Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı Nerede?


Ülkemizin en önemli turizm noktalarından birisi olan Alanya’da bulunan Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı, Milli Egemenlik Stadı’nın karşında bulunmaktadır. Alanya Kalesi manzarası eşliğinde serinlemek ve keyifli dakikalar geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan plaja Alanya halkı geldiği gibi yerli ve yabancı turistler de ilgi göstermektedir.

Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı, ilk olarak 2016 yılında temizliği sembol eden Mavi Bayrak’ı almayı başarmıştır. Bu tarihten sonra da temizlik ve güvenlik gibi konulara dikkat eden plaj, Mavi Bayrak’ı taşımayı başarmıştır. Plajın uzunluğu 250 metre, genişliği ise 100 metredir. Büyük sayılabilecek olan bu plajda insanlar sıkışık olmayan bir ortama sahiptir. Sahilin önemli bir kısmı kum ile kaplı olmasına rağmen bazı yerlerinde çok az çakıl da vardır.

Alanya kent merkezine son derece yakın bir konumda olan bu halk plajı, Gazipaşa Havalimanı’na sadece 40 km uzaklıktadır. Şehir merkezinden toplu taşıma araçları ile buraya 5 dakika gibi kısa bir sürede gelinebilir.


Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?

Alanya’nın içerisinde bulunan Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı, ilçe merkezine sadece 1 km mesafededir. Buraya gelmek isteyenler özel araçlarıyla gelebilecekleri gibi ilçe merkezinden kalkan toplu taşıma araçlarıyla da gelebilirler. 1 km’lik yol normalde yürüyerek de gidilebilir fakat Alanya’nın sıcağı dikkate alındığında bu şekilde hareket edilmesi mantıklı olmayacaktır.

Özel araçlarıyla buraya gelecek olanların öncelikle sahile ulaşmaları ve daha sonra sahilden Mersin tarafına doğru hareket etmeleri gerekiyor. Bir süre sonra sol tarafta Milli Egemenlik Stadı görünecektir. Plaj, bu stadın tam karşısındadır.

Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı, Alanya Belediyesi tarafından işletilmektedir. Bu plaja giriş ücretsizdir fakat şezlong, şemsiye gibi hizmetler için ödeme yapılması gerekir. Şezlong fiyatları 50-150 TL’ arasında, ancak sezonluk olarak fiyatlar değişmektedir. Plaj ücretsiz olduğu için istenilen saatte buraya gelinebilir fakat şezlong ve diğer hizmetler akşamın ilerleyen saatlerinde verilmemektedir. Planlamanın buna göre yapılması gerekir.

Yılbaşına özel Alanya turumuza https://www.tatilkalbi.com/ankara-cikisli-yilbasi-ozel-alanya-tatili-la-finca-marina-hotel buradan ulaşabiliriz.