Londra seyahatinizi kolaylaştıracak bilgiler


Londra’yı ziyaret etmeden önce temel bazı bilgilere ihtiyacınız var. Seyahatinizi planlamanız için işte size birkaç faydalı bilgi ve ipucu:


Başkent


Londra, Britanya’nın politik, ekonomik ve kültürel başkentidir. Buckingham Sarayı’nda, Birleşik Krallık hükümetinin tarihi binaları olan kraliçenin resmi konutunu ziyaret edebilir ve parlamento binalarını gezebilirsiniz.


Bağlantı


Londra beş uluslararası havaalanı ve yüksek hızda Eurostar demiryolu bağlantısı ile, inanılmaz bir hava ve demiryolu ulaşım ağına sahip. Londra’ya üç saatlik  uçuş mesafesinde 50’den fazla ülke ve 300’den fazla destinasyondan direkt uçuşlar vardır.


Çeşitlilik


Londra dünyanın merkezinde bir şehir ve bir şehrin içi de ayrıca bir dünya. Burada 300 civarında dil konuşuluyor ve başkent çevresinde zengin çok farklı kültürler ve topluluklar bulabilirsiniz.


Tarih


Londra’nın tarihi binlerce yıl önceye uzanır ve Dünya Mirasi Listesi’ne girmiş dört bölge vardır: Westminster Sarayı ile Westminster Kilisesi, Londra Kalesi, Maritime Greenwich ile Kraliyet Botanik Bahçeleri ve Kew.


Gezi


Londra dünya standartlarındaki turistik alanlarda öne çıkar. Tate Modern Müzesi, Ulusal Galeri, Victoria ve Albert Müzesi gibi en ünlüler de dahil birçok yeri gezmek ücretsizdir.


Thames Nehri


Thames nehri; batıda Richmond’dan, Lonra’nın merkezinden Westminster ilçesi boyunca doğuda Greenwich’e kadar Londra’nın kalbinden geçer. Londra nehir kruvaziyerleri ve nehir otobüsleri şehri görmek için harika bir yoldur.


Açık alanlar


Londra’nın yaklaşık üçte biri park ve açık alanlara ayrılmış. Böylece havanın iyi olduğu günlerde rahatlayacak çok sayıda yer var. Şehir boyunca muhteşem manzaralar sunan Kraliyet Parkları’nı ve Kuzey Londra’da Hampstead Heath’ı mutlaka gezin.


Restoranlar


Londra’da 6 binden fazla restoran var. Bu yüzden yemek için bir daha yeni bir yere bakmayacaksınız. Kent, 65 tane Michelin yıldızlı restoranıyla övünür. Birçok meşhur şef buradaki restoranlardan çıkmıştır. Ayrıca burada sayısız iyi ve ucuz seçenek bulmak da mümkündür.


Alışveriş


Alışveriş şehirlerini değerlendiren Globe Shopper City Index’e göre Londra, Avrupa’nın en iyi alışveriş mekanı. İsterseniz Batı’nın sonuna, Westfield Stratford Şehri’ne, veya isterseniz hediye, moda ve yiyecek ürünler satın almak için dev çeşitlilik sunan ilginç Londra Pazarı’na yönelebilirsiniz.


Aile Tatilleri


Çocuklarınızla Londra’ya mı gitmek istiyorsunuz? Harika zaman geçireceklerinden emin olabilirsiniz. Londra, çocukların bayılacağı aktivitelerle dolu ve bir çoğu (Bilim Müzesi ve Doğal Tarih Müzesi gibi) ücretsiz.


Oteller


İster iyi bilinen 5 yıldızlı bir otelde rahat bir yatak ve kahvaltıyla, ister ucuz sırt çantalı bir geziye yönelik hostelde konaklamayı seçin, Londra size geniş yelpazeli kaliteli konaklama seçenekleri sunar.


Ulaşım


Tüp, kırmızı otobüsleri ve siyah taksileriyle gelişkin bir ulaşım sistemine sahip olan Londra, size şehri kolayca ve hızlı bir şekilde gezme imkanı sunar. Avantajlı Oyster Kart alıp ücretsiz Tüp haritası indirerek gezinizi kolaylaştırabilirsiniz.


Erişim


Londra engelli ziyaretçiler için daha ulaşılabilir aktiviteler, restoranlar, turlar ve ulaşım sistemleri için sürekli olarak imkanlarını geliştiriyor. British Museum, ZSL Londra Hayvanat Bahçesi, Wembley Stadyumu sizi zor durumda bırakmayacak seçeneklerden sadece bazıları.