle ünlenmiş bir restorandır. Mekanın sahibi Pop Newland, çıtır çıtır pişmiş taze balığı, altın sarısı cipsler ve bezelye ile sunar, oldukça lezzetlidir. Poppies Fish and Chips, balıkları yerinde alır ve en tazelerini seçer.


Adres: 6-8 Hanbury Street Spitalfields, Londra E1 6QR