Evrenseki Büyük Halk Plajı


Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Evrenseki Büyük Halk Plajı, güzelliği ile adeta insanları kendisine hayran bırakıyor. Evrenseki Büyük Halk Plajı, tamamen kumdan oluşuyor. Üzerinde yürüyen insanlara adeta masaj yapan altın sarısı ince kum, plajın en önemli güzelliklerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Plaja gelen kişilerin neredeyse tamamının ilk bahsettikleri bu kumdur. Kumun haricinde denizin temizliği de insanları memnun etmektedir. Deniz gözlüğü kullanarak dalış yapan kişiler, denizin içerisini çok net bir şekilde görebiliyor. Fakat bunun için biraz açılmak gerekiyor çünkü dalgalar kumu kaldırdığı için derin olmayan kısımlarda görüş biraz daha düşüktür.

Evrenseki Büyük Halk Plajı’na Manavgat Belediyesi çok büyük önem vermektedir. Yıl içinde burayı ziyaret eden insan sayısı yüzbinlerle ifade edilmektedir. Bunun en önemli nedenlerinden birisi plajın 2010 yılından itibaren (2013 yılı hariç) Mavi Bayrak taşımasıdır. Mavi Bayrak uluslararası bir kuruluş tarafından verilmekte ve temizlik ile güvenliği sembol etmektedir. İnsanların burada keyifli zaman geçirmesi için yapılan düzenlemeler kapsamında engelli tuvaleti, normal tuvalet, giyinme kabini ve duş eklenmiştir. Bu bölümler ücretsiz olarak kullanılabilir.

Evrenseki Büyük Halk Plajı’nın uzunluğu 150 metre ve genişliği 50 metredir. Aniden derinleşmeyen plajın en önemli özelliklerinden birisi de daha az dalganın olmasıdır. Fakat bazı dönemlerde bu özellik, rüzgarın durumuna göre kaybolabilir.


Evrenseki Büyük Halk Plajı Nerededir? Nasıl Gidilir?

Evrenseki Büyük Halk Plajı, Manavgat ilçesinin hemen dışındadır ve ilçeye uzaklığı yaklaşık 10 km’dir. Plajın havalimanına uzaklığı ise 60 km olup bundan dolayı bölgede yer alan oteller, turistler tarafından çok fazla tercih edilir.

Plaja gitmek isteyenler için ilçe merkezinde düzenli olarak toplu taşıma araçları seferler yapmaktadır. Özel aracı ile buraya gelecek olan kişilerin ise farklı yol alternatifleri vardır. İsteyenler Antalya ile Mersin arasındaki şehirler arası karayolunu isteyeler de sahile paralel olarak giden caddeyi kullanabilirler. Bu rotalar kullanılırken tabelaların takip edilmesiyle Evrenseki Büyük Halk Plajı’na ulaşılabilir.

Evrenseki Büyük Halk Plajı Giriş Ücreti Ne Kadardır?

Evrenseki Büyük Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Burada verilen hizmetleri fiyatları ise gayet makul seviyededir. Şezlong kiralama bedeli 30 TL’dir. Park yerinde az kişi mevcutsa çok güzel bir gün geçirirseniz. Deniz güzel çocuklu aileler için uygun. Her türlü iguananın bulunduğu, timsahların yüzdüğü, martıların çiftleşme dansı yaptığı bir yer. Evrenseki Halk Plajı Cafe Fiyatları makul değerde. Bu restoranın hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Türkiye geneli turlarımıza https://www.tatilkalbi.com/turlar adresinden rahatlıkla ulaşabiirsiniz.