İspanya'da hangi mekanlara gidilmeli?


İspanya her yıl milyonlarca turistin gerek tur programlarında yer alan gerek de yapılan tatil planlarının rotasında yer alan bir ülke olarak karşımıza çıkıyor. 44 milyonluk nüfusa sahip İspanya her yıl pek çok turiste kapılarını açmasının yanı sıra bir çok tarihi değer ve doğal güzelliği de içerisinde barındırması ile tatilcilerin dikkatini çekiyor. Dünyanın en popüler şehirleri arasında yer alan Madrid, Barcelona ve Sevilla gibi şehirler İspanya turları sırasında görebileceğiniz en bilindik İspanya şehirleridir.

 İspanya'nın bir diğer önemli şehri Barcelona Madrid'den sonra en büyük şehir olma özelliğini taşıyor.Bir buçuk milyonluk nüfusu ile Barcelona İspanya şehirleri içinde hareketli şehirlerden biridir. Tarihi eserleri ile ön planda olan Barcelona girdiği yenilenme süreçlerin bu tarihi dokunu bozulmasına imkan vermeyen şehirlerdir. 1992 yılında yapıla Olimpiyat Oyunlarından sonra daha fazla turistin ilgisi çekip daha fazla ziyaret alan bir şehir olmuştur. Barcelona'da nereleri gezmeliyim diyenler için öncelikle Kutsal Aile Bazilikası halen inşatı devam eden yapılardan biri fakat bilet alarak gezme imkanı var tahminen 2023 yılında tamamlanması düşünülen Gaudi'nin inemli eserlerinden biri ve mutlaka görülmeyi hak ediyor.

Cam Nou Stadı özellikle futbolu yakından takip edenlerin İspanya turları sırasında görmeden dönmeyecekleri bir yer, Guell Sarayı Gaudi'nin bir başka eseri mimarisi ile ziyaretçilerini oldukça etkileyen saray gezilmeye değer Gaudi'nin evininde içinde bulunduğu Guell Parkı da görmenizi tavsiye ederiz. Guell Park'dan Barcelona'ya yukarıdan farklı bir açıdan izlemek oldukça güzel bir deneyim. Casa Batllo,Gothic Quarter gibi Barcelona'nın farklı yapılarını da ziyaret edebilirsiniz.

İspanya her dönemde dünya genelinde sayılı ülkelerden olmasına rağmen son dönemde popülitesi daha arttı ve daha fazla tatilcinin İspanya ziyareti için tur programları yaptığı görüldü. Öyle ki gerek tatil için gerek eğitm için İspanya'yı ziyaret etmiş olun mutlaka görmeniz gereken şehirleri es geçmemekte fayda var. İspanya'ın en bilinen ve popüler olan n şehirlerinden biri olan Madrid 3.3 milyonluk nüfusu ile İspanya'nın en büyük şehridir. Tarihi eserleri ile oldukça meşhur olan Madrid'de Prado Müzesi,Retiro Park,Plaza de Colon gibi yapıları gezerken aynı zamanda pek çok Madrid ziyaretçisinin özellikler görmek istediği mükemmellik sertifikasına sahip Estadio Santiago,Bernabeu stadyumunu görmelisiniz. Real Madrid takımının geçmişten günümüze tarihinin de eserlerle sergilendiği stadın bütün kısımlarını gezebilirsiniz. Madrid Kraliyet Sarayı,Paseo del Prado,Plaze de Cibeles ve daha bir çok mekanı gezebilirsiniz. Madrid aynı zamanda oldukça hareketli olan gece hayatı ile de ziyarete gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

İspanya'nın bir diğer önemli şehri Barcelona Madrid'den sonra en büyük şehir olma özelliğini taşıyor.Bir buçuk milyonluk nüfusu ile Barcelona İspanya şehirleri içinde hareketli şehirlerden biridir. Tarihi eserleri ile ön planda olan Barcelona girdiği yenilenme süreçlerin bu tarihi dokunu bozulmasına imkan vermeyen şehirlerdir. 1992 yılında yapıla Olimpiyat Oyunlarından sonra daha fazla turistin ilgisi çekip daha fazla ziyaret alan bir şehir olmuştur. Barcelona'da nereleri gezmeliyim diyenler için öncelikle Kutsal Aile Bazilikası halen inşatı devam eden yapılardan biri fakat bilet alarak gezme imkanı var tahminen 2024 yılında tamamlanması düşünülen Gaudi'nin inemli eserlerinden biri ve mutlaka görülmeyi hak ediyor. Cam Nou Stadı özellikle futbolu yakından takip edenlerin İspanya turları sırasında görmeden dönmeyecekleri bir yer, Guell Sarayı Gaudi'nin bir başka eseri mimarisi ile ziyaretçilerini oldukça etkileyen saray gezilmeye değer Gaudi'nin evininde içinde bulunduğu Guell Parkı da görmenizi tavsiye ederiz. Guell Park'dan Barcelona'ya yukarıdan farklı bir açıdan izlemek oldukça güzel bir deneyim. Casa Batllo,Gothic Quarter gibi Barcelona'nın farklı yapılarını da ziyaret edebilirsiniz.

İspanya'nın bilindik şehirlerinden Valenciya'da İspanyol mutfak kültürünün yansıtıldığı lezzetlerin yanı sıra bazen de at kafası, tavşan eti gibi etlerden yapılan kültürümüze pek de yakın olmayan yemekleri görebilceğiniz Central Market en kalabalık yerlerden biri yine de İspanya turlarında farklı tatlar denemek isteyenlerin tercih edebilecekleri tarihi mekan içine kurulmuş pazar niteliğinde bir yer. Hem çocukların hem büyülerin oldukça ilgisini çekecek Oceanografik çeşitli balıkların ve bir çok deniz canlısının bulunduğu eğlenceli bir yer öyle ki burayı görebilmek için tatil rotasını değiştiren pek çok turist var. Plaza del Mercado, Plaza de la Virgen,North Station,Valencia Cathedral, Torres de Serranos gibi çevreyi gezerken görebileceğiniz tarihi yapılarla bezenmiş Valencia'da görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Her yıl bir çok tatilci Tatil Kalbi en iyi fiyat garantisi ile İspanya tatili yapıyor. Siz de İspanya tatil planınıza uygun alternatifler için www.anitur.com'den kendinize en uygun tatil programına ulaşabilirsiniz.

Turlarımıza Aşağıdaki Linklerden Ulaşabilirsiniz 

İspanya Ve Endulüs İkonları Pegasus Havayolları ile 7 gece Turumuza Buradan Ulaşabilirsiniz

Ekspress İspanya Turu 4 Gece 5 Gün Turumuza Buradan Ulaşabilirsiniz

Elegant İspanya & Endülüs Türk Hava Yolları ile 7 Gece Turumuza Buradan Ulaşabilirsiniz