Gaziantep Gezilecek Yerler? Antep'de Ne Yenir?


Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş şehri olan Gaziantep 2 milyon civarındaki nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık 8. şehridir. Sanayi, ticaret, turizm yönünden gelişmiştir. Güçlü bir ekonomiye sahiptir. Gezilecek yerler açısından oldukça zengin olan Gaziantep’te, tarihi ve doğal güzellikler de mutlaka görmeniz gereken yerleridir.

Yemek kültürü açısından da zengin bir sofraya sahiptir. Ünü artık dünyaya yayılmış olan Antep baklavasının dışında, kebapları, lahmacunu, beyran çorbası, menengiç kahvesi, dibek kahvesi, tarçın çayı, zeytin piyazı, demir tatlısı da meşhurdur.


Gaziantep’te Gezilecek, Görülecek Yerler Listesi

Ardıl (Köklüce Kanyonu)

Gaziantep’in Araban ilçesinin Köklüce köyünde yer alan bu kanyon, Ardıl çayının sularının, yumuşak kireç taşlarından oluşan kayaları oymasıyla oluşmuş doğal bir güzelliktir. Ardıl (Köklüce) kanyonu, her yıl yerli ve yabancı birçok turist çekmekte ve dağcılık faaliyetlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Zeugma Mozaik Müzesi

2011 yılında açılan Zeugma mozaik müzesi, kısa zamanda tanınmış ve Dünya’nın en çok dikkat çeken mozaik müzeleri arasında yerini almıştır. 2 bin yıllık bir geçmişe sahip olan mozaikler, Zeugma antik kentinden çıkan eserlerdir. Bu mozaikler arasında en ünlüsü Çingene Kız mozaiğidir.

Zeugma Mozaik Müzesi Çalışma Saatleri ve Günleri: Müze, 15 Nisan ile 2 Ekim arasında 09:00-19:00 arası hizmet vermekte. 3 ekim ile 14 Nisan arasında ise 09:00-17:00 saatleri arasında açıktır.

Müze Giriş Ücreti: 100  TL

Medusa Cam Arkeolojik Cam Eserler Müzesi

Türkiye’nin ilk özel cam eserleri müzesidir. Gaziantep kalesine yakın, tarihi bir eve kurulan müze, Tunç Çağı, Roma, Bizans ve İslami Döneme ait toprak ve cam eserlerin sergilendiği bir yerdir. Müze içinde antika eşyaların satıldığı bir bölüm ve cam ve mozaik işçiliğinin öğretildiği atölye bulunmaktadır.

Müzeye Giriş Ücreti: 20 TL

Adres: Seferpaşa Mahallesi, Şakir Sk. No:9 Şahinbey – Gaziantep Telefon: 03422303049

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Hacı Sani Konukoğlu Bulvarı Şehitkamil/Gaziantep Telefon: 03423252727

Kaleoğlu Mağarası

Geçmişten kalan mağaralar bugün Gaziantep insanının ve gezmeye gelenlerin uğrak yerlerinden birisi. Kafe şekline dönüştürülerek hizmet veren Kaleoğlu Mağarası, tarihi bir hanın içinde bulunmakta. Kapalı yer korkusunuz yoksa, mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Zincirli Bedesten

17. yüzyılda inşa edilen bedesten, çarşı olarak o zamandan günümüze gelmiş tarihi bir eser niteliğinde. 70’den fazla dükkanda el emeği ile üretilen eserlerin satıldığı Zincirli Bedesten çarşısına uğrayarak, Gaziantep el sanatlarının en güzel örneklerine ulaşabilirsiniz.

Tahmis Kahvesi

500 yıllık bir geçmişi olan Tahmis Kahvesi, Gaziantep’in en güzel tarihi güzelliklerinden. Günümüzde hala hizmet veren bu mekanda, yabani fıstıkla yapılmış sütlü menengiç kahvesini mutlaka tatmalısınız.

Rumkale

Gaziantep’teki en güzel tarihi ve doğal güzellikleri bulabileceğiniz yerlerdendir. Büyük bir kayanın oyulmasıyla yapılmış ihtişamlı bir yapı olan Rumkale, Fırat Nehri kıyısındadır. Tekne ile gezi turları düzenlenmektedir.

Gaziantep’te Ne Yenir?

  1. Beyran Çorbası için Metanet Lokantası
  2. Baklava ve Kebap yemek için İmam Çağdaş
  3. Dibek kahvesi içmek için Gümrük Hanı
  4. Menengiç Kahvesi içmek için Tahmis Kahvesi
  5. Kahvaltı ve Fıstık ezmesi için küşlemeci Hüseyin Usta


Güzel vatanımızı gezmek , keşfetmek için doğruca https://www.tatilkalbi.com/tur/yurt-ici-turlar adresine gidin!