Kapadokya Nerede Nasıl Gidilir?


Türkiye‘nin en gözde kültürel ve tarihi gezi noktalarından biri olan “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelen Kapadokya, her mevsim güzelliğini ve cazibesini koruyarak ilgi çekmeye devam ediyor.

Kapadokya turları her ne kadar bölgeyi daha iyi şartlarda gezebilmek için ilkbahar ve sonbahar gibi yaz sıcağı ile kış soğuklarından uzak dönemlerde yoğunlaşsa da, Kapadokya her zaman gidilebilecek bir yer.

Kapadokya Nasıl Gidilir?

Eğer herhangi bir Kapadokya turuna katılmıyor ve yine de Kapadokya’ya ulaşmak istiyorsanız Kapadokya’ya gitmek için karayolu ve havayolu seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Ankara’ya karayolu ile yaklaşık üç saat uzaklıkta olan Kapadokya bölgesine kendi aracınız veya Türkiye’nin birçok kentinden otobüslerle de kolayca ulaşılabiliyor. Hatta eğer Ankara ve Kayseri’de yaşıyorsanız bölgeye otobüs ve araçla ulaşmak çok daha kolay!

Bölgede havayolu kullanmak için iki havaalanı alternatifiniz bulunuyor. Kapadokya havaalanı, İstanbul’dan ve Antalya’dan yapılan uçuşlarla Kapadokya‘ya ulaşmanızı sağlayan kapılardan biri.

Ayrıca Kapadokya‘ya uçakla gitmek için -yine uçuş gün ve saatlerine göre- pek uzak olmayan “Kayseri Havaalanı” uçuşlarını da tercih edebilirsiniz.

Kapadokya’da konaklama için oldukça fazla alternatif bulunuyor. Kapadokya otelleri seçenekleri arasında kaybolmamak için iyi bir araştırma yapmalısınız.

Tavsiyemiz ise kayalara ve mağaralara oyulmuş odaları ve mekanlarıyla taş evler seçenekleri olan konakları gözardı etmemeniz. Kapadokya butik otel alternatifleri gerçek anlamda göz dolduruyor.