İspanya'da ne yenir?


Tüm dünyaca ünlü İspanyol mutfağı nefis yemeklerle dolu. İspanya seyahatinizin sayılı günlerinde bu mutfağa ait olan tüm lezzetli yemekleri yiyemiyorsunuz maalesef.  Bizde sizler için en popüler yemeklerini bir yazıda derledik. İspanya hem göze hem de mideye hitap ediyor. İspanya gezilecek yerlerinin yanı sıra mutfağıyla da ziyaretçilerini çok memnun ediyor. İspanya’ya gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yemekler:


Cocido Madrileno


Nohut güveci olarak söyleyebileceğimiz Cocido Madrileno, Madrid şehrinde çok popüler. Nohut seven herkesin yiyebileceği çok değişik bir lezzet. Cocido Madrileno restoranlarda üç farklı şekilrde servis ediliyor. Bazen nohutları çorba ve erişte ile bazen sebzelerle bazense et ve kemik iliği ile servis ediliyor. Gittiğiniz restoranda nasıl servis edildiğini sorabilirsiniz. Genellikle et, jambon ve pastırma ile servis ediliyor.


Potato Omelette


Madrid’e özgü bir başka güzel yemek Patato Omelette. Patatesli omlet olarak dilimize çevrilen bu omletin içerisinde sadece yumurta ve patates yok. Hemen hemen her yemeğinde olduğu gibi bunun da içerisinde soğan ve zeytinyağı var.


Churros


Bizim tulumba tatlımıza benzeyen İspanyolların Churros adında bir tatlısı var. Madrid’e özgü olan bu tatlıyı tüm turistler beğenerek yiyor. Bu tatlı, bizim tulumba tatlımıza oranla biraz daha büyük. Ama girintili çıkıntılı yapısı ile aynı birbirlerine benziyor. Madrid turu yaparken küçük bir mola verdiğinizde cafede yiyebileceğiniz güzel  bir tatlı. Yanında çikolata ile servis ediliyor. Bu çikolata sosuna batırarak yiyebilirsiniz.


Gazpacho


Endülüs bölgesine özgür bir yemek olan Gazpazcho, farklı tada sahip bir çorba. Genellikle kil çanaklarda servis yapılır. Dilimdeki adı Gazpaço’dur. İçerisinde domates, soğan, karanfil ve yeşilbiber bulunuyor. Soğuk servis ediliyor. Bu yüzden sıcak yaz günlerinde İspanya turu yapanlar için serinletici bir yemek.


Octopus ‘A Feira’


Galiçya Özerk Bölgesi’ne ait lezzetli yemek Octopus ‘A Feira’  deniz ürünleri sevenlerin gözdesi. Ahtapotla yapılan bu yemek hem muhteşem bir görüntüye hem de lezzete sahip. Kırmızıbiber, soğan ve zeytinyağı konularak pişirilen ahtapot çok güzel bir tada sahip oluyor.


Tarta De Santiago


Galiçya’da ahtapot yemeğinden sonra tatlı yemek isteyenler Tarta De Santiago’yu yiyebilirler. İçine tarçın konulan bir kek türü. Bizim yediğimiz kekler kadar kabarık değil. Daha ince olarak yapılıyor. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis ediliyor. Tatlının adı Aziz James Tart’ı olarak da biliniyor.


Fabada


İspanyol mutfağının nohut güveci olur da fasulye güveci olmaz mı? Ülkenin kuzeyinde bulunan Asturias bölgesine ait olan bu yemek bizim mutfağımızdaki kuru fasulye yemeğinin etlisi diyebiliriz. Yani İspanya seyahatlerinde farklı tatlara açık olmayanların aç kalmaktan korkmalarına gerek yok. Fabada yemeğini rahatlıkla yiyebilirler. Yalnız İspanyollar mutfaklarında domuz eti kullanıyorlar. Bu nedenle fabadanın içerisinde ne eti olduğunu sormanızı öneririz.


Paella


İspanya’nın Paella’sını kim bilmez ki? Valensiya bölgesine özgü olan Paella şehre gelen turistlerin en popüler yiyecekleri arasında. Yemeğin içerisinde pirinç, çeşitli fasulyeler, sarımsak, domates, tavşan ve tavuk eti bulunuyor. Ama paellaya asıl lezzet veren şey safran. Bazı restoranlarda içerisine salyangoz da konulabiliyor. Dilerseniz gittiğiniz restoranlarda garsona sorarak öğrenebilirsiniz.


Cod ‘Al Pil-Pil’


Bask Bölgesi yemeklerinin lezzeti tüm dünyaya yayılmıştır. Cod ‘Al Pil-Pil’ adındaki yemeği morina balığından yapılıyor. Sarımsak, zeytinyağı ve biber ile morina balığının lezzetine lezzet katılır. İspanya mutfağı içerisinde morina balığı çok seviliyor. Sizlerde İspanya turu yaparken morina balığının tadına bakabilirsiniz.


Roast Lamb


Kastilya ve Leon özerk topluluğunun bir yemeği olan Roast Lamb, kuzu etinden yapılan çok nefis bir yemek. Bazı restoranlarda kuzuyu pişirirken domuz yağı kullanabiliyorlar. Yemek istemiyorsanız garsona danışmadan yemeği sipariş vermemenizi öneririz. Kuzuyu pişirirken içerisinde karanfil de konuluyor. Böylece çok farklı bir tadı oluyor. Servis edilirken yanında domates, marul ve soğandan oluşan bir salata da veriyorlar.

İspanya turlarımıza linkimizden ulaşabilirsiniz.
https://www.tatilkalbi.com/tours?wheref=ispanya