Granada Nerede, Nasıl Gidilir?


Granada, İspanya’nın Endülüs bölgesinde bulunan ve Elhamra Sarayı nedeniyle de en fazla turist çeken şehirlerinden biri.

Granada’ya Türkiye’den direkt uçuşun bulunmuyor. Bu nedenle, Granada’ya gitmek için önce İspanya‘nın Türkiye ile uçuş bağlantısı bulunan şehirlerinden olan Malaga, Madrid veya Barselona‘ya ulaşmanız gerekiyor.

Granada yönüne olan İspanya iç hat uçuşları, sadece Barselona ve Madrid ile bağlanıyor. Ancak kente İspanya’nın birçok şehrinden tren ya da otobüs ile ulaşabilirsiniz.


Granada’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul – Granada uçak bileti bulamayacağınızdan dolayı ulaşmanız gereken İspanya şehirlerine uçuş bilgileri ise şöyle; İstanbul Havalimanı‘ndan Barselona El Prat Havalimanı’na (IST – BCN) yaklaşık olarak 3 saat 45 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Buradan Granada’ya iç hat bağlantısı bulunduğu için 1 saat 30 dakikalık bir uçuş ile de aktarmalı olarak Granada’ya gitmeniz mümkün.

Yine İstanbul Havalimanı’ndan Madrid Barajas Adolfo Suarez Havalimanı’na ulaşmak için ise, yaklaşık olarak 4 saat 15 dakikalık bir uçuş yapmanız gerekiyor. Madrid, Granada’ya iç hat uçuşları olan bir şehir olduğundan yaklaşık 1 saatlik bir uçuş sizi yine Granada’ya ulaştırabilir.

Türkiye‘den direkt uçuş yapılan bir diğer bölge ise Malaga. Yine İstanbul Havalimanı’ndan Malaga Costa Del Sol Havalimanı’na yaklaşık 4 saat 45 dakika süren bir yolculuk ile ulaşabiliyorsunuz. Malaga, Granada kentine oldukça yakın bir şehir. Ortalama 1 saat 30 dakikalık bir otobüs yolculuğu sizi Granada ulaştırabiliyor.


Granada, İspanya’nın en güzel ve en çekici şehirleri arasında yer alıyor. Granada’da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunan Elhamra Sarayı’nı görmeyi ve Sacremonte bölgesinde flamenko gösterisi izlemeyi unutmayın!

Kampanya ve fırsat dolu yurt dışı turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/turlar/c/yurt-disi-turlari ulaşın!