Kore’de ne yenir?


Kore’de ne yenir?

12.01.2024

Kore yemekleri, bizim mutfağımızdaki yemeklerin lezzetinden biraz farklı. Örneğin hemen hemen her yemeğinde pirinç bulunuyor. Mutfağımızdan çok farklı ama yine de lezzet dolu yemekleri var. Kore’de bu yemeklerin tadına bir baktınız mı ülkenize geri döndüğünüzde bu lezzetleri satan Kore restoranları arayacaksınız. İşte tadına bakmanız gereken birbirinden lezzetli Kore yemekleri…


Bingsu


Kore mutfağı denildiğinde akıllara ilk sushi tarzı farklı yemekler geliyor. Fakat seyahatseverlerin Kore’de yediği yiyeceklerin başında Bingsu geliyor. Bu aslında bir Kore tatlısı. İnce ince kesilmiş buzun üzerine meyve, pirinç kekleri ve kırmızı barbunya konularak yapılıyor. Okurken meyve ve barbunya arasında bir bağ kuramadınız değil mi? İşte bu tatlıyı farklı yapan da bu kullanılan malzemelerin farklılığı. Tatlınızın üzerine farklı farklı malzemeler de koyabiliyorsunuz.


Bingsu Kore’de nerede yenir?


The Shilla: Burası aslında 5 yıldızlı bir otel. Fakat restoranında lezzetli bir Bingsu deneyebilirsiniz. Otel Busan’ın Nampo-dong bölgesinde bulunuyor. Burada Jejudo Adası’ndan gelen elma mangoları ile sütlü bingsu yapılıyor.


Suyeonsanbang: Kore’de geleneksel bir çay evi olan Suyeonsanbang’da da lezzetli bingsular yapılıyor. Menüsündeki tatlı kabaktan yapılan bingsusunu denemelisiniz. Bu çay evine gitmek isterseniz Seongbuk-dong bölgesinde bulunuyor.


Bora: Samcheong-dong bölgesinde bulunan Bora’da harika Bingsular yapıyor. Burada mor yer elması ile yapılan Bora Bingsu’nun tadına bakabilirsiniz.


Innisfree House Jeju: Kore’de kozmetik dükkanı ve kafe olarak hizmet veren Innisfree House Jeju, Jejudo Adası’nda bulunuyor. Menüsündeki en popüler tatlısı Jejudo mandalinası ile yapılan Mandalinalı Bingu. Yaz sıcaklarına karşı birebir bir tatlıdır.


Gimbap


Hani bizim Türk mutfağında dürüm döner olur var ya. İşte onun Kore versiyonuna Gimbap diyebiliriz. Kore mutfağının yemekleri arasında bulunan Gimbap, pirinç, deniz yosunu, sebze ve yumurtadan yapılıyor. Aslında görünüş olarak sushiye benziyor. Fakat bu dürüm şeklinde. Deniz yosunu içerisine pirin seriliyor. Sonrasında yumurta ve sebzeler ekleniyor. Bazı restoranlarda içerisine farklı malzemeler de konuluyor. Ortaya da dürüm şeklinde bu Gimbap oluşuyor.


Gimbap Kore’de nerede yenir?


School Food: Gangnam-gu bölgesinde bulunan School Food, karidesli gimbapı ile meşhur. School Food, Kore’deki en popüler fast food restronlarından biridir.


Bareuda Gimseonsaeng: Hongdae bölgesinde de lezzetli bir gimbap yiyebilirsiniz. Buradaki gimbap ise çok farklı yapılıyor. İçerisinde krem peyniri ve ceviz gibi farklı malzemeler ekliyor.


Samgye-tang


Kore’de sağlıklı bir yemek istiyorsanız Samgye-tang’ın tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Tavuk çorbası olan bu yemeğin her kaşığı birer şifa kaynağı. Çorbanın yapılışında bütün bir tavuk, pirinç, hurma, sebze ve bazı şifalı otlar ile bir tencere içinde kaynar.


Samgyetang Kore’de nerede yenir?


Gobong Samgyetang: Myeong-dong’da bulunan Gobong Samgyetang’de lezzetli bir tavuk çorbası içebilirsiniz. Oldukça besleyici olan bu çorbayı restoranda farklı malzemeler ekleyerek yapıyorlar. Çorba içerisine ekstra olarak Sanghwang mantarı ekleniyor.


Baek Nyeon Baekse Ginseng Chicken Soup: Hongdae’de bulunan bu restoran ise Samgyetang yaparken içerisine kara sarımsak ve perilla ekliyor. Perilla, nane gibi yemeklerde kullanılan farklı bir ot türüdür.


Kimchi


Lahana veya yabani turpu ile yapılan Kimchi, kırmızıbiber ve sebze ile çeşnilendirilen lezzet dolu bir yemek. Çok çeşitli malzemeler ile yapılabildiği için bir yediğinizi diğer restoranda bulamayabilirsiniz. Kimi restoranda lahana içerisine sarılmış bir halde kimi restoranda ise turpa pirinç karışımı hafif lapa bir şekilde bulabilirsiniz.