İstanbul Kapalı Çarşı Nasıl Gidilir?


Kapalı çarşı dünyanın en eski alışveriş merkezi olmakla birlikte yine dünyanın ve türkiyenin en gözde turizm bölgelerinden birisidir.

İstanbul kapalı çarşı dünyanın en eski alış veriş merkezlerinden birisidir. Kapalı çarşı içerisinde her türlü ürün satıcısını dükkanlar halinde barındıran şehrin tam göbeğinde bir ticaret merkezidir.Avrupalılar yeni yüzyılda avmleri ile gündeme geliyorlar ama bizler osmanlı zamanından beri aslında avm kültürü bizde başlamış buda demek oluyor ki avrupa insanı yine bir kültürü daha bizlerden almış geri bizlere satmıştır. Kapalı çarşıda sadece türk esnaflar değil yabancı kökenli göçmen esnaflarda bulunmaktatır. Eski tarihlerde türklerin vaz geçilmez alış veriş merkezlerinden olmasına rağmen günümüzde bu önemini kaybetmiş sadece turizm açısından ve belli başlı ürünlerde halen öncülüğü çekmektedir. Şimdilerde söylediğim gibi tamamen turizm odaklı kapalı çarşı faliyetini sürdürmektedir. Kapalı çarşıda bazı ürünlerde fiyatlar oldukça uygundur bazı ürünlerde turizm odaklı olduğundan dolayı fiyatlar biraz farklı olabilmektedir. Hemen hemen her gün her saatde kapalı çarşı oldukça kalabalıktır günün erken saatlerinde başlayan çarşı heyecanı akşam yediye kadar sürmektedir akşam yediden sonra kapılar kapatılır içeride sade eskilerde olduğu gibi çarşının bekçileri bulunmaktadır. Tarihi ürünleri ve istanbul hatıralarını en güzel işlemeli osmanlı ürünlerini bu çarşıda bulabilirsiniz.

Kapalı Çarşıya Nasıl Gidilir?

Kapalı çarşıya istanbulun neresinden ulaşmak isterseniz kolayca ulaşabilirsiniz İstanbulun fatih ilçesinde bulunan kapalı çarşı İlk olarak hangi yönden gelirseniz gelin veya hangi tolu taşımayı kullanırsanız kullanın zeytinburnu tramway hattında geçiş yapmalısınız yani zeytin burnundan inip aktarmalı bir şekilde direk olarak kapalı çarşı durağından indiğiniz zaman kapalı çarşının girişinden inmiş olacaksınız. metro veya metrobüs hangisi ile gelirseniz zeytin burnundan inip tramwaya eminonü yönüne doğru binmelisiniz.Evet arkadaşlar sizlere kapalı çarşı hakkında bilgi vermeye çalıştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir şimdi sizleri en güzel kapalı çarşı resimleri ile baş başa bırakıyorum değerli yorumlarınızı eksik etmeyiniz.