Eyüp Göktürk Göleti Nerede?


İstanbul’un içinde fakat İstanbul’a çok uzak harika bir doğal ortam ve mesire alanı için makalemizi mutlaka okuyunuz.

İstanbul da yaşayanlar özellikle hafta sonları bir kaç saat olsa bile kafalarını dinlemek ve kendilerini doğaya bırakmak ister böyle bir durumda İstanbul da bulunan mesire alanları ve ormanlar devreye girer. Sizlere İstanbul’umuzun güzelliklerini tanıtmaya devam ediyoruz. İstanbul’un Eyüp ilçesinde Göktürk mahallesinde bulunan harika bir tabiat parkı ve piknik alanı olan Göktürk Göleti ‘ni sizlere tanıtacağım. İstanbul da yaşayıp şehrin kalabalıklarından sıkıntılarından kolayca uzun yol yapmadan kurtulabileceğiniz harika ve nezih bir ortamdır. Yine şehrin göbeğinde ama şehirden çok uzak değerli bir mesire yerlerinden birisidir. Göktürk Göleti ‘nin etrafında kurulu olan harika bir piknik alanı ve mesire alanıdır. Göktürk Göleti piknik alanında oldukça fazla bitki türü vardır. Doğal ortamın tamamen kendisidir. Çeşitli ağaçlar insanlara gölgeler yapmaktadır. Göktürk parkında hafta sonları yürüyüş yapabilir harika ortamlarda sporunuzu güzel bir kahvaltı ve harika bir mangal keyfinizi bu parkta yapabilirsiniz. Lafı çok fazla uzatmadan sizlere şimdi ulaşım ve diğer önemli bilgilerden bahsedeyim.


Göktürk Göletine Nasıl Gidilir?

Eyüp’ün en güzel doğal güzelliklerinden olan Göktürk göletine en kolay ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Açık Adres : Göktürk Merkez Mh. İstanbul Caddesi – Eyüp / İstanbul

Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Toplu taşıma araçları ile gelmek isteyenlerin ilk olarak Eyüp yol bakım durağına geldikten sonra 48K yada 48P hat numaralı otobüslere binerek Göktürk göletine kolayca ulaşabilirler.

Özel araç ile ulaşım şekilleri : Göktürk Göleti, Hasdal Kemerburgaz yoluyla ulaşılan Göktürk merkezine çok yakın. Bölge, İhsaniye yolunun hemen başlangıcında sağ tarafta yer alıyor. Arkadaşlar Eyüp Göktürk göletine daha rahat gidebilmeniz için aşağıda harita ekledim harita üzerinden kolayca parka yol tarifim isteyebilirsiniz. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.

İstanbul turlarımızı deneyimlemeye ne dersin? O zaman hemen https://www.tatilkalbi.com/istanbul-turlari-240 adresine!