Güney kore hakkında bilgi


Bize göre en değişik kültüre ve geleneklere sahip olan Güney Koreliler çok tatlı ve sıcakkanlı insanlar. Örneğin Kpop (Onlara ait müzik türleri) ve Kdrama (Onlara ait dizi ve filmler) ile ünlü olurlar. Özellikle seyahatseverler arasında son yıllarda bu ülkeye olan ilgi daha çok arttı.


Mesela çekik gözlere sahip olmaları onları bize göre daha ilginç hale getiriyor. Tabii yemek kültürleri de farklı. Güney Kore seyahati yapanların bazılarına göre iyi bazılarına göre ise kötü geliyor. Ama biz nasıl küçüklükten itibaren Türk yemeklerine alıştıysak, onlar da o kültüre alışmışlar… Yani sizde küçüklüğünüzden itibaren Güney Kore’de yaşasaydınız bu yemeklere alışacaktınız.


Peki, birçok Türk dizisinin, Güney Korelilerin dizilerinden geldiğini biliyor muydunuz? Son yıllarda aktörleriyle ünlüler ve de şarkıcılarıyla özellikle fazlasıyla müzik gruplarına sahipler. Kız ve erkek grupları çok sayıda bulunuyor. Hatta şu sıralar izlenme rekorları kırıyorlar. Güney Koreliler hakkında daha fazla ilginç bilgi almak istiyorsanız yazıyı okumaya devam edin derim. 


Güney Koreliler hakkında ilginç bilgiler 


1) Estetiğe çok önem verirler. Aynı zamanda makyaja da çok önem verirler. Bizim alışkın olmadığımız,oradaki erkekler bile makyaj yapmakta olup kadınlardan çok bakım malzemesi kullanılırlar.


2) Birde onlar asla vantilatörü açık bırakıp uyumazlar. Onlar için akşam öleceklerini ifade eder.


3) Onlar yeni doğan bir bebeği 1 yaşında kabul ediyorlar.


4) Nedeni bilinmez ama onlar her şeyin 100. gününü önemsiyorlar. Açılımı da bu zamana kadar zorlukları aşıp 100. günümüzü tamamladık.


5) Güney Kore’de 4 rakamı uğursuzdur. Onlar için ölümü çağırıştırırlar.


6) Eğer ders çalışırken burnunuz kanıyorsa çok çalıştığınız, bu kadar çalışamanın yettiğini düşünürler.


7) Bir batıl inançları var eğer sınavlara çalıştıktan sonra duş alırsan aklınızdaki bütün bilgiler suyla akar gider.


8) Bir şeyi, birine armağan ederken eğer iki elini kullanmakta onlar için saygıdandır.


9) Güney Kore’de hiçbir şeyi kırmızı renkle belirtmeyin çünkü onlar kırmızı renkle gösterdiğiniz kişinin ölmesini isteğinizi sanacaklar.


10) Yemekte en yaşlı kişi başlamadan kimse başlamaz bu onlar için önemli saygı biçimlerindendir.


11) Güney Kore tuvaletlerinde sifon çekildiği zaman bir müzik çalmaya başlar.


12) Geleneksel Kore takvimi 60 yıllık periyotlardan oluşuyor. Bu nedenle 60 yaşına gelen her Güney Koreli kendine yeni bir hayatın başlangıcını temsilen eğlenceli bir parti verir.


13) Güney Kore’de taksiler bizdeki gibi sarı renkli değildir. Gri, beyaz ve siyah renkli taksiler bulunur. Siyah renkli taksiciler deneyimlidir. Ayrıca lüks bir hizmet sunar. Diğerleri ise deneyimsiz taksicilerdir.


14)  Güney Koreli’ler sevdikleri insanlarla evlenebilmeleri için kanlarının uygun olması gerekir. Kulağa çok ilginç  geliyor değil mi? Ama doğru. Güney Koreliler kan gruplarına göre sınıflandırılırlar. Bu nedenle de farklı kan grubundan olan insanlar evlenemezler.


15) Güney Kore’de  gardiyanların robot olduğu dünyadaki ilk ve tek hapishanesi bulunur. Pohang adındaki bu hapishane robotlar tarafından güvende tutuluyor.