Kocaeli seka park nerede


Kocaeli izmitte bulunan sekapark Büyükşehir belediyesi tarafından önceden üzerinden fabrika bulunan araziyi 2005 yılından sonra devralmış ve üzerine izmit halkına harika bir park kazandırmıştır. Arazi yaklaşık olarak 580 döbüm olmakla birlikte oldukça geniş alana sahiptir. Proje sahibi kocaeli belediyesi en ince detaya kadar düşünüp seka parkı halka açmıştır. Seka park içerisinde oldukça fazla imkan bulunmaktadır bunların en başında gelenler şu şekildedir. kâğıt müzesi, kent müzesi, iskele, marina iskelesi, deniz gözetleme kulesi, ışık kuleleri, denize inen kızak alanları, rıhtım ışıklandırması, oturma alanları, deniz kıyısında büfeler, dinlenme sahaları, plaj, yürüme bantları, suda ışık gösterileri,kongre salonları,görsel sanatatölyeleri,gösteri salonları, koşu,festival sahaları, gölet,balıkçı restoranları,kafeler, sergi salonları, spor sahaları, çocuklarınız için oyun parkları ve oyun merkezi gibi önemli aktiviteler bulunmaktadır.

Seka park hemen hemen her yaştan insana hitap edecek şekilde inşa edilmiştir. Bunların dışında seka park içerisinde otopark hizmeti ve restoran hizmetleride verilmektedir. Kocaeli de seka parka alternatif başka bir yer yoktur.


Seka park içerisinde hangi aktiviteler yapılır?

  1. Dağ tırmanışı yapılabilir.
  2. Spor yapılabilir.
  3. Plajda yüzülebilir.
  4. Çeşitli festivaller düzenlenebilir. ( izin alınması gerekir.)
  5. Gösteriler yapılabilir. (izin alınması gerekir.)
  6. Kahvaltı yapılabilir.
  7. Güzel bir akşam yemeği yenilebilir.
  8. Çeşitli sergi etkinliklerine katılabilirsiniz.
  9. seka park görselleri4

Seka park içerisinde Yeme içme ve Çay keyfi

Seka park içerisinde çeşitli restoran ve canlı müzik eşliğinde sohbet etmek güzel vakit geçirmek için çeşitli kafeler mevcuttur. Kafelere rezervasyonlu yada rezervasyonsuz şekilde gidebilirsiniz. Denize karşı harika bir kahvaltı ve güzel bir akşam yemeği yemeniz için hiç bir engel yoktur.

Seka Park Nerede? Nasıl Gidilir?

Seka park Kocaeli izmitin kozluk mahallesinde bulunmaktadır. Nasıl Gidilir? D-100 karayolundan izmite doğru giderken derince hizasından d-100 karayolundan ayrılıp seka park tabelalarını takip ederek kolayca ulaşabilirsiniz. Bunun yanında izmitin içerisinden seka park dolmuşlarını kullanarak kolayca ulaşımı sağlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Seka park ve çevresinde konaklama

Seka park içerisinde bir adet otel bulunmaktadır. Ama çevrede kalmak isteyenler için izmit merkezde konaklama imkanları oldukça fazladır. Hemen hemen her bütçeye uygun konaklama imkanları mevcuttur.

Seka parka giriş ücretli mi?

Hayır seka parka giriş ve spor alanlarından ve belediyenin sağladığı hizmetlerden yararlanmak tamamen ücretsizdir. Fakat Seka park içerisinde bulunan özel kuruluşlardan alınan hizmetlerde çeşitli ücret tarifeleri uygulanmaktadır.

  1. Seka parka gitmeden önce ne yapmalıyım?
  2. Seka parka gitmeden önce mutlaka makalemizi okumalısınız.
  3. Daha sonra yanınızda hırka ve benzeri giyecekler bulundurun.
  4. Yaz aylarında plaja girme durumuna karşı mayo ve havlunuzu yanınıza almanızı öneririm.
  5. Otelde konaklayacaksanız mutlaka rezervasyon yapınız.
  6. Restoranda kalabalık yemek yiyecekseniz yine rezervasyon yapınız.
  7. Yine aynı şekilde canlı müziğe kalabalık grup halinde gidecekseniz mutlaka rezervasyon yaptırınız.
  8. Gurup halindeki özel etkinliklerde önceden fiyat almanızı sizlere öneriyorum.

Gezmesine doyamayacağınız Akdeniz turları https://www.tatilkalbi.com/akdeniz-turlari burada!