Keykubat Batı Halk Plajı Nerededir? Nasıl Gidilir?


Alanya içerisinde bulunan Keykubat Batı Halk Plajı, tarihi yarımadanın çok yakın bir noktasında yer alır. Alanya’nın sahil kısmında yer alan çok sayıdaki plajdan birisi olan Keykubat Batı Halk Plajı, temizliği ve güvenilirliği ile dikkat çekmektedir. Birden derinleşmeyen yapısı ve sahilde bulunan kumlar, plajın en önemli özellikleri arasındadır. Alanya’nın Selçuklu sultanı Keykubat tarafından fethedilmesinden dolayı bu ad plaja verilmiştir. Begonvilleri ile de ünlü olan plaja, ilçe sakinleri ve turistler büyük ilgi gösterirler. Alanyadaki kumluk ve dalgaların yumuşak olduğu 3 plajdan biridir.

Keykubat Batı Halk Plajı, 1996 yılından beri (2003 yılı hariç) Mavi Bayrak taşımaktadır. Kumsalın ve denizin temizliğine çok fazla dikkat edilmesi hem bu başarıyı getirmekte hem de insanların gönül rahatlığı ile denize girmesine neden olmaktadır. 250 metre uzunluğa sahip olan plajın genişliği ise 100 metredir ve bu sayede insanlar sıkışık olmayan bir ortamda, denizin ve kumun tadını çıkarırlar. Plaj, belediye tarafından işletilmektedir ve insanların temel ihtiyaçlarını giderebilecekleri duş, tuvalet ve kabin gibi yerler plaj içerisinde bulunmaktadır. Fakat bunların haricinde tesis yoktur. Buna göre hazırlıklı gelinmelidir.


Keykubat Batı Halk Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?

Alanya kentinin sahilinde yer alan plajlardan birisi olan Keykubat Batı Halk Plajı, ilçe merkezine sadece 1 km uzaklıktadır. İlçe merkezinde yer almasından dolayı bazı insanlar buraya yürüyerek dahi gelebilir. Fakat bunlar haricindeki kişiler, kent merkezinden kalkan minibüslerle buraya yaklaşık 5 dakika içinde gelebilirler. Özel araçları ile gelmek isteyenler ise sahil yoluna çıktıktan sonra tarihi yarımadanın batısına doğru ilerlemelidir.

Keykubat Batı Halk Plajı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Keykubat Batı Halk Plajı, belediye tarafından işletilmektedir ve giriş ücretsizdir. Alanyalıların ve turistlerin büyük ilgi gösterdiği plajın içinde verilen hizmetler ise ücretlidir. Verilen hizmetlerin en önemlisi şezlong ve şemsiyedir. Plaja gelenler, şezlong ve şemsiyeyi 150 TL vererek kiralayabilirler. Fakat ücretlerin sezonlara göre değiştiği dikkate alınmalıdır.

Alanyamızın daha birçok güzel sahillerini gezmek için https://www.tatilkalbi.com/alanya-turlari-132 ziyaret edebilirsiniz.