Gökçeada Nerede Nasıl Gidilir?


Homeros’un İlyada destanında Imbros ismiyle yer alan Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada, doğal güzellikleri ve konumuyla tatil ve dinlenmek için en ideal tatil yerleri arasında yer alıyor.

Gökçeada‘ya nasıl gidilir? sorusunu yanıtlayalım öyleyse.

Gökçeada’ya Nasıl Gidilir?

Gökçeada‘ya ulaşmak için yol tabii ki deniz yolculuğundan geçiyor! Gökçeada‘ya gitmek için öncelikle Kabatepe limanından kalkan feribotlar içinse Gelibolu Yarımadası’na varmanız gerekiyor. Bu feribotlar Gökçeada ile karşılıklı seferler düzenliyorlar.

İstanbul – Kabatepe arası 335 kilometre. Çanakkale’nin Bursa’ya uzaklığı 280, İzmir’e uzaklığı 330, Ankara’ya uzaklığı ise 650 kilometre.

İstanbul’dan Gökçeada’ya kendi aracınızla gitmek için, öncelikle az önce de belirttiğimiz gibi Gökçeada feribotlarının kalktığı Kabatepe’ye ulaşmalısınız.

İstanbul – Kabatepe arası yaklaşık olarak 335 kilometre. İs­tan­bul’dan ge­lir­ken TEM oto­yo­lu üze­rin­den Te­kir­dağ, Ke­şan, Ge­li­bo­lu, Ecea­bat üzerinden Ka­ba­te­pe Li­ma­nı’nın­a ulaşabilirsiniz.

Buradan da feribotlarla Gökçeada‘ya yaklaşık bir buçuk saatlik bir deniz yolculuğu ile varıyorsunuz.

İz­mir, An­ka­ra, Es­ki­şe­hir, Bur­sa’dan ge­lir­ken Ça­nak­ka­le Boğazı’nı geçmeniz gerekiyor. Bunun için çeşitli seçenekleriniz bulunuyor. Çanakkale boğazını Gelibolu – Lapseki, Eceabat – Çanakkale, Kilitbahir – Çanakkale şeklinde çeşitli alternatiflerle geçebilirsiniz.

Ankara’dan Gökçeada’ya gitmek için yaklaşık olarak 650 kilometre yol yapmanız gerekiyor. Tabii ki yine karayoluyla Kabatepe’ye kadar ulaşıyorsunuz.

Gökçeada’ya gitmek için feribot limanına kadar olan mesafe İzmir’den ise, yaklaşık olarak 330 kilometre civarında. Nereden gelirseniz gelin Gökçeada’ya ulaşmak için önce Kabatepe’ye varıyor ve sonrasında deniz yoluyla Gökçeada‘ya geçiyorsunuz.

Gökçeada‘ya otobüsle gitmek için yaz döneminde İstanbul – Gökçeada arasında sefer yapan otobüsleri kullanabilirsiniz.

Ancak kış döneminde otobüsler Gökçeada‘ya geçmiyor. İstanbul – Çanakkale otobüslerini kullanarak Eceabat’a ulaşmanız, oradan da Kabatepe minibüsleri ile limana gitmeniz gerekiyor.

Eğer An­ka­ra, Bur­sa, Es­ki­şe­hir istikametinden geliyorsanız oto­büs­le­rin son du­ra­ğı yine Çanakkale.

Otobüsünüzden indikten sonra Ça­nak­ka­le – Gök­çea­da arasında sefer yapan deniz otobüslerine denk gelirseniz işiniz kolay demektir. Yaklaşık bir saat sonra Gökçeada‘dasınız.

Ancak deniz otobüsleri için saatler uygun gelmezse, Kabatepe’den kalkan feribotları kullanacaksınız demektir. Bu­nun için de yine ön­ce Çanakkale Bo­ğa­zını geç­me­niz, sonrasında da, Ka­ba­te­pe li­ma­nı­na gi­den mi­ni­büs­le­re bin­me­niz ge­re­ki­yor.

İz­mir yönünden otobüs ile ge­len­ler ise Çanakkale yerine Ecea­bat’ta ine­bi­lir ve ora­dan Kabatepe li­ma­nı­na gi­den mi­ni­büs­le­ri kullanabilirler.

Gökçeada’ya Çanakkale’den yapılan deniz otobüsü seferleri için, Gestaş’ın web sitesi gdu.com.tr adresinden Çanakkale deniz otobüsleri ile ilgili bilgileri alabilirsiniz.