Kıbrıs Seyahat Rehberi


Kıbrıs, Akdeniz’deki en güzel adalarından biri olmasının yanında tam bir tatil cenneti. Pasaportsuz seyahat imkanı olması da Kıbrıs ’ı cazip hale getiren önemli sebeplerden sadece biri. Bu güzel adada yaz adeta bitmiyor, güneş sıcaklığını hiç esirgemiyor. Tüm bunlar doğanın cömertliği ile birleşince Kıbrıs, uzun süre tatil listelerindeki birinciliğini hiçbir yere kaptırmayacak gibi. Hal böyle olunca biz de size mini bir Kıbrıs seyahat rehberi hazırlamak istedik. Nerede ne var, nereye gidilir, ne yenir ve daha birçok soruya bu yazımızda cevap bulacaksınız. Kıbrıs’ta gidilecek yerlerin en başında Girne ve Lefkoşa geliyor.

Girne'de Gezilecek Yerler

Burada ada hayatını sonuna kadar hissedeceksiniz. En iyi eğlence mekanları, en güzel plajlar, en güzel yemekler ve gezilecek en güzel yerler Girne’de. Tabii Lefkoşa’nın da hakkını yememek lazım. Oranın da ayrı güzellikleri bulunuyor.

Girne Kalesi

Gezinize Girne’nin simgesi haline gelen 800 yaşındaki Girne Kalesi ’nden başlayın. Kalenin içinde Lüzinyan Kulesi, St. George Kilisesi, Venedik Kulesi ve Batık Gemi Müzesi gibi yapılar bulunmakta. Tarih aşıklarının kaleyi keşfetmekten büyük keyif alacaklarına eminiz.

Batık Gemi Müzesi

Kale gezisinden hemen sonra Girne Limanı ’nı gezmek isteyebilirsiniz. Gündüz saatlerinde oldukça sakin olan bu bölgeyi gece gezmenizi tavsiye ederiz. Limanın güzel manzarası eşliğinde burada bulunan restoran yada barlarda eğlenebilirsiniz.

Girne Limanı

Şehre sadece 10 dakika mesafedeki Bellapais Manastırı ve Beyaz Giymiş Meryem Ana Kilisesi ’ni de Girne’de görülmesi gereken yerler listesine eklemeyi unutmayın.

Lefkoşa'de Gezilecek Yerler

Lefkoşa’da herhangi birine nereleri gezebiliriz diye sorsanız ilk olarak Büyük Han cevabını alırsınız. Alt katında kafe ve lokantaların, üst katında ise yerel el sanatlarının olduğu tarihi bir yapı burası. Kıbrıs kültürünü yakından tanımak için önemli bir yer anlayacağınız.

Büyük Han

Büyük Han’a gitmişken yakınında bulunan St. Sophia Katedrali ’ne uğramadan olmaz. Yeni adıyla Selimiye Cami, Kıbrıs’ın en gösterişli yapılarından biri olup gotik tarzda inşa edilmiş. Bu görkemli yapıyı gördükten sonra hemen karşısındaki St. Nicholas Kilisesi ’ni görmeyi ihmal etmeyin deriz.

Selimiye Cami

Lefkoşa’da görülmesi gereken yerler in başında ise Venedik Sütunu ve Girne Kapısı yer alıyor.Bu iki yapıda diğer birçok yer gibi birbirine oldukça yakın.

Girne Kapısı

Adanın tarihi çok eskilere dayandığı için tarihi binalar, kiliseler, camiler ve müzeler bakımından oldukça zengin. Biz sadece birkaçından bahsetmiş olsak da siz daha birçok tarihi yapı ile karşılaşabilirsiniz. Tüm bu tarihi zenginliğin yanında Kıbrıs turizm açısından da adeta bir cennet. Muhteşem deniz ve sahillerinin yanı sıra pansiyondan beş yıldızlı otellere kadar birçok otel seçeneği sunmakta. Web sitemizden bütçenize en uygun oteli bulabilir ve Kıbrıs ’ı baştan sona keşfedebilirsiniz. Kıbrıs’ın denizinden, kumundan, güneşinden, otellerinden ve tarihinden bahsettikten sonra bu özel kültürün mutfağından bahsetmemek olmaz...

Kıbrıs'da Tadılması gereken Yemekler

Hellim

Kıbrıs yemek kültürü dendiğinde eminiz birçoğunuzun aklına hellim peyniri geliyordur. Aslında Kıbrıs mutfağı oldukça zengin ve kendine özgü adını bile duymadığımız birçok geleneksel yemekleri bulunmakta. Kabak çiçeği dolması, şeftali kebabı, kolokas, molehiya velalangi bunlardan sadece bir kaçı.

Şeftali Kebabı

Kıbrıs’ta yaygın olarak tüketilen diğer bir yiyecek ise; macun. Kabaktan karpuza, patlıcandan cevize birçok çeşidi bulunuyor. Burada macun şekerli bir yiyecek anlamında kullanılıyor desek yanlış olmaz. Bildiğimiz macundan biraz daha farklı. Kıbrıs’ta macun yapılmayan ev yokmuş, anlayacağınız oldukça meşhur bir tatlı.

Kıbrıs Turumuza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz