Fethiye Babadağ Nasıl Gidilir? Yamaç Paraşütü Yamaç Paraşüt Fiyatları


Fethiye Babadağ Muğla’nın en güzel yerlerinden birisidir. Hem doğal güzellikleri hem de yamaç paraşütü açısından merkez haline gelmiş en güzel turizm noktalarımızdan birisidir. Yılda milyonlarca turist gerek aktiviteler için gerekse gezi maksatlı Babadağ’a gelmektedir. Dağın eteklerinde kamp kuranlar, piknik yapanlar ve yamaç paraşütü için tırmananları görmek mümkündür. Buradan yamaç paraşütü ile atlamak için rehber eşliğinde tırmanmanız ve atlayışı da yine rehber eşliğinde yapmanız gerekmektedir. Burada faaliyet gösteren bir sürü yamaç paraşütü hocası vardır onlar ile iletişime geçerek atlayış yapabilirsiniz. Babadağ’ın hakkında bazı teknik bilgiler şu şekildedir: Babadağ güney-batı Türkiye’de doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki Muğla ilinin Fethiye ilçesinde bulunan bir dağ’dır. Babadağ’ın iki tepesi vardır. Tepelerden en yüksek rakımlı olanı 1,969 metredir. Karatepe olarak bilinen ikinci büyük tepenin yüksekliği 1,400 metredir. Bu iki tepe karşı karşıya bulunmaktadır ve aralarından derin ve büyük bir vadi bulunmaktadır. Tepelerin ikisi de kireçtaşı ve kalker olarak bilinen yapılardan oluşmuştur. İki tepenin birbirinde ayrı olması nedeniyle bazı coğrafya uzmanları tarafından Babadağı’nı bir “sıradağ” olarak belirtmektedirler. Babadağ oldukça zengin bitki çeşitleri ile dikkatleri üzerine toplamaktadır.Bu bitki türleri arasında 1,400 m ile 1,800 m rakımlı arazide gayet yaygın olarak bulunan Acer undulatum Latince sınıflanma isimli bu bölgeye has akçaağaç türünden ağaçlar ve Cedrus libani olarak bilinen Latince sınıflanma isimli ülkemize özgü sedir türü ağaç ormanları oldukça değerlidir.Babadağ’ı tepesi ve Karatepe adı verilen alt zirve denize oldukça yakındır; denizden uzaklığı yaklaşık olarak 5km kadardır.Bundan dolayı Fethiye ve civarına gelen yerli veya yabancı turistler için bu tepelerden denize doğru rotalı yamaç paraşütü sporu geliştirilmiş ve turizme kazandırılmıştır. Aşağıda Babadağ ulaşım ve diğer önemli bilgileri bulabilirsiniz.


Fethiye Babadağ’a Nasıl Gidilir?

Babadağ’a en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir; Babadağ’ın , uluslararası Dalaman Hava Limanı’na toplam uzaklığı 50 km, Antalya Hava Limanı’na 225 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ayrıca Babadağ, Ölüdeniz yolu üzerinde bulunmaktadır. Fethiye’ye olan mesafesi ise 25 km kadardır.

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Sezon boyu Fethiye ve Ölü denizden Babadağ’a dolmuşlar ile gidebilirsiniz. Kısa zaman dilimleri içinde hareket etmektedirler.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Özel aracı ile gitmek isteyenlerin ölüdeniz yoluna çıkarak tabelaları takip ederek kolayca ulaşabilirler ayrıca aşağıda eklediğim harita üzerinden takip edebilir ve direk olarak yol tarifi isteyebilirler. Yol oldukça düzgün parke taşları ile döşenmiştir.

Yamaç Paraşütü ve Fiyatları

Babadağ da yamaç paraşütü yapma imkanınız oldukça fazladır. Denize doğru paraşüt sporu gelişmiş ve bir çok eğitimli hoca tarafından paraşüt eğitimleri ve atlayışlar yapılmaktadır. Eğer böyle bir macera yaşamak isterseniz mutlaka buraya gelmenizi sizlere öneriyorum. Yamaç paraşüt fiyatları ortalama 1.600 TL ile 3.500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Film ve fotoğraf çekimi şeklinde paketler satılmaktadır. 2 bin metre rakıma kadar yükseklikten atlama yapılabilmektedir. Hava durumuna göre sefer yapılır.

Konaklama ve Yeme İçme

Konaklama olanaklarına değinecek olursak Babadağ eteklerinde doğa güzelliklerini koruma amaçlı yapılaşmaya izin verilmediği için herhangi bir otel veya pansiyon yoktur. En yakın yerler olan Fethiye ilçe merkezi ve ölü deniz olmak üzere bir çok otel ve pansiyonun yanı sıra kamp alanları bulunmaktadır. Buralarda çeşitli fiyat aralıklarında konaklamanız mümkündür. Yeme içme olarak yine Babadağ da bir restoran bulunmaktadır ayrıca yol üzerinde ve köylerde köy ürünlerini bulabilir yakın restoran ve lokantalarda emek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Fethiye 12 adalar, Dalyan turumuzu https://www.tatilkalbi.com/fethiye-kas-kalkan-turu-12-adalar-oludeniz-saklikent-dalyan- adresine giderek katılmaya hazır ol!