Fethiye Çalış Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?


Tatil cenneti olan Fethiye’nin en güzel plajlarından olan çalış plajından sizlere bahsedeceğim.Plaja her gün binlerce insan gelmekte plajın muhteşem sahili, denizi ve kumunun yanı sıra bir de doğa güzellikleri öne çıkmaktadır. Çalış plajında en gözde durumlardan birisi olan günbatımının en güzel izlendiği ve fotoğraflandığı yer olarak bilinmektedir Çalış plajı , çalış plajının toplamda 4 km lik harika kumsalı ile sıcak yaz günlerinde huzur içerisinde serinleyebileceğiniz ve yaz akşamlarında serin esintisi ile Caretta Carettalar bir yanınızda keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Ayrıca su sporlarına oldukça elverişli olduğundan dolayı bir çok su sporunu da burada yapmanız mümkündür. Çalış plajı etrafında çok sayıda nitelikli konaklama tesisi, restoranları, barları, alış veriş merkezleri bulunmaktadır.Çalış plajı ulaşım olanakları ile Fethiye’nin turizminin en gözde yerlerinden birisidir.Çalış plajı sahili boyunca restoran, bar, otel bulunmaktadır. 3 km uzunluğunda bir yürüyüş parkuru sahil bandı izlemektedir. Burada ayni zamanda sörf basta olmak üzere birçok etkinlik de yapılmaktadır. Sahilde oldukça güzel vakitler geçirebileceğiniz oldukça güzel bir yerdir. Ayrıca ulaşım açısından da oldukça geniş olanaklara sahip eğlencenin hat sefada olduğu huzur dolu tatilinizde mutlaka yer vermeniz gereken Fethiye’nin en güzel bölgelerinden olan Çalış plajını ziyaret etmenizi sizlere öneriyorum. Aşağıda Çalış plajı hakkında ulaşım, giriş ücreti ve ziyaret saatleri gibi önemli bilgileri sizler ile paylaşayım.


Fethiye Çalış Plajına Nasıl Gidilir?

Fethiye’nin en gözde plajlarından olan çalış plajına en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Fethiye ilçe merkezinden Fethiye-Çalış dolmuşlarına binerek yaklaşık olarak 10 dakikalık bir yolculuğun ardından çalış plajına kolayca ulaşabilirsiniz. Dolmuş seferleri oldukça sıktır.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Çalış plajına özel aracı ile gitmek isteyenlerin Fethiye ilçe merkezinden çalış tabelalarını takip ederek yoluna devam etmesi gerekmektedir. Çalışa da çalış plajı tabelaları bulunmaktadır. Tabelaları takip ederek kolayca ulaşabilirsiniz. Yolda herhangi bir trafik sıkışıklığı falanda yaşamazsınız. Bunun yanında aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden de direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Çalış Plajı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Çalış plajının en güzel taraflarından biriside plajın ücretsiz olmasıdır böyle güzel bir plaja giriş ücretsizdir. Fakat şezlong ve şemsiye kiralamak için 50TL ile 150TL arasında bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Ziyaret saatleri ile ilgili de herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Fakat şezlong ve şemsiye kirası için belli saat dilimleri olabilir. Fethiye geziniz hakkında daha detaylı bilgi için bizi takip etmeye devam ediniz. Aşağıda Çalış plajı ile ilgili çeşitli görselleri bulabilirsiniz. Herkese iyi tatiller dilerim.

Kampanyalı Fethiye turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/fethiye-turlari-8 buradan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.